След като знаеш английски език Youtube в момента е един от най-добрите начини за странични доходи. Особено за млад човек като теб, които има предостатъчно свободно време и може да си позволи да спи 2-3 часа по-малко за да работи допълнително.
Това, което бих направил аз. Изисква се $0 инвестиция първоначално е достатъчен обикноен смартфон.
- Избираш 2-3 нисши, които ти харесват и ти е приятно да се занимаваш с тях.
- Проверяваш коя ниша е по-добре платена. Все пак целта е $.
- Нисши с добър RPM са здраве, финанси, личностно развитие, готвене, джаджи, но има и много др.
- Каза, че рисуваш - можеш да направиш канал за рисуване и да го комбинираш с продажба на изображения.
- Много е важно да ти харесва това, което правиш, защото иначе няма да имаш желание да се "натиснеш".
- Т.е. когато приятелите ти те канят да купонясваш няма да искаш да отделиш нужното време.
- След като избереш ниша правиш проучване на популярните канали за да разбереш какво се гледа, как се оформя заглавието с тъмбнейла и др.
Прави поне 3 видеа на седмица. Поне според наблюденията, които имам и обсъждайки го с хора, които познавам и управляват подобни канали това е добра цифра.
Комбинираш го с дходи от афилиейт, комисионни, партньорства и др.
Например:
- Комисионна: $50 на регистрация.
- Гледания: 10,000 на месец.
- Конверсия: 0,25%.
- Доход: $1,250.
10,000 гледания се стигат сравнително бързо. 100 видеа по 100 гледания = 10,000. Ако правиш по 3 видеа на ден са ти нужни 33 дни.
RPM е доходност на 1,000 гледания.
Правя подобен експеримент с Youtube и скоро ще мога да дам реални данни с доходи.
Иначе за професия, която позволява дистанционна работа винаги можеш да станеш един програмист ама защо?
П.С. - моля не ми пиши лични.