От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства
Да, хостнат при мен ОSCommerce на php работи доста бавно, спрямо аналогичен магазин на Java. Пускал съм, прекомпилирал - ако искаш да дам линк да видиш, че има.
Големите сървъри ненапразно бичат на Java, те Гугъл сигурно са прости, че не минават на php. Eдно е да компилаторът да ти направи оптимизация на кода, имайки представа какво се случва нацяло. Друго е да се предъвква ред по ред, там нямаш тези възможности за оптимизация. Силата на php е за дребни проекти с ниско натоварване, без mvc модел. Koпираш в htdocs, и се радваш на шаренко!
Освен това имаш избор от десетки среди, избираш си frontend, backend и persisting. При php избор почти няма, най-много да си избереш MVC framework, но технологията не може да пипаш.
п.с. Като сте толкова бързи и евтини, няма да се бъзикам, ами ще почна да ви наемам.
п.с.2. Абе има ли нормален object persister за php, че нещо няма кой да знае около мен? Ще е баси и простотията да няма!
Бенчмарковете показват колко по-бързо ще работи системата, а тия дървета дето сте се хванали са само един пример. Какъвто и алгоритъм да пуснеш - почти винаги ще е по-бърз, и то десетки пъти по-бърз. Конкретните примери са само за ориентир, няма как да покриеш всички възможни случаи.След такава глупост още ли си вярваш, че разбираш?
Бенчмарковете са просто едно нищо в реалността, но явно си даскал и те вълнуват.
...
Да, хостнат при мен ОSCommerce на php работи доста бавно, спрямо аналогичен магазин на Java. Пускал съм, прекомпилирал - ако искаш да дам линк да видиш, че има.
Големите сървъри ненапразно бичат на Java, те Гугъл сигурно са прости, че не минават на php. Eдно е да компилаторът да ти направи оптимизация на кода, имайки представа какво се случва нацяло. Друго е да се предъвква ред по ред, там нямаш тези възможности за оптимизация. Силата на php е за дребни проекти с ниско натоварване, без mvc модел. Koпираш в htdocs, и се радваш на шаренко!
Нахвърлял си някакви цифри, изсмукани от пръстите. Като гледам - на PHP не се пише по-лесно от на Java, за сложни проекти по MVC (лични впечатления). Php програмистите сякаш ги мързи да научат истински език, изключително много ограничения има спрямо нормалните езици. Дебъгер да закачиш към реален php проект седи като кръпка, тоя OSCommerce така и не тръгна като хората с IDE и нормална среда. Не съм специалист в php, може и да не съм прав, но ми се изправя косъма ако ще се прави нещо по-засукано. Плющят с текстов редактор без IDE, и ме убеждават, че така се работи, направо брадясах да ги слушам. И не на последно място. FileZilla, и още какъв там клиент не успяха да се закачат към awardspace. Успях с Total Commander, но той сбъгясва на няколкостотин файла, и не успях да кача проекта. Не, че ми е зор, просто си играх. На Java го нямаш тоя проблем. Компилираш единствен WAR файл и го копираш без грижи и работи.Сайт за запознанства:
- решение с PHP ще струва Х пари и ще се направи за Y време; бонусите: лесно може да намери друг човек за поддръжка/разширение;
- решение с JAVA ще струва поне 4*X и ще се направи минимум 2*Y време; бонусите: ще плаща като луд само защото теорията показва, че JAVA по бързо сортира ;
- решение на Python ще струва около 2*X пари и ще се направи за Y време; бонусите: ще работи като пуша и гаранция ще е написано като хората, защото кодери на Python се срещат рядко в България; Може да има проблем да се намери друг човек за поддръжка в последствие;
Освен това имаш избор от десетки среди, избираш си frontend, backend и persisting. При php избор почти няма, най-много да си избереш MVC framework, но технологията не може да пипаш.
п.с. Като сте толкова бързи и евтини, няма да се бъзикам, ами ще почна да ви наемам.
п.с.2. Абе има ли нормален object persister за php, че нещо няма кой да знае около мен? Ще е баси и простотията да няма!
Последно редактирано: