Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

След такава глупост още ли си вярваш, че разбираш?
Бенчмарковете са просто едно нищо в реалността, но явно си даскал и те вълнуват.
...
Бенчмарковете показват колко по-бързо ще работи системата, а тия дървета дето сте се хванали са само един пример. Какъвто и алгоритъм да пуснеш - почти винаги ще е по-бърз, и то десетки пъти по-бърз. Конкретните примери са само за ориентир, няма как да покриеш всички възможни случаи.
Да, хостнат при мен ОSCommerce на php работи доста бавно, спрямо аналогичен магазин на Java. Пускал съм, прекомпилирал - ако искаш да дам линк да видиш, че има.
Големите сървъри ненапразно бичат на Java, те Гугъл сигурно са прости, че не минават на php. Eдно е да компилаторът да ти направи оптимизация на кода, имайки представа какво се случва нацяло. Друго е да се предъвква ред по ред, там нямаш тези възможности за оптимизация. Силата на php е за дребни проекти с ниско натоварване, без mvc модел. Koпираш в htdocs, и се радваш на шаренко!
Сайт за запознанства:
- решение с PHP ще струва Х пари и ще се направи за Y време; бонусите: лесно може да намери друг човек за поддръжка/разширение;
- решение с JAVA ще струва поне 4*X и ще се направи минимум 2*Y време; бонусите: ще плаща като луд само защото теорията показва, че JAVA по бързо сортира ;
- решение на Python ще струва около 2*X пари и ще се направи за Y време; бонусите: ще работи като пуша и гаранция ще е написано като хората, защото кодери на Python се срещат рядко в България; Може да има проблем да се намери друг човек за поддръжка в последствие;
Нахвърлял си някакви цифри, изсмукани от пръстите. Като гледам - на PHP не се пише по-лесно от на Java, за сложни проекти по MVC (лични впечатления). Php програмистите сякаш ги мързи да научат истински език, изключително много ограничения има спрямо нормалните езици. Дебъгер да закачиш към реален php проект седи като кръпка, тоя OSCommerce така и не тръгна като хората с IDE и нормална среда. Не съм специалист в php, може и да не съм прав, но ми се изправя косъма ако ще се прави нещо по-засукано. Плющят с текстов редактор без IDE, и ме убеждават, че така се работи, направо брадясах да ги слушам. И не на последно място. FileZilla, и още какъв там клиент не успяха да се закачат към awardspace. Успях с Total Commander, но той сбъгясва на няколкостотин файла, и не успях да кача проекта. Не, че ми е зор, просто си играх. На Java го нямаш тоя проблем. Компилираш единствен WAR файл и го копираш без грижи и работи.
Освен това имаш избор от десетки среди, избираш си frontend, backend и persisting. При php избор почти няма, най-много да си избереш MVC framework, но технологията не може да пипаш.
п.с. Като сте толкова бързи и евтини, няма да се бъзикам, ами ще почна да ви наемам.
п.с.2. Абе има ли нормален object persister за php, че нещо няма кой да знае около мен? Ще е баси и простотията да няма!

Последно редактирано:

@Rabin спри се. Само бисери ръсиш. Бечмарковете са полезни ако сравняваш два сравними езика - примерно JAVA и C#.
За реализацията на такъв проект няма да пишеш никакви алгоритми, че да говориш кое било по бързо. Идеята на PHP е в готовите модули, които да ползваш без да си наясно какво е това програмиране.
ОSCommerce ти работи бавно защото сигурно е бъгаво, но може да го сложиш и на скапан хостинг от 2лв. на месец за разлика от великото решение на JAVA.

Google ползват Python. Не ги знам кои са тия големи сървъри дето бичат, но тука говорим за прост уеб сайт и той не трябва да бичи, а да работи тихо.

MVC драги ми смехурко е design pattern! нито повече, нито по малко. Това значи, че може да се прилага както с JAVA, така и с PHP, python, C++ и т.н.

Ти си зелен, така че от къде имаш опита да говориш за сложни проекти?
Не ги знам дали ги мързи php програмистите да научат истински език, но хората избрали WEB се ориентират праивлно към php, python... а не JAVA ;).
За дебигванато проблема е твой, защото си объркан и мислиш, че висчко е като при JAVA.

