От: Търся ценова оферта за SEO на сайт за PR4
"Бе"-то е добра увертюра за по-нататъшните откровения
50 директории + 10 форума + 15-20 линка от други сайтове и ето ти го PR 4 !!
Директно, ако се брои по линкове, то не стигат за PR4 (виж таблицата за необходимия брой външни и вътрешни) . А иначе, обяснено като процедура, това е практика, отмряла през миналата година. Гугъл вече не обича директориите, каталозите и класациите (като изключим няколко тип DMOZ). Още по форумите се мотат няколко оптимизатора, предлагащи събмит чрез олсъбмитери и други подобни програми, но проблемите не са таксите им (които са относително ниски, обикновено до 30, макс 50 юро), а по-големият шанс да получите пеналти след подобен събмит.
Ще ме извиняват колегите, дето искат по 600 лева и нагоре, ама т'ва е абсурдно за мен!! За 600 лева ще ти направя PR4 на англоезичен сайт!!!! (500 ще дам на трима индийци и току виж сайта ми цъфнал в 5000 директории... слаби или силни линкове - еби му майката! PR 4½ ще има даже... ).
За англоезичен сайт това директно ще плаче за пеналти, на много места е описана и работата на съответния филтър, не ми се търси да цитирам в момента.
Стягаш се и почваш да събмитваш яко, без да хленчиш!
Прекият път за намаляване на PR. PR зависи най-вече от линкове, но точно поради тази причина прави разлика от линкове до линкове. Пр. ако купиш качествен линк, то този линки спомага за качването на PR, но когато Гугъл разбере, че си го купил (а това обикновено става доста бързо), то този линк спомага за падането на PR (пеналтита обикновено са две степени надолу, пр. PR4->PR2)
Виж това за пример. Пуснах го в началото на март. Преди 2 седмици беше PR ъпдейта.... От PR n/a на PR4 ...
Всъщност, PR4 за нов нормален сайт се прави като си клатиш краката (сайтмап и фийд стигат напълно). Ако нов сайт ти е по-малко от PR4, значи или не си направил тези две нещица или си попрекалил с мозъчните атаки, другояче казано, си се правил на оптимизатор.
По-трудно е с качване на PR на стар сайт, ботовете са имали достатъчно време да го анализират и да преценят силните и слабите му страни. При съмнителни случаи следва и човешка намеса.
Повече нема да коментирам!!
Без коментар