Съвет по идея свързана с афилиейт програма... ???

lowriderzzz

Well-Known Member
Здрасти! Идеята е следната: да кажем направя книжка от около 50-тина страници на ЕN pdf формат по някаква ниша (примерно фитнес - качване на килограми и т.н.) и я пусна безплатно да се тегли тук и там. Искам накрая обаче да вмънка линк или линкове за някоя афф. програма към по-голям платен инфо продукт или пък за различни суплементи да речем.

Как да го направя така, обаче че веднъж като завърша книгата в pdf после да мога да променям линка, за да изпровам различни продукти и различни афф. програми ?

С някакво редиректване ли трябва да стане, с двоен линк или как?

Разбрахте ли ми питането, ако не питайте да обясня на ново ?

Мерси.

Последно редактирано:
Ами най-простото нещо, което ми идва наум е да си вземеш един хостинг и да качиш една страница. В тази страница слагаш чрез мета или .htaccess един автоматичен редирект към афилиейта.

Съответно в книгата слагаш линка към твоята страница. Като ти се прииска да го смениш, само променяш страницата, към която се редиректва и готово.

От: Съвет по идея свързана с афилиейт програма... ???

Да и аз за нещо подобно си мислех. Някаква второстепенна страница на която да мога да сменям и тествам различни афф. програми.

благодаря!

Защо ще променяш PDF-а? Седи си на Word и правиш няколко варианта. Какво толкова. :) И пускаш, и гледаш. Но ще е малко залято с едно и също, което не е много добре. Поне, ако се усетят потребителите. ;)

Как така с двоен линк? Аз не разбрах. Да кликнеш на дадена дума и да ти се отворят два различни прозореца или табове. Това е гадничко. :)

От: Re: Съвет по идея свързана с афилиейт програма... ???

Но ще е малко залято с едно и също, което не е много добре. Поне, ако се усетят потребителите. ;)

Това не можах да го разбера много какво имаш в предвид. Книжката ще бъде на ЕН и ще се стремя да е с уникално съдържание

Двоен линк имах аз в предвид - линк в ПДФ-а който като се кликне да ги праща в някакъв междинен линк от който да ги праща към афф. продукта. Това с цел да мога да въртя различни афф. продукти с времето.

Демек то ще стане с отделна страница на хост както казаха по-горе кулис и фози.

Да, ама една книжка да обикаля и всяка с различни линкове? В смисъл качена два пъти, но различна само в афф. линковете си? Или нещо не съм разбрал? :)

Аха, ясно, разбрах те за линка. Да можеш, не че аф. статса не е ОК, но и ти да си правиш статистики. Както казаха или с такива short URL, които от тях следиш активност, така и какво предложи coolice, чрез php директория.

От: Съвет по идея свързана с афилиейт програма... ???

Идеята е да е една книжка само, но да може да се сменят афф. програмите/продуктите.

Накрая на книжката ще пише: за по подробна информация по темата натиснете ТУК. И там ще ги прати на страницата където ще има някоя афф. програма.

Аз съм решил този проблем с prospers202 и wordpress plugin Pretty Link. Ето как действа процедурата с редирект, а и междувременно се отчитат и статистики:

mydomain.com/my-pretty-url -> myprosper202domain.com/tracking202/redirect/dl.php?t202id=3255&t202kw= -> myrealafflink.com

Като prosper202 ти позволява да му зададеш няколко различни aff линка, които да ротира т.е. всеки път ще редиректва към различен aff link и чрез статистиките ще разбереш кой най-добре конвертва.

Ако нямаш хостинг за prosper202 обаче, решението на Fozzy е най-удачно, но според мен не ти е нужен нов хостинг, а просто отделна директория на текущият хостинг, на която й слагаш subdomain.

И все пак минавай aff линковете през google или bitly, защото следенето на aff статистиките е много важно.

От: Re: Съвет по идея свързана с афилиейт програма... ???

Аз съм решил този проблем с prospers202 и wordpress plugin Pretty Link. Ето как действа процедурата с редирект, а и междувременно се отчитат и статистики:

mydomain.com/my-pretty-url -> myprosper202domain.com/tracking202/redirect/dl.php?t202id=3255&t202kw= -> myrealafflink.com

Като prosper202 ти позволява да му зададеш няколко различни aff линка, които да ротира т.е. всеки път ще редиректва към различен aff link и чрез статистиките ще разбереш кой най-добре конвертва.

Ако нямаш хостинг за prosper202 обаче, решението на Fozzy е най-удачно, но според мен не ти е нужен нов хостинг, а просто отделна директория на текущият хостинг, на която й слагаш subdomain.

И все пак минавай aff линковете през google или bitly, защото следенето на aff статистиките е много важно.

Мерси!

Това нещо като А/Б сплит тест ли се явява ?

Горе