каква може да е причината да не зарежда правилно index.php?p=view&site=auto

gshopov

Well-Known Member
въпроса е следния защо това не се зарежда правилно а ми показва само съдържанието на иденкс.пхп , и по точно от страна на сървъра какъв може да е проблема ?

тъй като се преместих на нов хост и там не иска да работи а на стария работеше без проблем !

От: каква може да е причината да не зарежда правилно index.php?p=view&site=auto

Може би тази настройка в php.ini: short_open_tag = Off.

Отварящият php таг "<?php" ли е или само "<?" ?

въпроса е следния защо това не се зарежда правилно а ми показва само съдържанието на иденкс.пхп , и по точно от страна на сървъра какъв може да е проблема ?

тъй като се преместих на нов хост и там не иска да работи а на стария работеше без проблем !
Еми питай хостинга, защо питаш нас? Ние можем само да гадаем в конкретния случай. Хостинга ти има достъп до файловете ти, така че бързо ще се оправят.

питах казаха че най вероятно е от пхп версията за която е писан

short_open_tag On On

и с <php и <? и със двете дава един и същи резултат :(

Че какво значение има версията, ако ще за php 3 да е писан не трябва да показва сорса освен ако:

- ползваш <? таг за начало на скрипта, а настройката е short_open_tag = Off.
- сървъра не е настроен да ползва php за .php файлове - тогава ги прочита като текстов файл и показва всичко.

Това всъщност само за "index.php?p=view&site=auto" ли е или и index.php не се отваря? Ако е конкретно само за този url значи нещо крашва и за това го прави.

index.php си отваря без проблеми но ако дам каквото и да е от вида index.php?.................... ми се отваря пак index.php а не въпросната функция
както казах сайта си работеше без проблем на предния хостинг , минах на впс конфигуриран от хостинг доставчика аз съм с plesk panel и проблема се появи
пратих ти на лично php info
благодаря предварително

"
Както виждате mod_rewrite работи нормално. В такъв случа става дума не за неработещ rewrite, а за проблем в index.php файла. В момента съм коментирал rewrite записите към "publisher" и въпреки това адресът "http://dir-bg.info/index.php?p=publisher" не визуализира страницата за регистрация. Най-вероято имате синтактична грешка в самият индекс файл. Най-добре е да прегледате вашият код и да проверите дали е съвместим с текущата PHP версия, която ползвате:
"

Тя тогава работата е по-друга, аз разбрах, че ти се показва сорс кода на index.php файла. Писах ти на лс.

На мен ми прилича на сайт писан с register_globals On.

На мен ми прилича на сайт писан с register_globals On.

Поправихме го, търсеше едни променливи дето от много версии ги няма в php.

Горе