идея за инвестиция

InternetJuice

New Member
добър вечер на всички. аз съм момче на 18 години и вече не знам какво да измислям за да изкарвам пари и да се прехранвам живея в най добрия си приятел а родителите ми починаха когато бях на 16... не искам да работя за 350лв и да живея на ръба но и не искам да напускам родината за да търся по добър живот някъде на вън, въпроса ми към вас е мога ли си 400 лева да започна някакъв онлаин бизнес ако да какъв давайте идеи... първо бях решил да започна с блог но не знам дали това ще ми донесе някакви приходи а и нямам много време
 
От: идея за инвестиция

Здравей,

съжалявам за това, което ти се е случило.

Не се виждам, като човек, който седи и реди съвети, но от личния си опит и от това, което аз съм видял разбрах едно: Прави това, което разбираш и това, което ти доставя истинско удоволствие.

Успех!
 
От: идея за инвестиция

Не можеш! Особено без опит...
Обаче, можеш да изкараш пари от услуги свързани с онлайн бизнеса. На първо място трябва да си мега упорит и да гониш определена цел, а тя е - качество, което евентуално да измести твоите конкуренти. На второ - да избереш не това което най-много се търси, а това в което си най-добър. На трето (колкото и да не ти се иска) - да си търпелив :) ( Аз съм лош пример за търпеливост :D )

Не се връзвай ако някой те "светне" че с 400лв ще почнеш да изкарваш пари аналогични на заплата, че дори и в пъти по-малки... просто ще изгориш с 200 и после ще те е срам и тема да пуснеш :wink: Но все пак ако считаш че си късметлия винаги можеш да пуснеш 3 хикса в права колонка :D

Нема лесно...еле па на 18... В крайна сметка и тва "не искам да работя за 350лв" ти е някакъв начален вариант. Най-важното е да ни са придаваш :) Все пак си на 18 мамка му :twisted:
 
От: идея за инвестиция

Има много варианти, да го умножиш тия 400 лв. Въпросът е колко време можеш да отделиш и какво можеш да правиш, знаеш ли езици.. от какво разбираш.. можеш ли да продаваш ... Като чета заглавието на темата ми се струва, че не си помислил достатъчно, а очакваш някой да ти даде рецепта.
Ми аз те питам ако някой има рецепта как с 400 лв. да направи 800 за месец, или година, защо ще ти я казва на теб? Не казвам, че не става, просто се иска доста работа и по - сериозно отношение.
 
От: идея за инвестиция

Здравей,

съжалявам за това, което ти се е случило.

Не се виждам, като човек, който седи и реди съвети, но от личния си опит и от това, което аз съм видял разбрах едно: Прави това, което разбираш и това, което ти доставя истинско удоволствие.

Успех!

Понякога е нож с две остриета :)
Но ако включим фактора "вътрешно душевно спокоиствие и удовлетворение" определено е най-добрият вариант... въпреки че аз още не съм успял да се нахраня с духовна храна :D
 
От: идея за инвестиция

Мисли в дългосрочен план. Ако ще се захващаш с ИМ (интерент маркетинг) поне знай, че ще правиш и след 10 г. така че ако това е което искаш да се занимаваш дори и да ги изгубиш тея 400 лв, поне в дълготраен период ще ти помогнат да събереш опит и евентуално после да имаш много повече.

И се подготви, ако ще развиваш нещо да работиш доста без да получиш приходи първоначално.
 
От: идея за инвестиция

с 400 лв може по принцип ама трябва да си много много голям късметлия за да направиш нещо. аз лично стартирах с точно 198$ при това не бяха мои :D като купих един китайски скрипт преди 4 години, оправих го и започнах да го препродавам в началото. няма нужда да казвам подробности повече кое как и колко най-вече.. късмет ко да праиш :)
 
От: идея за инвестиция

Не си губи времето да мислиш как да правиш пари в Интернет като кликаш на реклами, направиш си блог с Adsense или Affiliate линкове. От подобни щуротии се изкарват $20 - $100 на месец с много вложено време.

Няма лесни пари в Интернет. Особено ако си в България. С много онлайн бизнеси съм се занимавал, но това което е най-лесно е да правиш малки фирмени сайтове базирани на Wordpress или Joomla или пък директно HTML/CSS. Един такъв сайт струва между 300 и 600 лв. Естествено ако си по-добър и по-опитен може да ги продаваш за между 1000 и 2000 лв.

Все пак моята препоръка към теб е да си намериш работа, макар и за 350 лв, но такава работа, от която да научиш нещо и да се развиеш. Моята първа заплата беше 200 лв в компютърна зала. Сега, 10 години по-късно, взимам значително повече и всяка следваща работа, която съм получавал е била до голяма степен благодарение на предходната.
 
От: идея за инвестиция

Започнах с 0 лева инвестиция, пусках обяви за дрехи из сайтове като ебей. Ако продада нещо, копувам от Китай с парите от продажбата. Първата продажба беше за палто около 130 паунда, ако не се лъжа, а цената на съплайъра беше около 40 паунда, което беше чиста печалба от около 60 паунда. Което ме мотивира, защото работех за около 290-300 паунда на седмица тук.

Сега 10 месеца по-късно имам склад под наем в Китай + 1 момче работи по 6 дни за мен, да пакетира и праща стоката, и да не си мислите че заплатата е 100 лева, в Шангхай заплатите са 5-6 пъти по-високи от минималната в Бг и получава бонус за повече часове работа.

Напуснах работата в Англия през лятото и сега съм по 7 дни на компютъра

Не е нужно всички да сте дизайнери, било то уеб или графични.
Има и други пътища, по които може да поемете
 

Горе