Трябва ли наистина да изберем Cloudflare?

edison65

New Member
Наскоро четох коментар тук и наистина ме удари, преди да направя покупка през Cloudflare. Неговият/нейният точен коментар👇🏻

„Не, защото те могат да спрат вашия акаунт въз основа на дейността, преминаваща през тях. По принцип всяка услуга може да направи това, не само cloudflare, но затова е добра идея да отделите регистратора на домейни от услугата, която управлява вашия DNS“

Какво е вашето мнение момчета? Cloudflare има ли лоша история в миналото? Благодаря ви 🙏🏻Трябва ли да следваме тези практики?

Защо изобщо се допускат такива ботове автоматично да се регистрират и да пускат теми?

Защо изобщо се допускат такива ботове автоматично да се регистрират и да пускат теми?
всъщност може и да е бот, но е много прав! Аз изгорях с един акаунт с 8 домейна пресно регистрирано в Клоудфлеър. Спряха ми акаунта като искаха верификация през системата на страйп с данните на собственика на картата за да ми отблокират акаунта. Четох в световните форуми , че злоупотребяват с това от клоудфлеър като им е нужен някой домейн. Преживях го някакси де.... за това ползвам клоудфлеър единствено като защита от ДДос и да не се вижда реалното ИП на сървъра.

то пък щото много ще те опазят от услуги като https://overload.su/ просто не си попаднал на хора, които са решили да ти спрат сайта

то пък щото много ще те опазят от услуги като https://overload.su/ просто не си попаднал на хора, които са решили да ти спрат сайта
не казвам, че ще ме опазят , въпроса е принципен - покритото мляко мачка не го лочи. В тази работа колкото си по нисък от тревата и не се набиваш в очите на подобни хора , толкова шанса да те атакуват е минимален. Освен това самият аз разполагам под ръка с голяма ботнет мрежа.
Освен това въпросните Overload що ползват за собствения си домейн КлоудФлеър?

Address lookup

[td]
canonical name
[/td]
[td]overload.su.[/td]
[td]
aliases
[/td]
[td][/td]
[td]
addresses
[/td]
[td]104.22.8.203
104.22.9.203
172.67.13.79
2606:4700:10::ac43:d4f
2606:4700:10::6816:8cb
2606:4700:10::6816:9cb
[/td]
domain: OVERLOAD.SU
nserver: dave.ns.cloudflare.com.
nserver: naya.ns.cloudflare.com.
state: REGISTERED, DELEGATED
person: Private Person
e-mail: [email protected]

от бизнес съпорта на CloudFlare още не са ми отговорили защо, но и те не знаеха за тази услуга и я видяха в действие. Иначе IP-то си го дърпат директно от доставчиците. Имат хора навсякъде.

от бизнес съпорта на CloudFlare още не са ми отговорили защо, но и те не знаеха за тази услуга и я видяха в действие. Иначе IP-то си го дърпат директно от доставчиците. Имат хора навсякъде.
обикновенно атакуваните хора правят една основна грешка. Когато ползват дадена услуга за хостинг дали ще е VPS , Cloud или webhosting ... слагат мейл сървъра си на същия хостинг и от там се разбира кой е сървъра където е хостнат дадения сайт. Аз никога не правя същата грешка , основните ми хостове са на едно място, а MX записите на гъза на географията в 10 глуха. Освен това винаги може да се ползва гугъл за мейл сървър със собствен домейн. Скоро бяха бутнали Клоудфлеър с голяма ддос атака към support.cloudflare.com и 3 часа нямаше услуга. Дори от тогава насам трудно се влиза в dash.cloudflare.com ако си с VPN - капчата изключва. Има някакви промени от няколко дни насам в КлоудФлеър.

тц, мей сървъра е през Amazon SES и там нямаш разкриване на клиентския / този на сървъра IP. Иначе варианти много, дори и слаб VPS в low cost provider вързан с stunnel пак върши работа. Случая не е такъв. Наясно съм какво правя. В тия лайна газя от 2006-та

Горе