От: Re: От: Re: От: Флашка - вибратор
Защото телевизия се гледа от малоумници, на които трябва да им се повтаря по няколко пъти какво трябва да купят. Колкото повече им се повтаря в най-гледаното време, толкова по-вероятно е да запомнят.
И аз съм на мнение, че телевизията е за, да не кажем за малумниците, но за по-старите поколения. Ако има някой който е преди 70 набор тук, да не се обижда.
По-старите все пак са живели през едни такива особени времена - социалистическите. Тогава хората са лъгани, лъгани, лъгани....и пак лъгани, и без дори да подозират тези лъжи, хората са вярвали сляпо на всичко което се казва по кое? Радиото и телевизията разбира се!
Тогава те +вестниците (който няма да коментирам въобще) са били единствените начини за информиране на населението, а както знаете, всички те са били държавни.
И какво се получи тук? Държавата контролира всичко, и ви казва, и ви натякват това което те искат вие да знаете. Във един хубав момент, се появява интернета, във един още по-хубав се появява и във България, и вече информацията тече свободно (малко относително). От тогава хората (който виждат, че ги правят на луди, че ги лъжат за сутрин обед и вечеря) решават да се информират от там, а не от продажните телевизии (Както пишеше във една книга "Телевизията и медиите като цяло са източник на удоволствия, и те промиват и разбиват представите на обществото за ставащото около тях. Мозъкът е зает със друг (телевизия, видео игри, етц.) и не се занимава със реалните проблеми" - Мисля, че така беше, може малко да съм го поразбъркал, но не го помня точно0).
И като за финал ще кажа.
Аз преди година-2 спрях да гледам новините, да слушам радия и етц. От тогава научих и близките и познатите ми да четата новните по порталите и във интернет като цяло. Да това, че е във интернет не е гаранция, че е истина, да всеки може да напише каквото си иска, да и аз съм писал разни глупости от който не разбирам, но поне знам, че не е по телевизията