Съвет за лаптоп

vsv

New Member
Здравейте, трябва да купя до 2,3 дни лаптоп , и се колебая какво точно да взема, лаптопа ще се ползва главно за работа(дизайн). Има няколко модела които съм харесал- dell inspiron 15R(5010), dell inspiron 5110, toshiba l655,755, парите не ме притесняват много защото има откъде да го купя много тънко. Ако може дайте някой съвет, какво ползвате вие ?

От: Съвет за лаптоп

Гледам те, че си нов, ама все пак да те питам - защо аджеба пишеш във форум за предприемачи, ами не в hardwarebg.com примерно, където ще ти дадат хиляди пъти по-добри съвети от тези тук?
По темата - колко пари (точно), щото мога да ти кажа лаптоп за 7к, ама таванът ти да е 2к, без значение колко "много тънко" ще го вземеш?

И още нещо - делл имат отвратителни сервизи в София, един авер го размотаваха повече от 2 месеца - не искаха да му вземат лаптопа за преглед, обясняваха му, че има софтуерен проблем, ама накрая се оказа дефектна дънна платка :lol:

купи си ейсър. не ми вдъхваха доверие като щях да си купувам, ама нали съм спестовен и си купих ейсър. няма грешка до момента, вече 2 години си е чук (даже не съм го носил да му чистят там нещо нали трявба уж долу)
имам и ейсър оне (тия малките) ако изключим 1гб рам също е екстра :)
бих си купил и нов такъв ама много ми се ще макбук еър от чиста гъзария :Д

и аз съм за Acer :) гледах един от $1000 имаше същите характеристики като дел с цена $1900 540 gt с 2гб видео най доброто в този клас незнам как да ги дам за друга марка досега съм имал 3 еисъра единия най стария и изпускан и трите си работят изпускания само е със счупена матрица сменямги защото са морално остарели

testkiwi изчакаи този месец излизат първите Ultabook http://gadgetwise.blogs.nytimes.com/2011/08/10/what-is-the-ultrabook/

http://www.google.com/search?client...&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1274&bih=602

с цена около $1000 на Acer и Асус ще изкара няколко модели от $799 до другата пролет ще са масови идеята на интел е да гони 40% пазарен дял с ултрабуците демек ще има във всички класове

Прикачени файлове

• aceraspires1.jpg
    aceraspires1.jpg
    29.7 KB · Преглеждания: 7

И аз съм за ACER. Предният ми лаптоп беше ACER, умря от старост. Този е ACER, перфектно съотношение цена/качество според мен.

За дизайн първо мисли какво ти трябва за самия работен процес. Ако имаш предвид Фотошоп/Илюстратор, малко по-голямо екранче е доста добра идея, ако повечето време няма да е вързан към по-голям външен монитор. Пък и за уеб дизайн - добре е да виждаш по-големичък прозорец на браузъра по дефолт. За графичен дизайн с огромни фотошопски файлове бърз диск е силно препоръчителен - някой solid state може да е добра инвестиция. И Sandybridge процесор.

Като стана дума за уеб дизайн - Маковете имат някои доста полезни инструменти, дето в Уиндоус липсват.

Ейсърите са си стабилна изработка. Само клавишите ( на тия дето съм пипал де) не им харесвам много - малко по-трудно се натискат.
Иначе съм фен на Дел; цените им не са особено по-високи от ейсърските (обикновено).

Горе