От: Умират ли сателитките
Да умират не знам, но в моята ниша е много трудно да си намериш натурален линк от сайт на същата тематика, трябва да имаш линк в някой конкурент така излиза, и какво направих аз, регистрирах си 3-4 домейна с такива сателитки, всеки оптимизиран по една от ключовите думи, всеки домейн е добавен в директории и отделно им направих една обща фейсбук страница, където пускам всяка публикация. Всяка статия отделно се добавя в 3-4 социалки. На месец пускам по 3-4 статии в сателитка, това са ми горе долу 12-15 статии. Много е трудоемко, но за сега има ефект, а и се надявам на още по-добър. Включително едната сателитка се вдигна много в серпа, някъде на 1-3 място на една от ключовите думи, а основния сайт е на 2-ра страница, но така освен ползата от линковете, всеки ден имам реални посещения от сателитката към основния сайт. Ако не друго после тия сателитки с по 10-15 уникални статии може да им се вземе някой лев, защото си имат и посещения и съдържание. Все едно са си отделен самостоятелен сайт.