MySQL е най-използваният софтуер, така че логично да не говори за Oracle, примерно.Поне да беше уточнил за какви бази и какъв хостинг става въпрос.
Предполагам, че говориш за най-масовия случай с MySQL и Linux хостинг с cPanel. При местене на целия хост, най-удобно става с Full backup през cPanel-а и после пускаш тикет към съпорта на новия хост да ти го импортнат. Така се трансферират и мейли и настройки и бази - всичко.
<?php
$stdout=shell_exec("mysql -u USER -pPASSWORD DATABASE < dump.sql");
echo htmlspecialchars($stdout, ENT_QUOTES);
?>
curl http://домейн/import_mysql.php
Нали и аз точно това казах? Просто споменах, че е хубаво да се уточняват тези неща.MySQL е най-използваният софтуер, така че логично да не говори за Oracle, примерно.
CPanel има и за Windows, освен това е най-използваният панел, така че е логично, че за него става въпрос.
Винаги през phpmyadmin-а ги местя - стига базата да не е над 2-3MB няма грижи. Сигурно има някакви по-удобни плъгини, ама не ги знам, а и това ми върши работа перфектно.
Какъв плъгин като той уърдпреса не работи без базата си?Случаят е точно най-масовият, както сте предположили.
Благодаря за информацията, мисля, че ще ми свърши работа. Явно няма плъгин с който директно през WP да си импортна... жалко.
Да. И аз си мислех за това... то е ясно, че ще трябва да се инсталира ВП наново за да си крейтне таблиците. А с ДБ мениджъра не може ли да се направи бекъп на базата и да се пуснат инсъртите на празния ВП?
Незнам този експорт дали експортва базата или само атачмънтите и настройките... мисля, че не експортва базата.