Съвет!

uni-web

Well-Known Member
Здравейте,

От много време не съм работил подобно нещо, и ми е трудно да определя каквото и да било, но поради липса на работа, и поръчки ми се налага да работя каквото мога.

Преди години работех в Белгийска фирма за тунинг, като главната ми дейност беше обработка на снимки на photoshop.

Сега бившият ми работодател иска пак да ми дава работа, и да му правя снимки като преди.

Проблема е там, че не мога да кажа точна цена за изработката на нещо тъй-като, при работата с такива неща е относителна за да нагласиш спойлер на една кола и да изглежда реално си е трудоемко, та какво бихте ме посъветвали.

Малко или много са 500 + на месец, или 150-200 на снимка в два варианта (предник и задник).

За инфо: http://www.undercover-tuning.com/ , всичко правено в сайта, е мое, и сайта ми е първият проект.

Просто искам мнение....

Благодаря предварително!

От: Съвет!

Зависи колко си на зор.

Малко или много са 500 + на месец, или 150-200 на снимка в два варианта (предник и задник).

не разбрах само 150 -200 на снимка? или 150-200 снимки за 500 лева месечно ?

и линка както си го дал, след врмее ако псуне един сърч собственика и ще види тази тема и как си мислил за цената :0)

Аз, не мога да определя братле....

Има разлика от проект до проект.

Едно е да създадеш нещо което да изглежда реално, и друго е да създадеш нещо което е само за да се погледне на какво ще прилича.

За линка, не ми пука даже с гордост мога да заявя, че всичко правено в сайта е мое дело., и собственика не мисля, че би го о рекал. Работата е, че той ми иска цена точна, а за това нещо трудно може да се даде точна цена, защото едно е от трабант да направиш ферари, и от ферари трабант. :)

не разбрах само 150 -200 на снимка? или 150-200 снимки за 500 лева месечно ?

и линка както си го дал, след врмее ако псуне един сърч собственика и ще види тази тема и как си мислил за цената :0)

Ами поискай му да ти даде 2-3 по-трудни снимки за обработка, преценяваш колко време ти гълта преработката на една снимка и му казваш цена за 1бр. В месеца колко снимки ти даде да преработваш, толкова и ще изкараш:)

Относително е, за едни снимки ще видиш повече зор, други ще са по-лесни, но те спасява това, че не гониш голямо качество на цялата снимка и може да поприкриеш доста.
На мен 100 лева на снимка ми звучат добре, но всеки според чергата си ;)

Относително е, за едни снимки ще видиш повече зор, други ще са по-лесни, но те спасява това, че не гониш голямо качество на цялата снимка и може да поприкриеш доста.
На мен 100 лева на снимка ми звучат добре, но всеки според чергата си ;)

Ти ще даваш ли по 100 лева на снимка? и вие у вас с килими ли сте?

Уни - на тази снимка какво си правил ?
http://www.undercover-tuning.com/se...r=Audi&Modelselector=A3 Spartacus&ms=1&&am=1&
той ли ти дава примено материалите или ги ровиш в нета - примерно ако си сменил маската той ли ти даде и смнимка на маската?

И аз не разбрах от първия пост цената на снимка каква мислиш да е, между 500 на месец и 200 на снимка разликата не е малка, като предполагам, че няма да са по 2 снимки на месец. В който и да е случай, дай си цена на час, за мен 30-40 на час е нормално, и в зависимост от колко време ти отнеме му даваш цена, както ти каза waldes.

Има много народ, които подобна работа я правят за $5-10 на изображение, което си е смешно, но предвид факта, че и аз на много снимки не мога да разбера кое е променяно (само тук тревичката пред колата забелязвам, предполагам предната част си преправял), значи си вършиш много добре работата и щом човека те търси явно ти вярва, което те слага пред конкуренцията. Питай смело как му звучи дадена оферта, ако каже че му е много/малко висока може да свалиш, но това си зависи от теб.

Поздрави!

П.П - Ще е хубаво да показваш снимки "преди" и "след", че някой ще вземе да не ти повярва защото са "прекалено добри". ;)

Не тъка, сложи си цена за час работа.
Дадат ти лесен проект нащтракаш го бързо ... съответно възнаграждението е по-малко и обратното.
Щом са Белгийци са свикнали на този вариант. На запад всичко се мери в човекочаса.

От: От: Съвет!

Човека, пита дали е ок 150 - 200 лева за 2 снимки, аз казвам, че е ок. Какъв е тоя интерес за интериора у нас...

От: От: От: Съвет!

Човека, пита дали е ок 150 - 200 лева за 2 снимки, аз казвам, че е ок. Какъв е тоя интерес за интериора у нас...

Явно днес е ден за обяснения :)

Прочети си мнението?
Аз като го чета и разбирам, че ти за по малко от 100 леа няма да пипнеш снимказа щото твоята черга ти го позволява - значи у вас сте минимум с турски килими ;), но той ако трябва и за 5 лева да я направи, понеже няма пари примерно?
Обидно е . Но наистина те питам ти би ли ми даал по 100 лева на снимка- защото ако го правиш аз ще работя за теб по 12 часа на ден. това са между 800 и 1200 лева на ден, като съм си включил в работното време и паузи за маструбиране, ядене , пушене и дръглене по форумите :)

ааа и чат с някоя по сгодна и нахилена юзърка евентуално...

Ако излиза много заядливо, кажи ми и ще едитна поста. не го правя нарочно, така съм програмиран.

• Like
Реакции: snux
От: От: От: От: Съвет!

Явно днес е ден за обяснения :)
Еми.. Май да :)
Въпросът е следния: "Малко или много са 500 + на месец, или 150-200 на снимка в два варианта (предник и задник)."
Аз го разбирам така: 500 лева на месец, но 150 - 200 лева за "снимка в два варианта" = 2 снимки, което е 75-100 лева на снимка, но за да идва 500 лева на месец, значи се правят по 5 - 8 снимки. Аз също бих работил за тези пари, но понеже това е въпрос, споменавам, че отговора е от гледна точка на моята черга. Дано сега сме се разбрали, че е време за бира ;)

От: От: От: От: От: Съвет!

Еми.. Май да :)
Въпросът е следния: "Малко или много са 500 + на месец, или 150-200 на снимка в два варианта (предник и задник)."
Аз го разбирам така: 500 лева на месец, но 150 - 200 лева за "снимка в два варианта" = 2 снимки, което е 75-100 лева на снимка, но за да идва 500 лева на месец, значи се правят по 5 - 8 снимки. Аз също бих работил за тези пари, но понеже това е въпрос, споменавам, че отговора е от гледна точка на моята черга. Дано сега сме се разбрали, че е време за бира ;)

Студено е за бира - Кубааааа либрееееееееееееееееее :beer::beer::beer::beer::beer::beer: с лед )

Виж как се рабрахме с теб лесно и интелигентно и бързо и безболезнено, защото и двмаата сме умни и красиви.

Дадат ти лесен проект нащтракаш го бързо ... съответно възнаграждението е по-малко и обратното.
Щом са Белгийци са свикнали на този вариант. На запад всичко се мери в човекочаса.

Да това с човекочаса е правилно......
А на запад работят до минутата, щракне ли 17.00 и са приключили.
А ти вкъщи/в това число всички ние/ сами си знаем колко и докога "кълвем" пред компите :D

Понеже и аз работя нещо, на което трудно може да му се определи цена предварително, на твое място бих договарял с работодателя да се плаща след всеки проект в зависимост от сложността и времето, отишло за него.

Другият вариант е да му дадеш фиксирана цена за проект, като някой път сигурно ще ти идват малко парите за по-сложна задача, но друг път предполагам пък ще получаваш по-лесни задача и ще излизат повече парите.

Не бих работил на твърда заплата, защото това е предпостава работодателя да злоупотреби с това и да те затрупва с всякакви глупсти, че да може да изкара на 150% от теб.

Погледнете като работодатели :)
Няма вариант да ти каже шефа ок за всяка снимка си избираш цента, освен ако не спи с него.

Оптималния вариант е да даде три цени
Лесна, нормална и сложна.
Дай му нормална цена и посикай да има твой подпис под снимките или някъде да пише кой ги е обработил, това ще ти помогне за следващото стъпало.
и според дадената поръчка да му казва към кои спадат снимките
не лакомейте, бъркате много защото искате да прескачате стъпала.

Приемете първо нископлатена работа и като сте сигурни , търсете си по добра и так малко по малко.
повечето искат да започнат от бзработни, на висока заплата.
Тук повечето се спъват и боли...
Сега очаквам рабин да се обади и да пита дали имам познания по трудова медицина че давам съвети за работа :)

Най-разумното и наложило се в белия свят решение за свободни работници.

От: От: Съвет!

Почти всичко,

Преден спойлер калници и много неща по колата + бекграунд, ако оспея да изчопля оригинала ще го постна.

Извинявам се, че изчезнах, но "невероятни ми късмет ме преследва постоянно" гръмна ми процесора и единия слот за рамта на дъното.

Уни - на тази снимка какво си правил ?
http://www.undercover-tuning.com/se...r=Audi&Modelselector=A3 Spartacus&ms=1&&am=1&
той ли ти дава примено материалите или ги ровиш в нета - примерно ако си сменил маската той ли ти даде и смнимка на маската?

Горе