Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

20 000 лева, срок 3 месеца. Ако те устройват!
Може да ти е странно, но подходът не е като при PHP. Няма да се направи на няколко реда, в едно файлче. Стъпва се върху MVC модел, и няколко реда код са безсмислени, няма такъв филм. Смислен е целият проект, нацяло, деплойнат върху конкретен контейнер.
Какво се е видяло не знам, темата не е за мен. Няма ли някой да ме опровергае за нещо, че вече ми става скучно. Верно заприлича на секта, там вяра, наставления и поклонничество.
Не си добре с главата май, за това става дума - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=48999&page=4&p=517277#post517277

От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Ако искаш! Защо мислиш, че ще се юрна да ти угаждам, при условие, че дори не ме интересува какво е вашето мнение за мен.
Нека говорим за факти, аз не съм важен. Тия дето ме оценяват и съветват - ако се хванат на едно хоро - последният няма да чува музиката :lol: Много народ, много нещо!

Ако искаш! Защо мислиш, че ще се юрна да ти угаждам, при условие, че дори не ме интересува какво е вашето мнение за мен.
Нека говорим за факти, аз не съм важен. Тия дето ме оценяват и съветват - ако се хванат на едно хоро - последният няма да чува музиката :lol: Много народ, много нещо!
Аха ясно, ти идея си нямаш от нито един език и просто си чувал, че джавата е по-добра.
Мерси за обяснението.

ПП предложих заплащане?!?

@Rabin факти на фанатиците не са факти. Това, че си решил да им вярваш също не ги прави факт!
Какви 3 месеца? Нещо на важен ли се правиш или си мислиш, че като споменаваш дълги срокове и разби трибуквия ще изглеждаш по умен?

Карам го по спомен: трябват ти методите getScheme() и getServerPort(), а конкатенацията си е проста операция вместо с . обаче става с оператора +
Като искаш тестове напиши там 10 реда код и сравни бързодействието... php ще победи, но това не е факт. Да не говорим, че функцията му може още да се оптимизира.

Ето ти факти:
- JAVA за уеб е нещо като повръщаното - всеки го е виждал, но не му се кефи;
- php за декстоп е в пъти по бавно от JAVA приложение;
- Perl разказва играта и на JAVA и на PHP като става дума за четене на файлове;
- за всичко останало има Google ;)

Не може човек с опита, който ти твърдиш, че имаш да има безумната идея, че един език е по-добър/бърз/етц. от друг.

Аха ясно, ти идея си нямаш от нито един език и просто си чувал, че джавата е по-добра.
Мерси за обяснението.

ПП предложих заплащане?!?
Предложих цена, сега ако не те кефи - не е мой проблем. Останалото си го измисляш за успокоение на душата.

@Rabin факти на фанатиците не са факти. Това, че си решил да им вярваш също не ги прави факт!
Какви 3 месеца? Нещо на важен ли се правиш или си мислиш, че като споменаваш дълги срокове и разби трибуквия ще изглеждаш по умен?
...
Не може човек с опита, който ти твърдиш, че имаш да има безумната идея, че един език е по-добър/бърз/етц. от друг.
И ти ли се нареди на хорото с оценителите?
За трети път - http://benchmarksgame.alioth.debian.org/u64q/benchmark.php?test=all&lang=java&lang2=php&data=u64q
Всеки език си има употреба, и най-бърз не значи най-удачен. И да, има бързи езици, стотици пъти по-бързи от скриптовете. С++ е по-бърз и от Java, но не е удачен за WEB.

Предложих цена, сега ако не те кефи - не е мой проблем. Останалото си го измисляш за успокоение на душата.

И ти ли се нареди на хорото с оценителите?
За трети път - http://benchmarksgame.alioth.debian.org/u64q/benchmark.php?test=all&lang=java&lang2=php&data=u64q
Всеки език си има употреба, и най-бърз не значи най-удачен. И да, има бързи езици, стотици пъти по-бързи от скриптовете. С++ е по-бърз и от Java, но не е удачен за WEB.

За 10 реда код 20 000 и 3 месеца???
Ибал ти и папагала, аз се отписвам тоя е безнадежден случай

Няма как всичко на тоя свят да те кефи лично теб!

От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

За 10 реда код 20 000 и 3 месеца???
Ибал ти и папагала, аз се отписвам тоя е безнадежден случай
Защо имам странното чувство, че това е алтернативна личност от една друга тема с шизофренични отклонения 8)

@Rabin иди на доктор докато е време, може да има надежда за теб.

• Like
Реакции: Sky

А, ти писал ли си сайт на php, да ми покажеш освен ехо здравей свят или статична пунта мара как ще се сместят само в един файл?

Толкова плиткоумни и глупави изказвания за езика на който е написан над 90% в нета не бях чувал.........

20 000 лева, срок 3 месеца. Ако те устройват!
Може да ти е странно, но подходът не е като при PHP. Няма да се направи на няколко реда, в едно файлче. Стъпва се върху MVC модел, и няколко реда код са безсмислени, няма такъв филм. Смислен е целият проект, нацяло, деплойнат върху конкретен контейнер.
Какво се е видяло не знам, темата не е за мен. Няма ли някой да ме опровергае за нещо, че вече ми става скучно. Верно заприлича на секта, там вяра, наставления и поклонничество.

Може да ти е странно, ама MVC не е джаБа, а концепция.
Zend Framework например и има поне още 10 подобни.
Това, че си кон с капаци не означава, че останалия свят не съществува. Има си аналози на всичко навсякъде.

От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

А, ти писал ли си сайт на php, да ми покажеш освен ехо здравей свят или статична пунта мара как ще се сместят само в един файл?

