Това за поддръжката нещо не ми стана ясно, но ще мина на останалите точки.
1. След като си в този бизнес, трябва да си разбрал, че НЯМА хостинг компания, която да гарантира 100% ъптайм. Такова животно не съществува в този бранш по простата причина, че никой не може да го гарантира.
Тук става въпрос за техника, която с течение на времето се изхабява (амортизира), което означава, че през определен период от време трябва да премине през scheduled maintenance за подмяна на хардуер и обновление на софтуер, както и за кратка диагностика с оглед предотвратяване на бъдещи проблеми за клиентите си.
2. Мрежовите проблеми също не са изключени по простата причина, че отново говорим за хардуер, както и външни фактори като флуд към мрежата, блеклистване на цели класове мрежи, заради 2ма потребители ползващи 4 ип-та за спам.
По останалото - доста от ревютата, които пък аз съм чел са от хора които знаят какво е хостинг, знаят какво е VPS, знаят какво е процесорна квота и знаят как може да се гарантира процесорно ядро на впс потребител.
Още повече пък, че доста голяма част от ревютата са писани от конкурентни фирми с цел подобряване качеството на услугата за потребителите.
И след като си на мнение, че в webhostingtalk не се споменават добри хостинг компании - защо не се регистрираш там и не предложиш услугата си? Все пак има доста търсения на ВПС/Деди в ЕС, а Германия където колокираш (наемаш машини) спада в това понятие.
Ето за пример делта.бг е препоръчвана там.
И ще ме прощаваш, но 30 дни, определено не са критерий за качество на услугата. Случвало ми се е 2 месеца да нямам никакви проблеми, а третия да си чупя главата с излишни бакии създадени от доставчика на услугата (да те също наемаха от хетцнер).
Та хайде моля ти се, не с такива мнения. Ако се поразровиш, че забележиш, че има доооста големи хостинг компании там, с дооста добри ревюта и още повече клиентска база.