Цунамито в Япония, по-лошо от филм на ужасите...

От: Цунамито в Япония, по-лошо от филм на ужасите...

Свиквайте, в следващите една-две години това ще е често срещана картина преди да ................

сега в Япония да си тенекеджия и да не си застраховател

Преди час по CNN казаха, че реакторите продължавали да вдигат температура.

Ако тези реактори гръмнат, ще се отрази на целия свят, ние сме далече, но не сме застраховани.

Трети блок е гръмнал, експлозията е няколко пъти по мощна от тази от събота в първи блок.

Продължават да лъжат че няма изтичане на радиация като в Чернобил

48 часа са необходими да стигне облака до България

Последно редактирано:

Чернобил съсипа 10 години от живота ми, сега японските реактори кой знае колко хора съсипят.

сега в Япония да си тенекеджия и да не си застраховател

застрахователите не ги мисли - в случай че покриват такъв риск- природно бетствие са си направили сметките

Клипчето изглежда точно като откъс от най-бруталния филм създавам някога, ужас...
Приличами точно на започването на Resident Evil 2 - пусто, мрачно и хаус. Много кофти, но мисля, че ще се орпавят. Малко време ще им е нужно, но ако те не се оправят, няма кой друг.

Иронията в случая е,че един от най-организираните и уважавани от мен народи населява едно от-най опасните и непредсказуеми от към природни катаклизми кътчета на планетата Земя.Чудя се що за животно е това българина..Народът ни населява една от най-благоприятните географски ширини.Заобикалиха ни ,както земетресенията в Турция,така и наводненията в Централна Европа,заобиколила ни е общо взето и разрухата от 2-та Световна война,но ние по някакъв мазохистичен начин все пак успяваме да деградираме като нация и да затъваме все повече в ла.на.

Който оцелее. Жалко за загиналите, повече от 10 000 души са в неизвестност, над 1000 са мъртви. Колко още ще умрат от рак след радиацията не се знае, никой не оповести такива данни след Чернобил. А специално тук колко хора претърпяха щети - от моето поколение много загубиха деца при рискови бременности - мои приятелки, съученички, три от братовчедките ми, включително и аз. Някои родиха увредени деца, част от които вече починаха, а други са с непоправими увреждания. Вие сте много млади и просто не знаете какво причини Чернобил. Опитвам се да не изпадам в параноя, сега хората са по-информирани, интернет е голяма сила. А ние дни след избухването на Чернобил бяхме на манифестация - цяла България беше по площадите и над хората валя радиоактивен дъжд - знаели са го, но никой не отмени манифестацията, не каза на хората да си стоят вкъщи и резулатата не закъсня. Сега всички ще знаят къде отива облака, хората ще са информирани да се пазят.

не всички сме малки.Помня и аз какво се случи тогава (Чернобил)но да тогава нямаше такова инфо но защо и сега да има..дори и да има нещо няма да го кажат..иначе ще стане голяма паника..

интересно е сега тия коли какво ще ги правят, ако не бяха с обратен волан сигурно на горубляне щяха да се появят и да ги пооправят малко и да ни ги продадат
кофти работа, клипчето ми прилича на half-life играта

Ако си благотворително дружество ще си купиш кола от Горубляне..
интересно е сега тия коли какво ще ги правят, ако не бяха с обратен волан сигурно на горубляне щяха да се появят и да ги пооправят малко и да ни ги продадат
кофти работа, клипчето ми прилича на half-life играта

Ако си благотворително дружество ще си купиш кола от Горубляне..

Ти във Варна ако видиш какви са цените на таралясниците ще плачеш за Горубляне... :wink:

Иначе клипчето е както каза Блинки като Resident Evil, очакваш някое зомби всеки момент да изскочи от някъде. :wink:

Преди малко в новините казаха, че нямало изтичане на радиация, егати наглата лъжа. Производството на Тойота спира за докато се стабилизират нещата, много други компании също спират производство, загубите ще са огромни. Вече обявиха 5000 загинали, очакват още толкова. Голям кошмар.

Япония - опашка за раздаване на вода в училище след земетресението:
0000010102-middle.jpg

България - опашка за банани пред Лидл, без заметресение или какъвто и да е катаклизъм:
lidl-otkrivane.jpg

Няма място за сравнение просто - те са организиран народ, който ако ще и хиляда цунамита да го връхлетят пак ще си помагат и ще спазват някакъв ред, а ние овцете, ако стане при нас нещо такова, ще се избием самички просто и ще има повече жертви само защото ще се блъскаме като овце, а не от евентуално земетресение.

Тук е ясно, че няма да ни бъде, ако се случи такова нещо. Като гледам голяма част от народа колко са зле, не знам как ще оцелеем.

Радиация няма начин да няма, но уж според тях била в нормите. И това малко ме съмнява. Единственото, в което мога да повярвам е, че няма да е толкова зле като Чернобил. Все съм с надеждата, че като са ги строили тези атомни централи са взели под внимание и факта, че земетресенията при тях не са шега работа.

Реално както стана ясно проблема е в ухладителите, които отказали от заметресението / сунамито.

0,,6468447_1,00.jpg

И ухлаждането ставало изцяло от морската вода. Кофтито е, че процеса е необратим и не може да се спре ей така. Хубавото е, че са пискали международна помощ от всякъде, което е факт за две неща - трудно се справят сами и проблема става сериозен.

Дано успеят да стабилизират нещата. Последно време само кризи, катаклизми, волкани....

Горе