Повече не мисля да отваряй тази тема, защото с шозофреник не се говори. Лекувай се докато е време и може да не си противорчиш сам през 2 поста.

Нахвърлял си някакви цифри, изсмукани от пръстите. Като гледам - на PHP не се пише по-лесно от на Java, за сложни проекти по MVC (лични впечатления). Php програмистите сякаш ги мързи да научат истински език, изключително много ограничения има спрямо нормалните езици. Дебъгер да закачиш към реален php проект седи като кръпка, тоя OSCommerce така и не тръгна като хората с IDE и нормална среда. Не съм специалист в php, може и да не съм прав, но ми се изправя косъма ако ще се прави нещо по-засукано. Плющят с текстов редактор без IDE, и ме убеждават, че така се работи, направо брадясах да ги слушам. И не на последно място. FileZilla, и още какъв там клиент не успяха да се закачат към awardspace. Успях с Total Commander, но той сбъгясва на няколкостотин файла, и не успях да кача проекта. Не, че ми е зор, просто си играх. На Java го нямаш тоя проблем. Компилираш единствен WAR файл и го копираш без грижи и работи.
Освен това имаш избор от десетки среди, избираш си frontend, backend и persisting. При php избор почти няма, най-много да си избереш MVC framework, но технологията не може да пипаш.
п.с. Като сте толкова бързи и евтини, няма да се бъзикам, ами ще почна да ви наемам.
п.с.2. Абе има ли нормален object persister за php, че нещо няма кой да знае около мен? Ще е баси и простотията да няма!

направо си смешен. не можеш да си пуснеш дебъгер лелеле, къде си тръгнал въобще?

Doctrine -> Hybernate
persister: http://www.doctrine-project.org/api/orm/2.4/class-Doctrine.ORM.Persisters.BasicEntityPersister.html

Struts -> Zend Framework

ако знаеш въобще какво ти говоря смешник :)

Не знам за вас, ам лично аз за дебъгване на PHP, освен print_r и echo/print друго не съм ползвал. Може би не ми се е налагало.
И тъй като темата брутално се изкриви, да се включа с още една "безумна" идея. Защо трябва да се пише на C++/Java, ако се търси бързодействие?! Има си CGI, който спокойно си стартира Assembler! В краен случай може да се напише и CGI-Web приложение на C. Всъщност почти на всеки компилируем език може да се напише CGI-приложение и то да ще може да се стартира на хостинг, който си поддържа CGI, а такива са повечето хостинги. :twisted:

направо си смешен. не можеш да си пуснеш дебъгер лелеле, къде си тръгнал въобще?

Doctrine -> Hybernate
persister: http://www.doctrine-project.org/api/orm/2.4/class-Doctrine.ORM.Persisters.BasicEntityPersister.html

Struts -> Zend Framework

ако знаеш въобще какво ти говоря смешник :)
Хубу де, нямам намерение да работя с php, и попитах като човек.
Подкарване на дебъгер с php е с една идея по-проблемно от нормалните езици. Просто не е мислено за такова, пробвах всички възможни IDE-та за които знам, и работят трагично. Пусках и тема в devbg, опитах всички съвети един по един.
С обиди и клетви няма да стане, толкова време ли не схванахте? Не ми дреме за вас, какво мислите и как ме оценявате! Аз не бих си губил времето да работя с поредния Ганю с 20 лева в джоба, който очаква чудеса за 2500 лева цялостно с къстомизацията и поддръжката. Ще видим накъде ще се отекат нещата у БГ, и ако наистина има евтини php програмисти, ще почна аз да ги наемам. Евтини Java/ .NET специалисти няма, понеже съм търсил.
madseason каза:
Не знам за вас, ам лично аз за дебъгване на PHP, освен print_r и echo/print друго не съм ползвал. Може би не ми се е налагало.
И тъй като темата брутално се изкриви, да се включа с още една "безумна" идея. Защо трябва да се пише на C++/Java, ако се търси бързодействие?! Има ци CGI, който спокойно си стартира Assembler! В краен случай може да се напише и CGI-Web приложение на C. Всъщност почти на всеки компилируем език може да се напише CGI-приложение и то да ще може да се стартира на хостинг, който си поддържа CGI, а такива са повечето хостинги.
Знам аз, за дебъгването всички на php работят като теб, дебъгерите били за професионалисти :lol:
CGI пак е скрипт, не се и надявай. А C++ не е удачно за WEB, по много причини. Трябва ти рънтайм машина, не за друго. Не, че няма и такива ентусиасти. Имаше някаква технология да си навръзват обектите през конструктора, и така да симулират garbage collection. Не се сещам в момента как се казваше. С последващи грандиозни проблеми, от типа на null pointer exception след това.

