Търся университи.. които се преподават на Английски език(БГ)

monefff

Well-Known Member
Здравейте,

Търся университети в които мога да изучавам неща с Английски Език.(В България)
Като цяло съм се спрял да изучавам Иконимка на английски, но не мога да намеря информация за такива университети никъде.
Също така, ако не е точно икономика може да е нещо с компютърна дейност.

Като цяло знаете ли такива и бихте ли споделили малко информация с мен? :)

Знам, че заглавието е малко подвеждащо, но незнаех точно какво да напиша..

Поздрави,
Симеон

От: Търся университи.. които се преподават на Английски език(БГ)

Каква ти е идеята?

Каква ти е идеята?
Да уча след 12 клас хаха :lol:

Този път не е целенасочена бизнес идея хаха :D

Иикономиката - има направления "икономика с преподаване на английски език" и "икономика с чуждоезиково обучение" в УНСС. Разликата между двете е следната: след 2 курс специалностите в първото направление са "Финанси и счетоводство с английски", "Международни икономически отношения(МИО) с английски", "Икономика с английски"; във второто - "Икономика на туризма с английски", "Интелектуална собственост с английски", "МИО с английски".
Както си забелязал и в двете направления има МИО, но във второто има специалностите и на немски, руски, френски и испански.

Компютрите... уф, най-добре по принцип за компютри е "Софтуерно инженерство" във ФМИ, ама си приготви да ти съдерат задника от висша математика там. Това беше причината да не искам да ходя там и да избера тъпото УНСС :D

Иикономиката - има направления "икономика с преподаване на английски език" и "икономика с чуждоезиково обучение" в УНСС. Разликата между двете е следната: след 2 курс специалностите в първото направление са "Финанси и счетоводство с английски", "Международни икономически отношения(МИО) с английски", "Икономика с английски"; във второто - "Икономика на туризма с английски", "Интелектуална собственост с английски", "МИО с английски".
Както си забелязал и в двете направления има МИО, но във второто има специалностите и на немски, руски, френски и испански.

Компютрите... уф, най-добре по принцип за компютри е "Софтуерно инженерство" във ФМИ, ама си приготви да ти съдерат задника от висша математика там. Това беше причината да не искам да ходя там и да избера тъпото УНСС :D
Как са цените за семестър в София ?
И как са цените за кварити там ?(Може би пансион, ако има няма да е лошо също)

Второ май повече ми допада.. Има ли много математики ?
Защото математиката ми е много зле..

Странно... математиката ми е АДСКИ ЗЛЕ, но икономическите задачи ги решавам перфектно.. Незнам защо така..
Може би щото ми сече мозъка :lol:

Cheers,

Как са цените за семестър в София ?
И как са цените за кварити там ?(Може би пансион, ако има няма да е лошо също)

Второ май повече ми допада.. Има ли много математики ?
Защото математиката ми е много зле..

Странно... математиката ми е АДСКИ ЗЛЕ, но икономическите задачи ги решавам перфектно.. Незнам защо така..
Може би щото ми сече мозъка :lol:

Cheers,
Зависи според университета и направлението/специалността в него. За УНСС е 173 лева на семестър за икономическите направления. На СУ ФМИ "Софтуерно инженерство" е 750 лв (ама им признавам, че сайтът на ФМИ е мега зле, едвам се ориентира човек).

Квартирите - много зависи от конкретния обект и в кой квартал е. Ако е в триъгълника Студентски-Дианабад-Дървеница, са между 160-250 лева, в Лозенец (където е ФМИ, но далеч от чалготеките в Ст. град, около 6-7 лева с такси от Ст. Град до Лозенец, когато не се движи автобус 94) се намират за по 130 лева, освен това зависи и колко хора сте и комко стаи има квартирата. А иначе ако имаш успех може и на студентски общежитие да случиш, наемът с консумативите е около 40-50 лева, зимата може да скочи до 60-70, лятото съм виждал наеми от по 110 лева (просто общите разходи като ток на стълбище, асансьори и т.н. се разпределят тогава върху малкото останали хора, които си запазват стаите за през лятото) - цените са конкретно за УНСС, за СУ не съм сигурен по въпроса.7

Математиките във ФМИ - Дискретни структури(1), Дискретни структури (2), Анализ (1), Анализ (2), Алгебра (1), Алгебра (2), Геометрия(2)(1 и 2 означават 1 и 2 семестър съответно). Не ме питай само какво се изучава по първите 2 предмета, идей си нямам а и предпочитам да не знам. В резюме - 3 висши математики 1 семестър и 4 парчета втория и всяка една от тях си е ебала майката отвсякъде(вътрешна информация от хора, учещи тази специалност).

Горе