нещо подобно на "zero fill hard drive", но на работеща система?

white_pawn

Well-Known Member
Има ли софтуер който да направи следното:

Имам работеща система, на която вече са изтрити файлове. Искам секторите на цялото дисково пространство, което не е заето от ОС или файлове да бъде "изтрито" или запълнено с нули. Има програми за цялостно "изтриване" на данните на целия диск, както и такива с които на момента можете да се направи това, но на мен ми трябва за вече "изтрити". Тоест за тези места из диска за които ОС-а е указал, че може да се записва, но е възможно все още да са на диска и има възможност да бъдат възстановени с рековъри софтуер. Търся нещо, което някой е пробвал.

Благодаря!

едит: Какво и къде трябва да изтрия из файловете (кеш, временни) или през SQL Server Management Studio за да не остане никакво временно или каквото и да е копие на база, която вече съм премахнал?
 
Последно редактирано:
Напълни го с порно 1-2 пъти да се разбърка, пък после нека да го възстановяват :).
 
Направи му 3 цикъла low level formatting и после инсталирай OS на чист диск
 
Направи му 3 цикъла low level formatting и после инсталирай OS на чист диск
не мога. използва се денонощно системата и ще се усложнят прекалено нещата. а с тези хора точно много трудно се работи.
намерих тука някакво http://www.mynikko.com/dummy/ с което да генерирам един файл, точно колкото е свободното място, само не знам дали няма да забие системата, ако го направя файла точно с големината на останалото свободно място, за това исках нещо, дето някой е пробвал.

може да оставя 100-200мб и да повторя цикъла 5-6 пъти за по-сигурно.

по въпрос 2, от студио мениджмънта по принцип, когато се изтрива базата има уж опция, когато се трие база да се премахне и възможност за възстановяване, но все пак исках да съм сигурен, че е изтрита напълно на 100%. Не знам доколко е сигурно това.

пп: това с порното също е опция, само че трябва да се занимавам да тегля точно големина на файловете нужна за запълването на диска...
 
Единствения начин да си сигурен в крайния резултат е това, което ти посочих. Всичко останало е хем сърби, хем боли и не знаем кво искаме. Всяка система, която се нуждае от диск може да забие при положение, че и запълниш диска на 100% макар и за секунди - примери колкото искаш: файлов кеш, бази данни, мейл сървъри....
 

Горе