Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

CGI пак е скрипт, не се и надявай. А C++ не е удачно за WEB, по много причини. Трябва ти рънтайм машина, не за друго.
Надявам се, което си написал да е от чисто незнание. CGI е интерфейс, който ти позволява да стартираш изпълними приложения. Приложенията могат да са и бинарни, което означава, че можеш без проблем да стартираш и exe (ако имаш Win-хостинг). И не ти трябват никакви рънтайм машини, освен ако не стартираш приложения, които ги изискват.
До преди 10-на години много хора на запад пишеха на C за Web. Въобще не толкова сложно, колкото си мислиш. Просто трябва да спазваш http-стандарта.

От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Надявам се, което си написал да е от чисто незнание. CGI е интерфейс, който ти позволява да стартираш изпълними приложения. Приложенията могат да са и бинарни, което означава, че можеш без проблем да стартираш и exe (ако имаш Win-хостинг). И не ти трябват никакви рънтайм машини, освен ако не стартираш приложения, които ги изискват.
До преди 10-на години много хора на запад пишеха на C за Web. Въобще не толкова сложно, колкото си мислиш. Просто трябва да спазваш http-стандарта.
To не е сложно, ама има лек проблем. Не знаеш кога имаш нужна инстанция, и кога ненужна да викаш delete. Ako си автоматизираш нещата - получаваш garbage collector. Има такива готови за C++, но има и много други проблеми. Питай, ако ти е интересно.
На CGI само не знам докъде ще стигнеш.
CGI (Common Gateway Interface — „общ интерфейс на шлюз“) - спецификация (стандарт) на интерфейс, предназначен за съвместна работа на уеб-сървър и интерпретаторите на скриптове, който осъществява на връзка (шлюз) между външна програма и уеб-сървъра.
Скриптите на CGI са в специална директория с име CGI-BIN на сървъра;
Реализацията на CGI се основава на използването на програми, написани предимно на PERL или С[2];
...
Недостатъци
Голямо време на реакция – към времето на изпълнение на CGI-приложението се добавя и времето за стартиране на процеса.
Неподходящ при интензивна обработка на заявки – претоварва сървъра;
http://bg.wikipedia.org/wiki/Common_Gateway_Interface
Eдин приятел беше направил елементарно приложение на база CGI, доста отдавна, друг не знам да го е ползвал. Не ме е срам да кажа, че нещо не ми е ясно в подробности. Не знам защо не е разпространено на практика.
п.с. Като ще стартираш exe-та, помисли ли за многоплатформеност?

Последно редактирано:
От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Нямаш си на идея колко сериозни институции по света използват CGI и въобще и не са си помисляли да го сменят. Говоря за банки, фондации, университети, правителствени сайтове. Дори за да стартираш perl, python (не rails) или ruby на Linux/UNIX хостинг, който ги поддържа, трябва да ги направиш "+x". Така на практика стават CGI.
Това, което пише в BG-wiki-то е глупост. Особено в частта:
към времето на изпълнение на CGI-приложението се добавя и времето за стартиране на процеса.
:lol: . Стартирането на процес от която и да е съвременна платформа е толкова пренебрежимо малко, че въобще е безсмислено да се коментира. предполагам автора е имал в предвид, че трябва да се наклика с LMB мишката 2 пъти :D .
Понякога текстовете в нашето Wiki ме изумяват с неграмотността си!

Нямаш си на идея колко сериозни институции по света използват CGI и въобще и не са си помисляли да го сменят. Говоря за банки, фондации, университети, правителствени сайтове. ...
Имаш ли идея, че payment процесорите на Visa са с хардуер и софтуер от 60-те години от миналия век?
На ретро ли минахме?

Имаш ли идея, че payment процесорите на Visa са с хардуер и софтуер от 60-те години от миналия век?
На ретро ли минахме?

все повече затъваш. по едно време си мислех, че си кодер, обаче ти май не си и кодер, по - скоро само ти се иска, но нямаш познания. много си смешен.

все повече затъваш. по едно време си мислех, че си кодер, обаче ти май не си и кодер, по - скоро само ти се иска, но нямаш познания. много си смешен.
Давай по същество, няколко дни скучая. В смисъл, искам нещо сериозно. Радвам се, че съм те разсмял. Ще бича публично евала, благодарност и селям на който намери нещо невярно, дето съм казал. Да науча нещо ново, че дося съм капо!

Тука добра дискусия се спретна. Един тъп но упорит се опитва да убеди не само себе си но и други хора ,че е разбира от нещо, което му толкова познато колкото и китайския език :D

@rabin преди да напишеш следващата си глупост тук си задай въпроса защо никой не те подкрепи в едно от твойте твърдения ;)

Тука добра дискусия се спретна. Един тъп но упорит се опитва да убеди не само себе си но и други хора ,че е разбира от нещо, което му толкова познато колкото и китайския език :lol:
Не си спомням да съм получавал ЛС от теб!
@rabin преди да напишеш следващата си глупост тук си задай въпроса защо никой не те подкрепи в едно от твойте твърдения
Време е да пуснете анкета! Лош ли съм или не съм лош! :lol:
п.с. Забравям на момента, че не си писала код!!!