Толкова плиткоумни и глупави изказвания за езика на който е написан над 90% в нета не бях чувал.........
Не съм писал, поиграх си да кача готов магазин, и да му прикача IDE с дебъгер. Засега не поддържа много от благинките на истинските езици. Не знам дали може, но много ме бърка ако няма начин php проект да работи направо от zip. 90% от нета е малко, до много невярно. Не ми се търсят статистики. Освен плиткоумните социални мрежи, дето ми лепят popup на всяка страница да харасвам това и онова - не се сещам за сериозни сървъри на PHP. Toя форум е на php, и като се нароят повече от 120 К маймунки - питайте патило какво му струва в хардуерия и ток. Венци, дето държи джипаджийския, примерно. Друго си е сървърите да са десетина и повече пъти по-малко, при същото натоварване.
Може да ти е странно, ама MVC не е джаБа, а концепция.
Знам, че MVC е концепция, ей колко много би ви накефило да не знам. Баш на ZEND пробвах IDE-то, и на няколко други.

@Rabin иди на доктор докато е време, може да има надежда за теб.
Преди малко бях на доктор, по едни други проблеми, минах метър. Няма и болничен да има. Ако имаш предвид психиатър - прегледай се първо ти, щото още няма и грам реално опровержение за каквото говоря. Иначе самодейни доктори, писачи, предприемачи и съветници - последните на хорото не чуват музиката. :mrgreen: Дори имам волско търпение, че не казах "Ганю" на един дето най му отива.
Защо имам странното чувство, че това е алтернативна личност от една друга тема с шизофренични отклонения
Нямам и капка причина да се срамувам от ника си, дори напротив. И 100 души да се изредите и да гласувате прав ли съм или не - има си по-сериозни начини за това. Аз се забавлявам.

Последно редактирано:

Според мен подобен сайт може да се напише от нулата от един PHP-програмист за около 4 седмици. Ако приемем, че работи средно по около 8 часа на ден. Това прави около 160 часа. До колкото знам за БГ часовата ставка за php-програмист е около 10 лв чисти кинти. В някои случай скача до 20/час и нагоре, но са много малко хората, които работят за толкова и обикновено вършат работата за половината време, което е необходимо на повечето програмисти.
Аз бих се наел, но реших да поработя няколко месеца за себе си. Иначе бих се съгласил за около 2500 лв (за функционалността, която беше описана) и време за изработка с тестове, чистене на бъгове и дизайн 2 месеца. Това е, ако работя сам. За допълнителните екстри цената ще скочи с още няколко стотин лева.

ПС: Не разбрах само защо почнахте да се обиждате взаимно. 5 страници глупости и почти няма конкретни предложения.

...
ПС: Не разбрах само защо почнахте да се обиждате взаимно. 5 страници глупости и почти няма конкретни предложения.
Намери и едно мое мнение да съм обидил някого. Това, че се дразнят дека има и от Витоша по-високо - това не е мой проблем.
п.с. Всъщност ми трябва специалист по криптография, може ли да ми намериш математик на тия ставки?

Последно редактирано:

Дразнят се щото се правиш на разбирач :)

Пределно ясно е, че подходящата технология е php, а ти взе да обясняваш колко било зле php-то. Едва ли не никой не разбира нищо от този форум, освен това си и противоречиш си и по този начин дразниш :)
Общо взето повечето хора, които разбират толкова много, колкото се опитваш да се изкараш че разбираш ти, не пишат офтопици по форуми, а бачкат щото вадят по $40-50/час.

Напълно съгласен съм с написаното от @madseason, аз също бих дал подобна оферта ако бях свободен.

Поздрави,
Мануел

Дразнят се щото се правиш на разбирач :)

Пределно ясно е, че подходящата технология е php, ...
Айде поредния на хорото! Зависи какви са ти плановете занапред. А това, че цитирам бенчмаркове - да, разбирач съм, досега не видях и намек някой да ги оспори. Времето и проектите са си ваши, кой каквото го влече - на това да го прави.
Още не съм почнал да пиша подробно с какво php ме дразни лично. Че ще стане направо война. Да, има и плюсове. Обаче като направиш нещо по-сложно на пхп, по mvc шаблон - почва да прилича на сериозен проект на нормален език, и простотата и леснотията се изпаряват. А кусурите - остават.

Автора каза доста ясно още на първата страница какви са му плановете, така че лафа "зависи кви са плановете занапред" е доста не на място. Но както и да е, всички видяхме що за дървен философ си.

И всъщност доста хора те обориха, просто ти не го виждаш, щото си разбирач, а разбирачите по гръб не падат :)

Хайде със здраве!

...
И всъщност доста хора те обориха, просто ти не го виждаш, щото си разбирач, а разбирачите по гръб не падат :)
Може ли по същество и конкретно?

Не съм писал, поиграх си да кача готов магазин, и да му прикача IDE с дебъгер.
След такава глупост още ли си вярваш, че разбираш?
Бенчмарковете са просто едно нищо в реалността, но явно си даскал и те вълнуват.

Сайт за запознанства:
- решение с PHP ще струва Х пари и ще се направи за Y време; бонусите: лесно може да намери друг човек за поддръжка/разширение;
- решение с JAVA ще струва поне 4*X и ще се направи минимум 2*Y време; бонусите: ще плаща като луд само защото теорията показва, че JAVA по бързо сортира :);
- решение на Python ще струва около 2*X пари и ще се направи за Y време; бонусите: ще работи като пуша и гаранция ще е написано като хората, защото кодери на Python се срещат рядко в България; Може да има проблем да се намери друг човек за поддръжка в последствие;

Технологията се избира според случая, а не според това какво се харесва на бенчмарковете. Схващаш ли разликата?

@madseason започни да си цениш труда.

Горе