име на снимка в електронен магазин

Беджев Стил

Well-Known Member
Какво ще ме посъветвате за имената на снимки в електронен магазин,който продава на два езика - български и румънски

Имам и още един проблем - като качвам снимката на сайта , се губят метаданните а с това и заглавието на снимката и ключовите думи.
Сайта е писан ,не е готова платформа. Ако ще се оправи с писане на код ,мога да платя
Благодаря предварително

От: име на снимка в електронен магазин

Ползвам PrestaShop и това че съм сложил имена на снимките сякаш не ми докара по-добро класиране .

Сякаш ама не си сигурен, ти го прави както трява, пък със сигурност няма ти навреди на класирането

Специално за краулерите на Google има значение:
Image publishing guidelines
Give your images detailed, informative filenames
The filename can give Google clues about the subject matter of the image. Try to make your filename a good description of the subject matter of the image. For example, my-new-black-kitten.jpg is a lot more informative than IMG00023.JPG. Descriptive filenames can also be useful to users: If we're unable to find suitable text in the page on which we found the image, we'll use the filename as the image's snippet in our search results.

Благодаря за отговорите
как ще е по добре: сутиен-кърмaчки.jpg или sutien-karmachki.jpg

ако добавя и румънския език може ли да се възприеме за спам дългото име , ще е добре ли така: сутиен-кърмaчки-sutien-gravide.jpg

Лично аз винаги залагам на латиницата в имената на файловете. Така можеш да си спестиш някои неприятни изненади в бъдеще време.

Presta каквото и да й качваш тя го преименува на image1.jpg примерно, слага го в някоя папка и после вади името на снимката с пренаписване на URL-то, така че кел файда.

Иначе е най-добре, ако системата ти не ги прави тея неща да ги качваш с име на латиница, а не на кирилица, за да не стане омазвация с неправилно настроени сървъри (имал съм такъв случай).

Горе