лист на сайтове за продажба на земя/имот

naskobg

Well-Known Member
Искам да продам една земя от 720 кв.м. .Някой знае ли /има ли лист на повечето известни сайтове за продаване на земи/имоти.

благодаря предварително

От: лист на сайтове за продажба на земя/имот

Къде е земята и колко и търсиш? Интересувам се, зависи в кой район е.

Иначе пробвай в ОЛХ ( продавалника ) там също става, а най добре през агенция - бързо и лесно.

Земята е в Бургас и е 720 квадрата. Намира се на 200 метра от последния блок в к-с М.Рудник . местността Изворите . близо до Мандренското езеро. Земята е моя собственост. Незнам все още какви пари да и искам.
Агенция ок ама не съм на ясно каква комисионна ще искат или %

Повечето агенции взимат между 2.5 и 3 % като това е за разправиите които има по ваденето на документи, често от това да не се дават пари на агенция после те боли главата

Не продавам нищо но 3% ми се виждат оферта.
Повечето агенции взимат между 2.5 и 3 % като това е за разправиите които има по ваденето на документи, често от това да не се дават пари на агенция после те боли главата

Всяка агенция взима процент както написах, като в зависимост от цената има и клауза не по малко от 500 лева примерно, това е за имоти на ниски цени където процента е по малък, ако продаваш нещо за 100 бона ще им дадеш 3 бона, ако ще ползваш агенция чети добре, не подписвай ако има клауза че само те могат да продават, защото ако са некъдрни ще те влачат с години и няма как да отидеш при други, иначе подпиши с 2-3 от най известните в региона и ги остави да си рекламират те където и както намерят за добре, има и вариант без комисион като им казваш че искаш чисти 100 бона, горницата е за тях, но този вариант не е много удачен защото повечето са алчни и ще го натоварят доста и ще стане непродаваем

Значи е най добре директно аз да си го продавам. А как се оправи оценка на земя въобще не знам .
Имам и други 3 парцела около Звездец всичко заедно е 13 декара..Също не ми трябват.

Аз те съветвам за агенция, ти искаш сам, после като вземеш да ревеш че са те излъгали само ти ще си виновен

ок добре коя агенция препоръчваш?

Адрес също са стара фирма в БГ. С тях купувахме апартамент, коректни са.

Да, Ремакс, Адрес, Мирела , виж в имот бг ги има всички във вашия регион и си избери

Ок а как да оценя земите?
Този процес за първи път го правя и затова питам.

Отиваш в сайтовете, които съм ти постнал и почваш да търсиш оферти в този район. Но преди това трябва да знаеш, дали е земеделска земя, дали е терен за строителство. Пише го в документите.
След това си правиш някаква средна цена, зависи от местоположението, ако не е терен за строителство, дали може да се промени статута, близост или лице на някакъв път, ток , вода – разстояния . Всички тези подробности влияят на цената.
След това си пускаш офертите в тези сайтове и агенциите сами ще те потърсят.
Не даваш никога оригиналните документи, не подписваш нищо, преди да видиш реален клиент.
Можеш да ги пуснеш и в сайтовете за безплатни обяви, но там си е умряла работа.
Ако ти е земеделска земята, потърси в мрежата кои фондове купуват в момента и им се обади с оферта.

Отиваш в агенцията и те ще направят необходимото, ще ти дадат цена, ще ти изготвят документите и т.н. интереса е взаимен, те затова ще работят и ще вземат пари и нямат интерес от надуване на цени и протакане във времето, за тях е по добре да направят сделка и да изкарат лев, договор с тях така или иначе ще подпишеш, копие от нот. акт им стига, или поне скица на имота

Имам натурален акт само Достатъчен ли е за да продам земята ?

Имам натурален акт само Достатъчен ли е за да продам земята ?

имаш нотариален акт, не не е достатъчен, ще ти трябва скица на имота, удостоверение за тежести, ако е наследствен удостоверение за наследници и т.н.

Виж тази новата фирма Агрион какво ще ти предложат.

Горе