Време е да пуснете анкета! Лош ли съм или не съм лош! :lol:

То се вижда какъв си.Не е нужна анкета затова ;)

п.с. Забравям на момента, че не си писала код!!!

Точно така използвай го тоя мозък за нещо макър и толкова безполезно ;)

То се вижда какъв си.Не е нужна анкета затова ;)
Точно така използвай го тоя мозък за нещо макър и толкова безполезно ;)
Отдавна питах дали аватара ти е истински. После ще споделиш за какво си използвам мозъка, няма да ти се бъркам, обещавам!

От: От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Отдавна питах дали аватара ти е истински. После ще споделиш за какво си използвам мозъка, няма да ти се бъркам, обещавам!

Като гледам тука темата се изкара спец в много области, айде сам разбери дали аватара е мой или не.

От: От: От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Като гледам тука темата се изкара спец в много области, айде сам разбери дали аватара е мой или не.
Твой е! Очаквам ЛС, няма да съжаляваш! Дай ми надежда, че само ръгатели тъдява!

От: От: От: От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Твой е! Очаквам ЛС, няма да съжаляваш! Дай ми надежда, че само ръгатели тъдява!

И как прецени ,че е мой?Или просто ти се иска да е моята снимка, така както ти се иска да си прав в нещата който твърдиш тук?

От: От: От: От: От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

И как прецени ,че е мой?Или просто ти се иска да е моята снимка, така както ти се иска да си прав в нещата който твърдиш тук?
Ръгателите се умълчаха, разчитам на теб!

От: От: От: От: От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Пич махай го тоя аватар, че като ги вид тея бомби и забравям какво щях да правя :mrgreen:

От: От: От: От: От: От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознас

Ръгателите се умълчаха, разчитам на теб!

Понеже си забавен тип, който умее да разсмиваш хората в форума,ще ти покажа как да разбереш дали снимката е моя или не.

Отвараш в нов таб примерно този линк след това драг анд дропваш аватара ми и в посочения линк ще си дадеш отговор на въпроса ;)

Не е зле като за човек който не е писал код а?

Що бе, и в момента клиентът ни е мастодонт. Нещо лошо ли има в думичката? Май почна леко да ви увира главата, ми се струва. Болднатото имам предвид. Пък и нова думичка научихме, "компилатор":lol:
А ти наша светлина и гений, слънцето на българската IT общност искаш ли научиш някоя друга думичка?
Например препроцесор и линкер. Защото в ИСТИНСКИТЕ ЕЗИЦИ за програмиране (не говоря за разни езици за микровълнови печки) компилирането е вторият етап от генерацията на изпълнимия код.
Е разни джаБи спират до там, бримчат един байт-код и бум на VM-то.

PS : Админи метнете темата в коша и да си спами там плиз

А ти наша светлина и гений, слънцето на българската IT общност искаш ли научиш някоя друга думичка?
Например препроцесор и линкер. Защото в ИСТИНСКИТЕ ЕЗИЦИ за програмиране (не говоря за разни езици за микровълнови печки) компилирането е вторият етап от генерацията на изпълнимия код.
Е разни джаБи спират до там, бримчат един байт-код и бум на VM-то.

PS : Админи метнете темата в коша и да си спами там плиз
Хаха, развалих ли ви идилията в кочинката? Какво още смяташ, че не съм чувал? Не сте ли пуснали още анкета кой се вписва у всеобщите вярвания на сектата, пардон, клубъ? И ти вдигаш темата и не казваш нищо, не аз. Я изброй подробно какво мислиш, че не знам... току виж си научил нещо полезно!
Оня аватар с потничето, искам той да ми казва, че съм лош! Цяла нощ!8)

Последно редактирано:

Рабин, знаеш ли как ги виждам нещата - ти си някакво студентче, което е заминало да учи във Великобритания. Учиш от материята за която си говорите по-горе, заминал си с идеята за голямата заплата при програмистите в UK спрямо BG стандартите, бъкел не разбираш, но си с голямо самочувствие на вече велик програмист. Чул си разни истории, които в момента препредаваш от първо лице - летището, къщата, самолетите и т.н.

Ако греша - поправи ме! До безобразие ми напомняш за други такива хора, които като отидат в умрялата Англия/Шотландия и си мислят, че са хванали Господ за мадете.. :)

Рабин, знаеш ли как ги виждам нещата - ти си някакво студентче, което е заминало да учи във Великобритания. Учиш от материята за която си говорите по-горе, заминал си с идеята за голямата заплата при програмистите в UK спрямо BG стандартите, бъкел не разбираш, но си с голямо самочувствие на вече велик програмист. Чул си разни истории, които в момента препредаваш от първо лице - летището, къщата, самолетите и т.н.

Ако греша - поправи ме! До безобразие ми напомняш за други такива хора, които като отидат в умрялата Англия/Шотландия и си мислят, че са хванали Господ за мадете.. :)
Позна от първия път, дори киризим с един бинокъл Кралицата как простира. Нямам пари за самолет, ходя до UK на стоп. Няма кинти, знаеш как е!
http://cankoff.blogspot.com/2012/08/blog-post_13.html

Горе