Съвет за оптимизиране в Bing и Yahoo

wood

Well-Known Member
Искам да да оптимизирам два мой сайта за Bing и Yahoo. Има ли някакви по специфични неща за тези търсачки при оптимизация на даден сайт. Ще съм благодарен ако някой сподели.

От: Съвет за оптимизиране в Bing и Yahoo

И аз съм го задавал същия въпрос и не получих задоволяващ ме отговор, затова просто ще споделя моето мнение.
1. Щом Google+ влияе на SERP-a, тогава е логично активността в мрежата на Bing- So.cl да влияе също
2. Изследвай сайтовете класиращи се добре в Bing какви обратни връзки им отчита в първите странаници. Аз използвам плъгин за Опера който ми дава следната заявка за намиране на обратни връзки в Bing: inbody:domain.it -site:domain.it
3. Изследвай статистиката в BingWebmasterTools(Последния съвет е за всеки случай, мисля че ти го използваш щом се интересуваш от оптимизация за Bing)
Успех!

Искам да да оптимизирам два мой сайта за Bing и Yahoo. Има ли някакви по специфични неща за тези търсачки при оптимизация на даден сайт. Ще съм благодарен ако някой сподели.
По-специфично ли? Преди време бяха няколко основни неща, който не са много оптимизаторски - ексакт мач домейн и линкове (ако линкове), от горе долу добри сайтове или по-скоро добре индексирани от двете търсачки. Забелязва се и тенденцията, че в един момент като паднеш много жестоко в Google, другите две търсачки веднага успяват да "компенсират" до някаква степен положението, като те бутнат за някой думички при тях. Да си напред във всичките търсачки си е най-добре де. Нищо не може да се сравни с трафика от Google, доста повече е, а конверсията е с идея (може би) по-добра с трафик от там. Но пак не бих сложил пари на това, защото и другите 2 търсачки носят доста качествени посетители, особено ако говорим за държави като USA, Canada, Australia и др.

Виж какво се харесва на първите страници в тези търсачки и може да прецениш ключовите елементи, над които може да се наблегне. Това ми идва наум, като се има в предвид, че за всяка ниша може да има различни критерии. Сещам се за един сайт, който се ранква добре за yahoo и bing, а в google e трагедия пълна.

Ето няколко неща, които гледат тези 2 търсачки, тези, които съм видял с времето, че гледат:

* Възраст на домейна — Bing гледа много повече това от Google. Ако имаш такъв домейн, част от работата си е свършил почти. :)
* Заглавия — Bing гледа повече заглавията или тайтъл таговете от самия Google, така, че гледай заглавието да ти включва ключовите ти думи и фрази. Нещо, което не отнема много време.
* Флаш — Google никога не е харесвал флаша, но пък Bing няма нищо против. Ако по сайта ти има много флаш или е изграден така, ще си имаш късмет в Bing.
* Линкове — Тук и двете търсачки - Bing и Google влагат много в това да имаш добри входящи линкове. За момента едните си имат Пингвини, а другите, просто не харесват лошо сайтове, който водят към теб.

Ааа, да и използвай техния тук за следене на статистиките, както и социалната им мрежа. Това може да ти предложа за сега. ;)

Горе