Съвет за SQL таблица

miraco

Member
Когато качвам един SQL файл ми изписва че имам дублирано съдържание....по точно ми изписва един дублиран четирицифрен пощенски код. Как мога да задам да игнорира дублираните цифри.

Замести във файла

INSERT

с

INSERT IGNORE

От: Re: Съвет за SQL таблица

Ами изтрих го...но като се опитах наново да кача ми даде друг дублиран пощенски код. И така се оказаха 13 дублирани... не искам да ги трия защото това са пощенски кодове с различна геолокация. Може да се окаже после че някой адреси могат да не се намират или показват.

От: Съвет за SQL таблица

Имаше в полето UNIQUE KEY `name` (`name`) , махнах само UNIQUE и другото оставих и сега всичко се качва. Мерси Иво.

Еееее, това е брутално неграмотно да ме прощавате за израза. Сега се е записало нещо, а как ли ще работи скрипта? Освен може би този, който е правил таблиците да го е сложил уникалния индекс, защото му е било скучно. Или да се направи на интересен. Трябваше да си мениш просто с insert ignore. За 30 сек работа.

От: Съвет за SQL таблица

Съдейки по структирата на таблицата, доста дебилно е да сложиш на Name да е unique. Все пак ако имаш 4 "Ново село" в България, трябват ти пощенските кодове и на четирите, защото те не са един и същи. Друг е въпроса, че трябва базата да има някаква релация с примерно "Област", за да може да се разграничава кое село, кое точно е...

Да, че е дебилно - дебилно е. То в name трябва да е бил зип кода, след като казва, че такава грешка дава. Което е още по-дебилно.

Всъщност сега най-много да показва грешен град на картата понякога, нищо работа :)

Горе