От: Цанко в Перфектната вечеря
И както обещах ето ги е рецептите
Незнам дали сте гледали, но явно стана добро предаване или поне на мен ми хареса. Попринцип много рядко си харесвам нещата, но това стана
Та ето ги и рецептите :
Салата:
Венециано
Продукти
400 гр домати
100 гр пиперки червени
100 гр пиперки зелени
100 гр краставици
100 гр лук кромид стар
100 гр маслини
30 мл лимонов сок
20 мл зехтин
Приготвяне
1.Пуснете за 10 секунди доматите във вряла подсолена вода
2.Изстудете ги на течаща вода преди да ги обелите, и ги нарежете
3.Измийте краставицата и чушките и нарежете чушките на тънки кръгчета
4.Без да белите краставицата, я нарежете на парченца, а лука - на тънки кръгчета
5.Сложете всички продукти в салатиера заедно с маслините
6.Изстискайте лимона върху тях
7.Преди да сервирате, напръскайте със зехтина, поръсете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре
Сложете я за малко в хладилника да се изстуди.
Предястие:
La Collezione
2 кутии канелони
за плънката:
250 г. сирене
250 г. кашкавал
1 яйце
чeрвен пепер и кимион
за соса:
200 г. заквасена сметана
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 кубче пилешки бульон
Начин па приготвяне:
1. Кипва се вода, посолява се и в нея се сипва малко олио. Потапят се по 3-4Канелони и се варят около 3-4 минути. Изваждат се, потапят се в съд с леденостудена вода, за да се охладят, и се подреждат върху кухненска кърпа, за да се отцедят.
2. В купа се настъргват сиренето и кашкавалът за плънката и се поръсват с червения пипер и кимиона. Добавя се яйцето и добре се разбърква, за да стане като пастет.
3. Взима се бланшираният конелон и се пълни със сместта. По същия начин се правят и останалите канелони.
4. Сосът се приготвя, като сметаната се смесва с доматеното пюре. Кубчето бульон се разтваря в 1 к. ч. топла вода и се смесва със сметаново-доматената смес. Разбърква се добре, заливат се канелените и се пекат около 15-20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. След като се извадят, се изчаква да престоят 5 минути и се прехвърлят в чиния за сервиране.
Основно ястие:
Tortilla
Продукти
500 гр картофи
4 бр. яйца
80 гр лук кромид стар
100 гр шунка
80 гр домати
50 гр сирене краве
20 мл сметана течна
Приготвяне
1.Нарежете лука на ситно
2.Обелете и подсушете картофите и ги нарежете на средно дебели кръгчета
3.Нарежете наситно шунката и обелените домати
4.Запържете лука в олиото
5.След това прибавете картофите и разбърквайте от време на време
6.Сипете шунката
7.Похлупете съда и го оставете на огъня, докато картофите започнат да омекват и получат златист цвят
8.Разбийте яйцата и ги посолете
9.Извадете картофите с шунката с решетеста лъжица и ги изсипете в съда с разбитите яйца
10.В тигана, в който сте пържили картофите, оставете съвсем малко олио
11.Затоплете ги и сложете доматите
12.След като се запържат, ги прибавете към сместа от яйцата, с картофите и шунката и разбъркайте
13.В друг тиган сипете 2 супени лъжици олио да се сгорещи
14.Изсипете в него цялата смес
15.Разклащайте я, докато отдолу се образува златиста коричка
16.След това я обърнете като палачинка и оставете за още малко на котлона
17.Сложете тортилята в огнеупорен съд, полейте я със сметаната и поръсете с настъганото сирене
18.Сложете я за няколко минути в предварително загрята фурна и когато сиренето се запече, я извадете
19.Сервирайте на парчета като торта.
Десерт:
Palla di neve
3 яйца
3 ч.чаши настърган кокосов орех
3 ч.чаши натрошени бисквити (тип - за чай)
1 ч.чаша масло
1 и 1/2 ч.чаша кристална захар
3 - 4 с.л.неподсладено какао на прах
1 с.л.ром
Начин на приготвяне: В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, като разбнивате с миксер или тел.Прибавете какаото, кокоса и рома. Разбъркайте отново.Накрая изсипете натрошените бисквити. Оформете топки и охладете в хладилника за 1 час преди да сервирате.
И между другото ако някой още иска да ласува да го направи