От: Хостинг за 1 лев на месец
Избрал съм тази тема, така искам да ми изглежда сайтът и така ще изглежда! Избрах голям шрифт защото прочита на информацията ще е гарантиран, понеже доста спамъри се навъдиха да се регистрират и доста пропускат важните детайли и питат постоянно.
И хостинга не е мизерен! Плащам солидна сума за наема на сървърите! Сайта се обработва, извинявам се много, но не всеки има достатъчно време да отдели за всичко! Ако ми потръгне в тази област ще отделя нужното време, но за да поддържам наем на сървъри и персонал ще ми се наложи да продължа другата си работа докато вложените средсвта във хостинга не бъдат опровергани!
Господин незнам си кой, от незнам си къде и незнам си за какъв се мислиш, но по добре не ме критикувай а кажи кое да поправя или просто пожелай късмет без грубо критикуване! Не всички са всезнаещи и все можещи и велики и добре изглеждащи и т.н.
Новак съм в тази сфера има да се уча, но от таквиа като теб НЕ бих искал. Ако беше малко по-учтив с удоволствие.
Относно домейна, този беше свободен, него взех и точка по въпроса!
А от към СЕО съм се постарал да ми е достатъчно одбре сайта!
Към dimitar_ak : Благодаря за поправката.
Вярно е, че AlanFort, доста често се държи грубо, но и в много от случаите е прав и се опитва да те светне защо няма да ти потръгне бизнеса, така, че е добра идея да прочетеш това за което те критикува и да се опиташ да го оправиш.
Все пак ние като хора, които всекидневно се сблъскваме с хостинг услугите, домейни, SEO, дизайн и какво ли още не, бихме ти били доста полезни, ако имаш желание да прочетеш това което ти пишем и съответно се постараеш да приемеш нашите препоръки.
Изрази от сорта на "този домейн беше свободен, него взех и точка", едва ли ще ти помогне да скочиш едно ниво нагоре и да можеш да си позволиш да се занимаваш с сериозен бизнес, та дори да напуснеш работата си до сега.
Като евентуален клиент ще ти кажа, какво би ме накарало да не си поръчам хостинг от теб.
1) Домейна... Историята на .tk домейните е доста стара и всеки, който някога се е занимавал да си прави сайт, знае, че са безплатни и като такива, навремето бяха най-често срещаният таргет домейни, чрез които се правеха спам сайтове. По тази причина големи търсещи машини ги изолираха и смея да твърдя, че не се класират особено добре, но не това е важно... Повечето хора като чуят за сайт на .tk домейн си правят асоциация с спамерски сайт или сайт, който просто е направен ей така.. да има
Именно поради тази причина, ако имаш намерение, все пак някога това да ти е бизнеса от който ще печелиш, трябва и да инвестираш. Ясно ни е на всички, че оборудване и колокацията на сървърите не е евтина, но щом можеш да си го позволиш, едва ли ще ти излезе толкова скъпо да отделиш едни 10-20 лв/годишно и за домейн.
2) Сайт на услугата... След като претендираш, че предлагаш качество и наистина сериозна услуга, малко или много сайта ти трябва да вдъхва тези неща, за да може да мотивираш хората да поръчат, поне за една проба. Тук не говорим само за дизайна, като графика, но и като разположение на текста и съответно правилното му изписване. Особено неприятно е наличието на толкова много Caps Look и прекалено големият размер на шрифта.
Оправданията, че това е за да могат хората да го видят и да не питат е меко казано идиотско
Ти искаш да работиш с хора, като им предлагаш услуги, но искаш и ако може да не те питат какво предлагаш... ами не става
3)Бързина... След редица Google ъпдейти е важна бързината с която се отварят страниците и съответно при избора на хостинг услуга се интересувам и от бързината с която ще ми се отварят страниците. Твоят официален сайт на услугата ми се отваряше с значително забавяне, а мога да си представя, страниците които хоствам при теб, колко време ще се отварят.
4)Ъптайм... Казваш, че ъптайм-а е 95%... е извинявай, но когато говорим за сериозна услуга, 5% downtime си е много време, макар на цифра да е сравнително малко.
Като цяло, хостинг услугите не са най-евтиният бизнес откъм инвестиция и разходите за домейн и евентуално да поръчаш качествен уебсайт на някое дизайн студио са ти най-малките разходи.
Не се сърди за това, че ти критикуваме услугата. Правим го за да ти помогнем да я подобриш и евентуално да можеш да стъпиш на пазара, като предлагаш наистина качество и изгодни услуги.