От: как по-лесно да ми се намира сайта?
следвайки поканата на Blinky ще дам своето скромно мнение:
съвсем нормално е в началото сайта ти да се изстреля на топ позициите и след няколко дни да се срине надолу. може, би след две-три седмици ще се стабилизира на мястото, от което ще започнеш отново да се катериш нагоре. Решението вече ти го даде Blinky - уникално съдържание и линкове. Аз само бих добавил - наблегни повече на първото и само помагай за правилното развитие на второто.
разгледах сайта: впечатленията ми
- този прозорец на бгтоп в началото мен ме дразни, първо не уважавам особено много тази класация, ама това си е изцяло мое мнение, но дали наистина това е първото нещо, което трябва да види посетителя? та той още не е разгледал сайта? ами за редовния посетител, това е най-малкото досадно. да не говорим, че цветовата комбинация на това нещо изобщо не се връзва със свежия дизайн на сайта
- смени бялото с друг цвят при линковете - дразни, когато линка "изчезне" на бял фон
- трябва ти още текст!!! в момента не виждам, как ще се класираш за ключовите си фрази явно основната е "онлайн радиостанции", която аз поне не открих никъде в текста, има я в хедъра но във вида "Онлайн Радиостанции -" това тире няма никакво значение за СЕО-то но е излишно. Много добра статия си написал "Как да слушаме радио от сайта?"
- относно форума, аз лично бих предпочел в началото блог и след като набера посетители форум - просто да раздвижиш един форум изобщо не е лесно особено ако не можеш да се опреш на стабилен трафик от сайта си. Не пречи - направил си го - остави го, може би новините, статиите "Как да" не е зле да ги сложиш в блог, който да регнеш в директории.
- дизайна не е лош, оставам с впечатлението, че не е авторски. това не е болка за умиране просто два три съвета като посетител: прави впечатление различния шрифт на различните страници, подредбата на регистрационната форма може да бъде малко по-добре разположена
вкарай текст на сайта, блог и съдържание, нишата е доста гъстичка
успех с начинанието!!!