Re: От: Трябва ли сайтовете да забраняват ползването на AdBlock-ери
Бях гледал статистика, че блокъри ползват 2-3% от потребителите, така че всеки който ги забранява нека си прецени дали си заслужава ресурса в разработване или закупуване на скрипт, който ги засича и т.н. Скрипт, който постоянно трябва да се обновява, защото и блокерите се развиват.
Има и друго. Повечето големи кампании правят доста силни кампании, когато искат да обявят нещо ново или имат специални предложения към настоящите и потенциалните клиенти. Малко не ми се връзва да обикаляш големите и авторитетни сайтове, на които често има такива кампании (на Godaddy, Hostgator, MOZ, Themeforest и други) и после се чуди човека от къде да вземе купон код? Нали. Има го и този момент, един път си го пропуснал и после инвестираш време и усилия да се ровиш за купони, като реално си ги подминал по свой си начин.
И това ми е малко странно.
Обикалям много сайтове на ден, но никога не съм стигал до мисълта да сложа нещо такова на браузъра си. Не ходя по сайтове, в които всичко се мести, скача и продава. Но и то си личи кой сайт какъв е. Най-много някой поп ъп да ми иска име и мейл, за да ме впише в неговия си бюлетин.
Гледането на реклами по сайтовете има и друга полза - може да даде идея как да представите продукта си или какъв формат ви е накарало да вземете някакво действие. Смециално при нас го има този момент. Да, знам че сме влезли на даден сайт по една или друга причина, но допълнителна информация никога не е излишна.
Например днес в Mashable беше това:
Научих, че има фри трайл на софтуер за публикация на контент. Даже се чудех дали да го пусна тук, но реших, че щеше да има вече тема, ако представляваше интерес.