От: От: От: От: От: Форума - Политика PR. 2
Фокус Мокус и ЕС като Сингапур:lol:
Не знам кога съм се разбирал с тебе, но съм сигурен, че ги разбираш работите
Само, че не знам дали има въобще нещо вярно в твойте утопични тези:mrgreen:
Ако нямаше намеса на организации като МВФ, СТО и други контрольори, дето се бъркат навсякъде, може да ми ги говориш тези теории
Имаш един фундаментален проблем, ти не четеш какво ти се пише. Пишеш ми за едно, получаваш конкретен отговор после мажеш. Казваш, няма такова нещо никъде по света, получаваш отговор, че има и че е имало. Справка с въпросът ти:
Май икономическите приказки са само в света на приказките и нямат нищо общо с реалността:mrgreen:
Съветвам те да четеш какво питаш и какво получаваш, за напред.
А по линия на СТО тя работи за отпадане на тежестите на търговията и изконната цел е свободната международна търговия. Светва от край време е разбрал, че от търговията и двете страни печелят и над 16 пъти са се увеличили оборите на световната търговия след ВСВ. Това знаеше ли го? Или само ти мислиш, че търговията е лошо
Наясно ли си, че има редица индивидуални свободни търговски споразумения. Наясно ли си какво споразумение на СТО стана този месец с колко усилия и компромиси - всичко е с цел свободна търговия - отпадане на тарифи, намаляване на мита, стандартизиране на изисквания, отпадане на квоти и редици лицензни. Последните битки са по линия селскостопанските субсидии - все още няма споразумения за тоталната им отмяна. Абе ти изобщо знаеш ли какво означава абревиатурата СТО
МВФ знаеш ли какво е изобщо и какви функции има и кога се намесва и кой и разрешава да се намесва?!
Ето ти инфо от историческата среща в Бали:
Световната търговска организация с историческа сделка
Много въпроси, на които не знам дали знаеш отговорът. Само не разбирам, щом сам не разбираш какво ти пиша, що се опитваш да ми скачаш с некомпетентни аргументи? Ако бе отделил 1 час щеше да намерип десетки емпирични проучвания и широки исторически аргументи в полза, на това което не приемаш.