От: Съмнителен CTR
Интересна тема. Мисля, че не само fraud-a ще е проблем в тази история, но и факта, че трудно ще е да се управлява такова система, тъй като ще има адски много несъответствия между каунтъра на самия сайт и това, което системата му е предоставила като трафик. Това от своя страна поражда съмнения в самия рекламодател. Вярно е, че manual проверка ще изкочи всияко, но тя ще се провежда по-често от колкото си мислите.
Друго на цялтото това нещо е кликаемостта, която изцяло зависи не само от трафика, но и от карето / банера / посланието на самата реклама. Малко ми е чудно, както една и съща реклама с едно и също послания (title, description) ще усвои бюджет от 50 лева на месец при положение, че един клик е на сената от има няма 0,06 лева.
Продължавам.......за да се осетят реални печалби от това, мрежата трябва да генерира огромно количество трафик. Специализираните рекламни мрежи ще овиснат поради факта, че трафика е ограничен с точно ясни интереси и естествено не е толкова многочислен. За това успехите на Google AdWords, 7Search, Yahoo PPC, MSN Ads и други ще генерират трафик и доволни суми, докато не знам колко са напред с материала мрежи като Net Info,Investor.bg, Garga.biz и т.н. Само знам, че румъснкия Google AdWords след всичко е на печалба с 2К евро. да, точно така, това е за цялата мрежа и страна.