Странникът
Well-Known Member
Искам да деиндексирам старото съдържание на един сайт, който е на Уордпрес. Каквото е било досега в него – било. Повече няма да ползвам вече съществуващата база данни, съществуващите статии, нищо не ме интересува от миналото на сайта. Желая неговото съдържание да бъде деиндексирано и премахнато от Гугъл. Но за целта не мога да ползвам в сайта метата noindex, nofollow, защото ще продължа да работя по сайта. Ще направя нова база данни, ще има ново съдържание, сайта ще тръгне по нов път.
Какъв е начина да постигна това? Частична деиндексация на старото съдържание на работещ сайт?
Старите адреси на сайта за статии, категории са смесени, на латиница и кирилица, по този начин направени: site.com/име-на-статия.
Новите адреси които ще ползвам в сайта са дефолтните за уордпрес.
Предполагам това може да стане с robots.txt, но не знам как да направя това разделяне.
Какъв е начина да постигна това? Частична деиндексация на старото съдържание на работещ сайт?
Старите адреси на сайта за статии, категории са смесени, на латиница и кирилица, по този начин направени: site.com/име-на-статия.
Новите адреси които ще ползвам в сайта са дефолтните за уордпрес.
Предполагам това може да стане с robots.txt, но не знам как да направя това разделяне.