искам мнението за "старите кучета в занаята" :p

the_moneymaker

New Member
здравейте колеги аз съм нова риба в морето на интернет бизнеса и като всяка рибка искам да стана поне шаранче или щука :mrgreen: (ако ме разбирате) та да си дойдем на темата много съм бос във тая област за това искам мнението на по разбиращите от мен според вас ако се направи сайт за хранителни добавки (понеже съм запален по фитнеса от скоро) дали ще излезе нещо от него исками се да направя сайта с форум където потребителите ще обменят своите резултати от продуктите които са пробвали и по този начин да се направи общност от която всеки има полза може би ще има и статии с информация за хранителни режими и така нататък но първо да видя дали има смисъл от цялата работа после ще изпипвам детайлите също така смятам сайта да е на български вярвам че има доста запалени фитнес маниаци в България ами това е от мен :p

От: искам мнението за "старите кучета в занаята" :p

Като за начало, виж за какво се използват препинателните знаци, новите редове и главните букви. Защото каквато и информация да споделиш, всеки ще се затруднява да я прочете.

Ако беше надъхан достатъчно от идеята за сайт и форум за хранителни добавки въобще нямаше да питаш, дали да го правиш или не
Правиш си сайта и ако видиш затруднение от някакво естество, питай.
Сега какво очакваш? Да ти кажа дали идеята си струва?
Струва си човек да си начеше крастата
Па ако си достатъчно упорит, може да стане нещо:)

Направо ме размаза с това изречение... не бях виждал по-дълго:)

Току що прочетох най-дългото изречение в живота ми :Д Както и да е щом си нов - чети в форума старите и важни теми там има много много информация затова кой идеи са възможни и кой не. Пробвай да направиш сайта за който си се замислил така ще се научиш на основните неща и ще навлезеш в бизнеса. След няколко неуспешни опита ще разбереш каква е играта. Най-добре се учи според мен на системата проба грешка :) Чети за това какво е SEO и също така как да изградиш добър сайт с който да спечелиш пари. Дано съм ти помогнал :)

пп. Поработи на това как пишеш :) по на сериозно ще те приемат :)

Виж какво са направили конкурентите. Ако не можеш да предложиш нещо по-добро - няма смисъл да си губиш времето.

Последно редактирано:

:-o
Аз не разбрах, къде видяхте изречение?

Кръчмар, който пие, не е търговец.
Шанаджия, дето се друса, не е търговец.
За да си търговец, нито е нужно, нито полезно, да си запален по стоката, дето продаваш.
Търговеца трябва да е като чекиста. Ако не знаеш какво е чекист - потърси и разбери.

Ако искаш да си покриваш разноските по фитнеса и да си имате форум на фитнес братството, евентуално и на членове от околните фитнеси в махалата, може и да успееш.
Дерзай! :|

аз съм нова риба в морето на интернет бизнеса
Ще станеш риба след първата продажба. ;)

1. Преценяваш конкурентите и как и с какви "иновации" ще ги пребориш
2. Трябва да си психически подготвен отначало да пишеш сам със себе си
3. Форумите са изградени от уебмастери които имат страст към тематиката на създанията си. Ако се смяташ за такъв действай.
4. Ако главната ти идея в създаването на форум е да печелиш.. легни, поспи, направи си яйца на очи и не се захващай с подобно нещо.

За магазинчето.. ако не те мързи ще успееш :)

Това са моите съвети. Може да се каже още но оставям това на колегите

1. Най-голяма е еуфорията когато ти дойде някаква идея
2. След това трябва обаче да се проучи пазара, това сам трябва да го направиш не да питаш стрували си не си ли струва.
2.1. Колко такива сайта има, ако има
2.2. Печелят ли достатъчно
2.3. Ако няма такива сайта защо няма
2.4. Приходи, разходи, таргет група, как ще го популяризираш и още един тон други
2.5. АКО МИНЕШ ВСИЧКО КАКТО ТРЯБВА в 2 Значи ставаш за ПРЕДПРИЕМАЧ, ако ти остане само еуфорията от 1, си като повече от 3 милиона българи пълни с велики идеи.
3. Краткосрочна стратегия на действие за реализиране на идеята.
4. Реализация, търпение и постоянство. (откажеш ли се ако някой ти каже "егати тъпия сайт" голяма загуба на време до тук)
5. Учиш се от грешките си и от грешките на другите.
6. Мисля си че прасчовците вече не са на мода и зобането върви надолу, Сега е модерно да покажеш естествено тяло без каквито и да е добавки, освен истинска храна и вкусно прасенце;)

Иначе "Ако има желание има начин" :) Успех

Горе