Цени на имотите в България и чужбина..

stronger

New Member
Какво мислите вие?Току що разглеждах няколко портала за имоти от Русия и други страни.Струва ми се, че там обявените български имоти за продан са на леко завишени цени спрямо това как варират сумите в България.В такъв случей смятате ли, че 1 имот би могло да му се вземе по-висока цена ако се продаде чрез такъв интернационален портал за обяви? :)
 
От: Цени на имотите в България и чужбина..

Ами от Русия в момента има голям интерес. Напълно нормално е цените да се по-високи като за тях
Иначе не се захващай сам да си продаваш имота. Това е моя съвет
 
От: Цени на имотите в България и чужбина..

Интересът на руснаците е голям, но те въобще не са прости и трудно ще вземеш повече пари от реалната пазарна цена. При интерес от тяхна страна идват на място и правят пълно проучване на пазара, на конкретния имот и чак тогава купуват. Ако очакваш, че ще дойдат и на другия ден ще ти платят имота - забрави - имаш поне месец пазарлъци и огледи преди въобще да стигнеш до сделка - ако въобще стигнеш до сделка.
 
От: Цени на имотите в България и чужбина..

Определено има интерес и намерения от руска страна в тази посока ,
щом си имат и асоциация, за сега да им помага предполагам при проблемите,
особено юридическите, които се отразяват силно на цените на имотите.
 
Последно редактирано:
От: Цени на имотите в България и чужбина..

Мерси много за отговорите.Аз засега се мъча на по-локално ниво.Тоест пуснал съм няколко обяви в нета и съм разлепил обяви из града.Засега има към 15 обаждания и от тях 3-4 по-сериозни огледа, но реших и нещо извън България да пусна.Просто сега разглеждам различните портали и ще видя къде още да пусна обява. :)
 
От: Цени на имотите в България и чужбина..

Здравей

Не е въпроса къде си пуснал обяви а за какъв продукт са тези обяви и на каква цена.

Преди да пускаш обяви направи маркетингово проучване на пазара към който се стремиш - Кой предлага, какво предлага, как го предлага и на каква цена, след което съобразно твоите контакти и възможности намери ниша в която да пробиеш.

В прав текст казано за да имаш успех в бизнеса с недвижими имоти в този момнт на "криза" а и въобще трябва да предлагаш уникален продукт на уникална цена а мястото където рекламираш не е толкова важно, ти пусни атрактивен апартамент на оптимална цена пък те ще те намерят дори и във вестник Трета възраст да е.

90% от така наречените агенции за недвижими имоти не стават и за чеп за зеле защото предлагат едни и същи оферти и разчитат на късмет, фалшиви параметри ( цена, квадратура, етаж и прочие) или на голям рекламен бюджет за да се обадят точно на тях а не на конкурентити им.

Цената на която се сключват масовите сделки няма нищо общо с първоначално обявената и най често е от 10 до 40 % по-ниска особенно за курортите, разбира се това не важи на качествените имоти на добро място при тях много трудно се прави голям коментар особенно пък когато продавача не е на зор да продава.

Успех
 

Горе