как по-лесно да ми се намира сайта?

Maverick

Well-Known Member
Като си пуснах сайта още на 2я ден с ключова фаза "онлайн радиостанции" в google ми излизаше на 3то място. А сега 2 седмици по-късно е на 2ра страница и отива все по-назад. Та може ли да помогнете? Как да направя така, че сайта ми да излиза по-напред?

От: как по-лесно да ми се намира сайта?

Еми като го гледам - отговора е много прост - линкове и уникален текст. А да знаеш, че новите сайтове винаги получават малук бонус от търсачките, но после като пак упгрейтне алгоритъма си връща всичко по местата, спрямо линкове, уникалност, години...и т.н. Постарай се да вдигнеш тези параметрки и ще се върнеш, хубавото е че не се бориш с много силна конкуренция. ;)

Успехи и много бързо да литнеш нагоре, бате. ;)

А може ли да ми помогнеш, или да ми кажеш къде мога да прочета повече. Търсих във форума, но намерих само 1 статия където пишеше, че е хубаво да разменям линкове в други сайтове. Но незнам какво друго да направа.

Цялата Оптимизация за Търсачки секция е пълна с информация по този въпрос. Аз в горния пост ти дадох основните неща, по които може да се поработи за да има резултат. Мисля си че от тази гледна точка има някоя друга тема за четете там. :) Успехи. И ако има нещо, ще си пишем тук. А и учаквам и други да се включат, за малко помощ. ;)

следвайки поканата на Blinky ще дам своето скромно мнение:

съвсем нормално е в началото сайта ти да се изстреля на топ позициите и след няколко дни да се срине надолу. може, би след две-три седмици ще се стабилизира на мястото, от което ще започнеш отново да се катериш нагоре. Решението вече ти го даде Blinky - уникално съдържание и линкове. Аз само бих добавил - наблегни повече на първото и само помагай за правилното развитие на второто.

разгледах сайта: впечатленията ми
- този прозорец на бгтоп в началото мен ме дразни, първо не уважавам особено много тази класация, ама това си е изцяло мое мнение, но дали наистина това е първото нещо, което трябва да види посетителя? та той още не е разгледал сайта? ами за редовния посетител, това е най-малкото досадно. да не говорим, че цветовата комбинация на това нещо изобщо не се връзва със свежия дизайн на сайта
- смени бялото с друг цвят при линковете - дразни, когато линка "изчезне" на бял фон
- трябва ти още текст!!! в момента не виждам, как ще се класираш за ключовите си фрази явно основната е "онлайн радиостанции", която аз поне не открих никъде в текста, има я в хедъра но във вида "Онлайн Радиостанции -" това тире няма никакво значение за СЕО-то но е излишно. Много добра статия си написал "Как да слушаме радио от сайта?"
- относно форума, аз лично бих предпочел в началото блог и след като набера посетители форум - просто да раздвижиш един форум изобщо не е лесно особено ако не можеш да се опреш на стабилен трафик от сайта си. Не пречи - направил си го - остави го, може би новините, статиите "Как да" не е зле да ги сложиш в блог, който да регнеш в директории.
- дизайна не е лош, оставам с впечатлението, че не е авторски. това не е болка за умиране просто два три съвета като посетител: прави впечатление различния шрифт на различните страници, подредбата на регистрационната форма може да бъде малко по-добре разположена

вкарай текст на сайта, блог и съдържание, нишата е доста гъстичка

успех с начинанието!!!

Последно редактирано:

Благодаря за отделеното време и за критиките. Само ми кажи защо остана с впечатление, че дизайна не е авторски?

не съм го виждал накъде ако това имаш предвид, а и не мисля, че авторския дизайн е крайъгълния камък на пътя към онлайн успеха. Предположих, че си използвал готов темплейт, защото прозореца на бг топ не пасва с цветовата гама на сайта, различните шрифтове на различните страници и факта, че няма добро напасване на рекламните пана на Г с цветовете на сайта. Ако поизгладиш тези детайли ще изчезне усещането за недоизпипаност. Поддържайки казаното в предишния пост обаче ти препоръчвам да наблегнеш на съдържанието, дизайна има значение за общото впечатление от сайта ти но не мисля, че той ще бъде определящ при привличането на посетителите и естествено при увеличаване на приходите.

Накрая държа да отбележа, че не съм интернет гуру и ако не си съгласен с препоръките не си длъжен да ги спазваш. Дори бих препоръчал да покажеш сайта на още хора и да чуеш и тяхното мнение. Когато промениш нещо дай един ъп тук и пак ще разгледаме.

Успех

Последно редактирано:

Горе