Добре, че се появи да ни светне всички в форума, кое какво е и кое го бива или не.

Аре пиши си там сайтовете на каквото си искаш и стига надувай главата на хората.

...
Аре пиши си там сайтовете на каквото си искаш и стига надувай главата на хората.
Много ли е трудно просто да не четеш тая тема? И без това гледам основно се въртат теми за продажба на FB страници с лайкове. Аз пък това не възприемам, все едно да продаваш приятелите си. Но не ходя да им се карам.

От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Трудно е защото обиждаш език който, аз пък много уважавам.

FB, който квото си иска да си продава, аз си се спирам само на неща които ме интересуват или заинтригуват, иначе това не мога да ти го отрека, че ми привлече вниманието към тази тема точно ти, иначе много много не се заглеждам в такива неща щото само като видя първия пост на човека си преценявам има или няма смисъл.

Много ли е трудно просто да не четеш тая тема? И без това гледам основно се въртат теми за продажба на FB страници с лайкове. Аз пък това не възприемам, все едно да продаваш приятелите си. Но не ходя да им се карам.

Трудно е защото обиждаш език който, аз пък много уважавам.

FB, който квото си иска да си продава, аз си се спирам само на неща които ме интересуват или заинтригуват, иначе това не мога да ти го отрека, че ми привлече вниманието към тази тема точно ти, иначе много много не се заглеждам в такива неща щото само като видя първия пост на човека си преценявам има или няма смисъл.
Аз също уважавам език, който е правилното решение за ненатоварени проекти. Лесен е за начинаещи, и се деплойва лесно и безпроблемно. Къде пък видя да съм го обидил? Koпираш в htdocs и просто си бачка, ако нямаш претенции за мощни tool-ове за работа.
Аз тръгнах отзад напред, и видях колко несъвместими са различните IDE-та. IDE-то на Zend си работи само с неговия си framework, aко и да са мислили за съвместимост с обикновени php проекти. Не е мислено за яко натоварени и сложни проекти, дори и да не те бърка хардуера. FB дори са си разработили собствено php, като са видели че не става инак.
Пробвах phpDesigner, phpStorm, NetBeans, някакво специализирано решение за Eclipse, и още 1-2 скъпи и хакнати среди, изгубих им дирите. Ни едно не успя да ми подкара проекта с отворен код без да се очерви от грешки, или да ми бъгавее на breakpoint.
п.с. Яааа гледайте нащо момче откога си прави устата кат кирпикчийски кон за слама, че и видео искал, и срокове дал:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=25512

Последно редактирано:
От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

За товаренето от php + mysql, си има много решения в самото php, и креативноста на програмиста. Един сайт написан на пхп. може и с 100 човека на ден да ти срине всичко, но може и при 100 0000 да не мръдне, всичко зависи от задклавиатурното устройство. Предполагам същото се отнася и за другите езици.
Аз също уважавам език, който е правилното решение за ненатоварени проекти. Лесен е за начинаещи, и се деплойва лесно и безпроблемно. Къде пък видя да съм го обидил? Koпираш в htdocs и просто си бачка, ако нямаш претенции за мощни tool-ове за работа.
Аз тръгнах отзад напред, и видях колко несъвместими са различните IDE-та. IDE-то на Zend си работи само с неговия си framework, aко и да са мислили за съвместимост с обикновени php проекти. Не е мислено за яко натоварени и сложни проекти, дори и да не те бърка хардуера. FB дори са си разработили собствено php, като са видели че не става инак.
Пробвах phpDesigner, phpStorm, NetBeans, някакво специализирано решение за Eclipse, и още 1-2 скъпи и хакнати среди, изгубих им дирите. Ни едно не успя да ми подкара проекта с отворен код без да се очерви от грешки, или да ми бъгавее на breakpoint.
п.с. Яааа гледайте нащо момче откога си прави устата кат кирпикчийски кон за слама, че и видео искал, и срокове дал:

