забрана за достъп до сайтовете ми?

BlackFriday

Well-Known Member
Здравейте,

малко се чудех как да формулирам темата, но ще се помъча да обясня на кратко какво ми трябва...

така искам да забраня достъпа до няколко сайта да не се виждат от потребители в световен мащаб, но да са видими за всички търсачки...

пример:

домейна хххх.ком потребител иска да влезе в сайта но му дава примерно 404 и той няма достъп, но гугъл бота да си го вижда като нормален сайт...

предполагам трябва да се добави код в htaccess, ако ви стана ясно някой ако може да хелпне

мерси предварително!

поздрави

От: забрана за достъп до сайтовете ми?

А после, кой ще ти хлепне да си извадиш сайтовете от наказание заради cloaking ? И какъв е смисъла да криеш съдържанието от потребителите, след като те спокойно могат да си го четат от индекса на търсачките?!? Щраусова защита - главата забита в земята, а гъза вирнат на високо?!?

От: забрана за достъп до сайтовете ми?

Имам такъв сайт. До момента нямам проблеми. Достъпен е само за БГ, а гугъл го индексира. Забраната е реализирана с allow на бг ip space и disallow на всичко останало в .htacess. Естествено гогъл ботовете са в allow...

Наистина сигурно гугъл го индексира за чужбина, но ако нещата ти са написани на бг какво от това. Отделно мен идеята ми е да не може да се ползва. Индексирането не ми е проблем...

Сложи някакъв JavaScript, дето да редиректва на другаде. Болшинството от потребителите, които са с позволен JavaScript няма да ти виждат сайта. Докато търсачките няма да се интересуват от скрипта ти и ще те индексират.
Но както казаха колегите това вероятно ще те вкара в проблеми с гугъла.

Горе