Трябва ми някакъв плъгин за...

Не съм сигурен дали такъв плъгин има, най-вероятно, да, но ми е по-лесно да ти го обясня от колкото да търся такъв.
Най простото решение е следното:
1. Отваряш файла sidebar.php който върви с темата ти и трябва да изглежда нещо от сорта на:
Код:
<div class="sidebar">
<?php if ( function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar('Sidebar') ) : 

else : 
echo 'Nothing in sidebar, go to panel and add something';endif; ?>
Това ти извиква функцията която ти е за джаджите в сайдбара във файла functions. php.
2. Отваряш functions.php и търсиш Sidebar, трябва да изглежда нещо като това:
Код:
	if ( function_exists('register_sidebar') )

// Sidebar Widget
	// Location: the sidebar
	register_sidebar(array('name'=>'Sidebar',
		'before_widget' => '<div class="inner_padding"><ul>',
		'after_widget' => '</ul></div><div class="separator"></div>',
		'before_title' => '<h4>',
		'after_title' => '</h4>',
	));
Копираш всичко под // Location като замениш Sidebar със Sidebar1, под него - това ще ти регистрира нов сайдбар в темата с име Sidebar1 и вече ще имаш две различни полета за джаджи в админ панела ти на темплейта.
3. Копираш файла sidebar.php с име sidebar1.php, като вътре в него редактираш 'Sidebar' на 'Sidebar1'. После отваряш файла page.php и ползваш вградените в wordpress функции като is_page и търсиш в дъното на файла:
Код:
<?php include (TEMPLATEPATH . '/sidebar.php'); ?>
и го заменяш с:
Код:
<?php 
if ( is_page('2') )		{
include (TEMPLATEPATH . '/sidebar1.php');  
} else {
 include (TEMPLATEPATH . '/sidebar.php'); 
}
?>

В този случай ако потребителя се намира на страницата с ID - 2, ще му се показва това което си заложил в админ панела за Sidebar 1 като джаджи, а на всички останали страници/категории/публикации ще се показват джаджите по подразбиране, т.е. Sidebar.

Ако желаеш повече сайдбари за повече страници, работата е същата, но нещата изглеждат така:

Код:
<?php 
if ( is_page('2') )		{
include (TEMPLATEPATH . '/sidebar1.php');  
} elseif ( is_page('3') )		{
include (TEMPLATEPATH . '/sidebar2.php');  
} else {
 include (TEMPLATEPATH . '/sidebar.php'); 
}
?>

Ей това е нещото което най-много ми харесва в wordpress, че не се налага да си кой знае какъв програмист за да схванеш логиката на condition tag-овете и да направиш всеки един сайт уникален.
Дано ти е от полза това, ако не е - ще потърся плъгин :)

Edit: И за да не каже някой, че отговарям избирателно, защото ми се беше случило преди ден някой да ми драсне такъв ред в скайп - правя го, да, но си има и причина за това. Просто някои хора или не могат да зададат въпроса си правилно или просто не са заслужили с нищо да получат отговор! 50% от отговорите на въпросите ги има в този форум, 30% в други специализирани форуми, а и още 15% могат да се намерят чрез гугъл. Казах на Hasanson как да си реши проблема, не е заслужил повече внимание - .

Последно редактирано:

Горе