Здравейте,
Всъщност до този момент не посещавах този форум, но след като забелязах, че има публикуван линк от фоума към сайта прочетох темата и реших да се регистрирам и та отговоря.
По отношение на проблемите, всъщност цялата история провокира в мен нова идея и за щастие откритието, което направих беше много добро. В този случай Вашата публикация доведе до добро, за което съм Ви благодарен. Още повече това е само бизнес и човек трябва да се научи да се абстрахира от всички емоции
За продажбата на домейна - домейна е за продан, но за съжаление съм убеден, че цената, която бих поискал е далеч от Вашите възможности (базирайки се на предишна публикация от Вас, в която продавате 6 месеца реклама на сайта Ви за 150 лв.) . Идеята за подобна инициатива беше породена в мен от желанието ми да популяризирам един друг сайт, над който работя - jobs.dev.bg. Идеята ми беше изцяло SEO насочена и реших да закупя 50 домейна да сложа примерно съдържание и да ги направя с някаква лека посещаемост и всичко това да предоставя линкове към jobs.dev.bg и вътрешните страници на портала. Аз вярвам, че размяната на линкове е напълно излишна, защото самото главоболие за договаряне на размяната е огромна загуба на време. За щастие фирмата, която представлявам има капитал от няколко хиляди лева специално за SEO цели и вместо да плащаме на човек да прави размяна на линкове ние предпочитаме да създадем 50 сайта и от всяка страница на тези сайтове да линкваме към основния ни сайт. Темата за пожелания ни се стори практична и резултата е pozhelanie.net. Използването на wordpress беше логичния избор, а съдържанието беше измислено от служители на фирмата за да не копираме чуждо такова.
Наблюденията ни по този сайт обаче се показаха нещо много интересно, което увеличи стойността на сайта и в момента смятаме да заделим допълнителни ресурси за развитието на този сайт.
Не искам да сме врагове или съперници. Аз уважавам конкуренцията и смятам, че можем да поддържаме човешки взаимоотношения. Още повече сега се намирам в Дания и аз и хората, с които работим винаги търсим млади и кадърни предприемачи за развитието на интересни проекти в България. С вашата работа по сайта pojelanie.net мога да кажа, че сте постигнали много и ако сте заинтересувани от предприемачество или развитие в бизнес отношение, то ще се радвам да обсъдим нещата на private. Аз със сайт като Вашия мога да увелича посещенията до 2000 уникални на ден и при това положение да намеря рекламодатели за 1500 лв на месец, а не за 150 на 6 месеца.
Предлагам Ви да не отекчаваме останлите от форума с подобни приказки и да продължим кореспонденцията или по e-mail или на private.
Поздрави,
Ивайло Христов