това разбира се са пълни глупости. Новото иде на Zend e базирано на Eclipse (сигурно не можеш да работиш с Eclipse) и можеш да си пишеш каквото си пожелаеш, старото си беше тяхна разработка и пак може да си пишеш всичко.
за дебъгване има много средства настройка е повече от елементарна.
има всякакви видове инструменти dependecy manageri, и тн. и тн. обаче ти си само кодер, не можеш да ги разбереш тези неща.
има всичко необходимо стига да знаеш какво правиш.

Ще ти дам пример с най - популярния магазин писан на PHP/Zend Framework от Java програмисти това е Magento, защо е написан на PHP/Zend Можеш да си отговриш като прочетеш темата от начало. :)

Здраве

За товаренето от php + mysql, си има много решения в самото php, и креативноста на програмиста. Един сайт написан на пхп. може и с 100 човека на ден да ти срине всичко, но може и при 100 0000 да не мръдне, всичко зависи от задклавиатурното устройство. Предполагам същото се отнася и за другите езици.
Абе сори че се повтарям, те SAP, Гоогле и останалите мастодонти са прости, дето не ползват php, явно не могат да оптимизират.
това разбира се са пълни глупости. Новото иде на Zend e базирано на Eclipse (сигурно не можеш да работиш с Eclipse) и можеш да си пишеш каквото си пожелаеш, старото си беше тяхна разработка и пак може да си пишеш всичко.
за дебъгване има много средства настройка е повече от елементарна.
има всякакви видове инструменти dependecy manageri, и тн. и тн. обаче ти си само кодер, не можеш да ги разбереш тези неща.
има всичко необходимо стига да знаеш какво правиш.

Ще ти дам пример с най - популярния магазин писан на PHP/Zend Framework от Java програмисти това е Magento, защо е написан на PHP/Zend Можеш да си отговриш като прочетеш темата от начало. :)

Здраве
Не съм гледал Magento, ако е правено на Zend естествено, че ще се отвори.
Повтаряй си мантрите какво не знам и какво не съм виждал, може и още да ме пооценяваш, може и самодеен хор да си организирате с хорото. Като тоя дето е отворил темата, и от няколко години реве кат саранска мечка да му правят сайта. Аз поне като отида на доктор, зъболекар, автомонтьор и т.н. си трая, щом съм опрял до услугите им. Не им се дървя как не струват, и не ги поучавам. Ако много му разбирам - ще си го направя сам, това е простата логика.

Тоя имам чувство, че стои на полу съединител и само чака някой да пише в темата :lol:

Не знам кого имаше предвид, на мен ми е яко сеир.
1513329_10200884957558138_680533216_n.jpg

Тоя имам чувство, че стои на полу съединител и само чака някой да пише в темата
неее, сега в момента чака да му се компилира твоята функция дето му я даде и има време да пише :)

неее, сега в момента чака да му се компилира твоята функция дето му я даде и има време да пише :)

Я обяснете с 2-3 думи кво е това компилиране, че ме мързи да търся

Абе ти стигни тяхното ниво пък тогава мисли за това. ;)
Абе сори че се повтарям, те SAP, Гоогле и останалите мастодонти са прости, дето не ползват php, явно не могат да оптимизират.

@Rabin стига с тия мастодонти. Не се спря и не разбра, че не е нужно да се убива муха с танк.

@Rabin стига с тия мастодонти. Не се спря и не разбра, че не е нужно да се убива муха с танк.
Що бе, и в момента клиентът ни е мастодонт. Нещо лошо ли има в думичката? Май почна леко да ви увира главата, ми се струва. Болднатото имам предвид. Пък и нова думичка научихме, "компилатор":lol:

Горе