Създаване на рекламна мрежа

T.Mitkov

New Member
Здравейте,

От известно време обмислям създаването на рекламна мрежа от сорта на EasyTrader. Вече започнах да работя по проекта, но трябва да набера партньори, че да не се окажа с 10,000 реда код и нищо с което да работи :eek:
Имам и друг проблем и той е че нямаме сървър, на който да се хостват базата данни и програмите (или скриптовете, ако предпочитате), така че ако някой има възможност, може да се помогне и с това.

Така, че общо взето:
- търсим партньори със сайтове, където да се показват рекламите
- търсим рекламодатели
- и търсим хора (или фирми) които имат желание да помогнет (в началото със сървърна мощ)

Естествено тези които ни помогнат със сървъри могат да очакват изгодни условия и стабилни финансови постапления.

Ако сте заинтересовани можете да свържете с мен и по скайп (tradewonmark) или е-мейл ([email protected]) за да обсъдим евентуални бизнес отношения.

От: Създаване на рекламна мрежа

намирането на рекалмодатели май е основния проблем даже и на съществуващите вече рекламни мрежи
сигурен ли си че момента е подходящ
пазара май е доста свит

Защо пишеш кода, вече има готов + това е безплатен, става дума за openx
Аз също имах подобна идея, дори сървера си работи, проблема обаче е друг, както казва колегата по нагоре, трудното е в намирането на рекламодателите.
Ако искаш пиши ми на лично за въпроса със сървъра.
Поздрави

То зависи и какъв вид ще е рекламното таксуване. В последно време се навъдиха много тарикат бранд реклами с таксуване за клик, което си е мега прецаквация за издателите, както и за медиите, които им искат реално таксуване (за импресии).
Иначе сървър мога да предложа и аз.

И все пак малко се съмнявам в успеха на подобно начинание, тъй като има много провалили се преди теб. И аз имам подобна идея, но леко по-различна. Кога ще я реализирам и аз не знам.

нещо което го няма на бг пазара
т.е. има го само при някой големи мрежи actulano доколкото знам имат подобни реклами
където дадени ключови думи в текста са линк към определена реклама (малък банер при mouse over)
имаше и една подобна мрежа само че е само английски сайтове
в момента не се сещам как и беше името
но може би само с нова концепция имаш накакъв шанс да се бориш с големите бранша

А извън темата изитрейдър май вече не са от големите
или поне аз така си мисля
все по - рядко им се виждат рекламите в повечето сайтове
а и те имат малко активни рекламодатели

Най-трудно е началото колега. Всеки може да започне каквото и да е било, но ти искаш без никакъв капитал само с добър код. НЕ става така. Аз като потенциален рекламодател или сайт в който да пусна да се въртят твоите реклами как да имам сигурност в това което се заемаш след като ти не искаш да вложиш даже лев в наемането на сървари. Замисли се иначе успех. Въпреки, че и пазара за реклама е доста поучупен вече.

Най-трудно е началото колега. Всеки може да започне каквото и да е било, но ти искаш без никакъв капитал само с добър код. НЕ става така. Аз като потенциален рекламодател или сайт в който да пусна да се въртят твоите реклами как да имам сигурност в това което се заемаш след като ти не искаш да вложиш даже лев в наемането на сървари. Замисли се иначе успех. Въпреки, че и пазара за реклама е доста поучупен вече.

Съгласен съм с теб. Вече съм патил от "добър код - печалба никаква", най-вече защото съм работил абсолютно сам. Но вече имам подкрепата на няколко приятели (с които наистина доста си бахтим) и в мемонта, така да се каже, опипваме почвата за евентуално партньорство с изгодни условия и за двете страни.

Горе