групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

nortrant

Well-Known Member
пълни смешници... следите ли групата?

казват, че пари отиват при пари

някой от админите са дружки с "най-големия" хост в България - СХ и сега налагат цензура
всички постове ще минават през модерация, само защото когато СХ падне следващия месец, ще има цели 1-2 теми!


администраторите са 9 (девет)
когато някой изтриеше нещо - не се знае кой го е направил

админите са уж некви големи специалисти
нека видим:

https://www.facebook.com/bakonSG - този не го знам откъде е паднал. С нищо не е известен, като че ли по цял ден седи в групата защото отговаря най-често. Профила му е пълен с вицове и тъпи статуси - все едно е обикновен фб келеш. Този не взима никакви управленски решения, сложен е за админ защото прекарва най-много време във фб.
този се е взел много на сериозно и явно се кефи на позицията си, вижте какво е написал - Който не е чел, да прочете правилата, моля -> http://goo.gl/vdQLX Написали сме ги за вас, не да стоят за красота в горен десен ъгъл.
все едно е някаква учителка :mrgreen:

https://www.facebook.com/eyordanov - Евгени - рядко пише и то само когато може да помогне

https://www.facebook.com/apostolov -

https://www.facebook.com/oggin - уж голям специалист, но май повече ще му отива да е ПР. Редовно пише и в повечето случай не е по темата (на групата).

https://www.facebook.com/boris.loukanov - този едва ли взима управленски решения

https://www.facebook.com/ivoiliev - и този рядко пише в групата. "ФБ специалист" е колкото Младенов е сео. И на този профила му е пълен с картинки на котенца и тъпи статуси.

https://www.facebook.com/alenmee - рядко се включва, дори по теми от неговата специалност

https://www.facebook.com/bobby.velichkov

https://www.facebook.com/cloxy - друг админ. От написаното по темата за новите правила, става ясно, че той не знае, че са въведени. Или иначе казано - някой друг е взел това генерално решение. Доказателство за това което казах в началото - само един-двама са големи клечки и приятели с най-големия хост и те диктуват правилата.


Повечето от администраторите са сложени защото са приятели на другите. Иначе само 1-3 взимат важните решения и не се допитват до останалите.

Написали са някакви смахнати правила, цял документ - https://docs.google.com/document/d/1sknEYNffI05XGw5w5YlxcWrL3aw8EUo13H8dSjY9D4w/edit?pli=1
след като са толкова големи специалисти, защо не си възстановят умрелия форум - http://searchengines.bg/


Нещо друго интересно и характерно за групата и голяма част от админите

1. политика - уж в групата не трябва да се обсъжда политика, а виждаме постове като:
Огнян Младенов А Сорос спря да плаща

2. алкохол -

Radomir Rusev Това е направено с цел при всеки пост да има повод да пращаш по едно шише на администраторите, за да ти го одобрят Признайте си бе!

Constantine Bachvarov 3, ако е за хостинг

Огнян Младенов Аз го изтрих, защото не си получих бутилката

Огнян Младенов Vsevolod Dimitrov : сериозно я Даже и глоби в уискита обмисляме
ето такива реплики са доста срещани в групата за маркетинг :oops:
 
Последно редактирано:
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

Администратор в отговор на въпрос откога постовете минават през одобрение:

Васил Тошков И аз това се питам, въпреки че съм админ

от друг модератор след няколко часа идва следното:

Борислав Величков Така. Вече ми омръзна. Да сложим точка. Нито се оправдаваме, нито се изкарваме "жертви", а и определено правим грешка с опитите си да обясняваме защо се опитваме да вкараме някакъв ред. Решението е взето единодушно от администраторите, начело със създателя на групата и за мен разговорът приключва тук и сега.


решението било взето единодушно, само, че единия админ не е знаел
хахахха

Vsevolod Dimitrov Ognian Mladenov ама сте и забавни ей Как сте се събрали на едно място толкова забавни, пък и толкова напреднали в айтиту да се чуди човек. Айде със здраве, аз във кошери пълни с комплексари работа нямам. Пийте си хапчетата по-често, че ви болят главите много.

този човек изказа по-различно мнение, разбра, че няма смисъл и си напусна групата
 
Последно редактирано:
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

Тези преди години не организираха ли масови репорти срещу лайкджакинг страниците, дори имаше някакви интервюта по телевизиите с тях, като се бяха самонарекли "фейсбук полицаи" :lol:
 
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

Не знам човек, малоумна работа :mrgreen:

Представям си как единия админ казал на другия: "дай да им сложим модерация на тези тъпаци, не може да рискуваме при следващото падане на SH пак да си своеволничат".

То и досега си имаше модерация, някой пост като не е читав - трият. Но сега явно е станало нещо сериозно, щом искат всичко да минава през модератор. Пискат като женички, че много работа имало - да трият постове с рекламна цел и т.н. Абе малоумници - сега няма ли да има бе, дори ще има повече - всичките постове ще се преглеждат.
 
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

тия продължават :D

Constantine Bachvarov Ся за админите по едно уиски заради поста ти

И като напишат "уиски ", колко комплекса избиват?

