повече инфо тук - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
да видим колко не знаеха, че съществува този закон
да видим колко не знаеха, че съществува този закон
Пак мижи да те лажем Обявяват комунистическия режим за престъпен, а комунистическата партия не барат Поредния закон приет да радва балъците. Закон без смисъл... На мен по ми прилича на някаква декларация, отколкото на закон. Гарван, гарвану око не вади, са казали хората.
Нормално е да има така нормативна наредба след преврат и смяна на правителство, както и цяла идеология. Чрез отричане на старото, трябва да се даде тласък на новото. Обаче как да се изкорени нещо, като е хванало корени надълбоко. То е като плевелите - или ги унищожаваш масово, един да оставиш - пак ще береш ядове.
Хахах, вярно.. Аз го чета Обн. като обновено, а не обнародвано, та затова.закона е приет 10 години след "старото", сега 25 години след "новото" - нищо
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ (ДЛ):
(...)
Парламентарната група на Демократичната левица, уважаеми дами и господа, няма да участва в тази трагикомедия, която подготвяте. Обсъждайте си и си приемайте този псевдозакон, и колкото искате подобни нему. Ние ще напуснем пленарната зала и ще се върнем с искане за вот на недоверие на правителството. Благодаря. (Ръкопляскания в залата, шум и възгласи в блока на мнозинството.)
ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ (ДЛ): Уважаеми колеги, за разлика от моите колеги от парламентарната група аз смятам, че този закон би могъл да бъде приет с някои несъществени редакционни поправки. И аз предлагам следните изменения в заглавието: "Закон за обявяване на костовисткия режим в България за престъпен".
Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за...
Еврогейските активисти да мълчат.нищо не пише за промитите мозъци, примерно на другаря червенром
A oще по-малко хора знаят, че властта на 9ти го взимат не комунистите, а Отечествения фронт. ОФ е коалиция между - комунисти, земеделци, социалдемократи, звенари.Аз си признавам, не знаех, че съществува но винаги съм знаел, че комунистите са престъпници.
Дург интересен факт е, че сигурно малко хора знаят как са взели властта на 9ти септември.
Тодор Живков е най-големия предател в историята на България. Освен това не е бил от най-умнитеТодор Живков си го е казал: "До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!"
Еврогейските активисти да мълчат.
A oще по-малко хора знаят, че властта на 9ти го взимат не комунистите, а Отечествения фронт. ОФ е коалиция между - комунисти, земеделци, социалдемократи, звенари.
Говорим си за това кой прави преврата, а не какво се е случило 4-5 години след това.
Проблемът е, че се променя историята и за всичко се обвиняват комунистите, а нещата въобще не стоят така. Комунисти и демокради винаги са били партия, социалдемократическите партии всъщност прокарват пътя за комунизма в Европа, още от началото на миналия век. Ама сега демокрадите станаха най-големите антикомунисти, смех :lol:Не говорим си глупости с теб, да не би ако аз и ти увземем че набием човек това, че сме 2ма да прави мен по-малко виновен? Или да проемян факта?
Вероятно тогава ще се народят много дисиденти, репресирани и антидемократи, който ще обясняват как са се борили срещу сегашния режим :lol:Чудя се някой ден в някоя държава, дали ще се обяви сегашния режим за престъпен.
Вероятно тогава ще се народят много дисиденти, репресирани и антидемократи, който ще обясняват как са се борили срещу сегашния режим :lol: