И ти не си много прав ако той влезе в нивата ти и ти го гръмнеш ще получиш доста солена присъда.. има един смешен закон, че дори когато защитаваш имуществото си нямаш право да атакуваш крадеца или нарушителя с по - голямо оръжие от неговото (ако той е с голи ръце, трябва и ти с голи ръце да се справяш с него). Просто живеем в държава на абсурда и подобни закони го доказват. Осъдиха човек, когото познавам на 2 години затвор, защото простреля в крака крадец влязъл с взлом в къщата му, с личното си оръжие, защото разбираш ли крадеца имал само нож... Всъщност не съм убеден, че закона още съществува, тъй като около него имаше няколко големи скандала, но не съм се интересувал близките няколко месеца дали още е в сила....nikoo11 човече като незнаеш нещо цъкни в google и виж дали е така или не преди да говориш, ако влезеш в моята нива (макар и пресилено) първо аз ще те гръмна преди да дойде полицията а за твоята или на баща ти, дядо ти, баба ти, на сестра ти никой нищо не може да ти каже ако искаш и хеликоптер си приземи