Имам чувството, че нарочно го правят - чувстват се някак по-велики от останалите. Сега ще проверяват и какво са написали хората - случайно да не са "сбъркали" нещо.. все едно са в първи клас и ще се проверяваме. Смешници..
 
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

хронологията не е променяна
/ Ivan Ivantschev 9 души триете постове по цял ден и понеже не смогвате, трябва да сложите предварителна цензура. Ако това беше бизнес, току що си фалирахте фирмата, колеги.

/ Благовест Пармаков Малко ми напомняте за зарибените IRC чатери от преди време, борещи се с вятъра за @ в канал София. Именно така почват да се разпадат нещата...

/ (този където си е повярвал най-много) - Constantine Bachvarov Ванка,колко общности/форума с 1000+ участника си управлявал?

/ Ivan Ivantschev Коце, ти си живият пример за тази грешка. Изтри полезен пост или вероятно полезен - за Технополис. Както се казва, прави бяхме, докато умря Пешо. Има ли обратно действие при грешка на админи? Понеже ако няма, тогава как да го наречем...
Даже нямаше да водя тази дискусия, ако не бях разбрал какво се трие. А тези 4к, не знам от статистиките дали има и 200 активни, т.е. аз съм сериозен процент. И като си тръгна с още 20 недеволни, имате 10% щета. Ок ли е?

/ (този където си е повярвал най-много) Constantine Bachvarov Ванка,по-леко с обвиненията. Огнян замете поста и го написа още снощи в друг пост.
Недей бърза да ме даваш за пример.

/ Ivan Ivantschev Аз прочетох коментар че Константин го е изтрил... може да ми се е привидяло Все тая, тежко е да се взимат такива решения. Лесно се трие очеваден спам. А и не е фатално ако спам се задържи 2 часа. А полезен пост ако се забави публикацията 2 часа става безсмислен. Като падането на нета онзи ден.

/ (предложение от Админ, друг такъв не му е лайкнал поста) Васил Тошков Моето предложение е да се остави всичко да тече свободно и примерно при 3+ репорта от членове на групата, да се изтрива от модератор. След обсъждане разбира се.

Предложението на Васил Тошков отиде в небитието - въпреки, че е админ.
след това следва:
Constantine Bachvarov Ся за админите по едно уиски заради поста ти
и големия сео спец (огнян младенов) му лайква поста

малоумна работа, мисля да прекратявам следенето на тази тема защото си е загуба на време
беше ми интересно, тъй като всичко което мислех се потвърди не на 100%, а на 200
 
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

тоя клокси не беше ли крал статти от негова директория?
Инак жалко за форума им, наистина там не се пише вече. Ама то и как да пишеш - 10000 бъга и не работи всичко.
 
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

беше преди доста време, не разбрах какво точно стана, но сега няма значение.
Стана ясно как на едно добро предложение (за гласуване) не бе обърнато никакво внимание, а следващите постове които са малоумни си ги лайкват останалите админи...

Инак жалко за форума им, наистина там не се пише вече. Ама то и как да пишеш - 10000 бъга и не работи всичко.
Що не си го съживят, нали са специалисти?
Бъговете са най-малкия проблем
 
От: групата "Маркетинг и Уебмастърство" във FB

Всъщност не мисля, че положението е чак толкова зле. Едно, ако имаше пуснат един пост от преди можеш да публикуваш без одобрение(т.е това е само за първия ти пост, което е нещо нормално при абсолютно всяка система за коментари). Да, далеч е от идеалното положение, но то и преди си беше доста далеч от такова.

Също така не мисля, че малко хумор ще навреди, особено като се има предвид, че през целия ден сме пред компютъра и малко разтоварване между ИТ хора не е нещо лошо.

Трето, FB група е толкова далечно от перфектния медиум за една такава общност, че няма накъде повече. Дори един IRC канал с хронология запазвана някъде ще е по-добре. В момента работя по нещо, което се надявам да мога да пусна Open Source след време, за CMS за сайт за общности, което ще представлява нещо като смесица между постове ала FB и social bookmarking(Reddit-type/Hackernews-like), което някой от админите/някой трети човек да използва за създаването на по-добро място за общност на IT експерти.

Основните неща, които липсват:
- Качествена търсачка
- Малко по-сложна и по-разбираема система от коментари, примерно нещо от сорта на отговори на специфичен коментар, т.е. дълбочина на коментарите
- Филтриране на съдържанието, най-важното от деня да е най-горе, а тези неща, които общността не смята за ценни да не се показват на началната страница, но да са достъпни от "new/latest"
- Съобщения, по избор на всеки потребител, дали иска да получава съобщения от админите/други потребители
- Рекламиране - Да, такава общност има нужда от реклама, за да може да си плати поне частично за времето, което модераторите отделят за да поддържат общността чиста и без спам, като това може да стане с по едно. Това финансиране може да дойде от компании, търсещи качествени IT експерти, конференции, софтуер/хостинг и т.н, т.е неща, които са полезни за членовете на общността.
- Популяризиране на български open source приложения или проекти, неща различни от поредният онлайн магазин за бебешки дрехи, ала Eleven стартъпи/хакатрони.
 

Горе