От: някакви отзиви за облачният хостинг ?
Всички ползват
Amazon EC[SUP]2[/SUP] и
MediaTemple (на вторите е силно НЕпрепоръчително да ползваш споделен хостинг, те са добри за корпоративни услуги предимно), но като за начало бих те посъветвал да ползваш VPS-и или dedicated сървър(и). Така ще придобиеш по-правилна преценка как нещата ти работят на оптимизирана машина. За целта бих ти препоръчал
jump.bg, при които аз хоствам. Те имат и отлична поддръжка, така че ще ти помогнат да си отговориш на изникнали въпроси. Освен това datacenter-ът им е в Германия, тоест са подходящи за worldwide проекти. За България скоростта им също е на ниво (сайтовете в подписа ми).
Аз лично на този етап хоствам нещата си на 3 dedicated сървъра, сякаш предпочитам тази опция пред облак. На облак бих минал ако на някой сървър имам само един сайт и сървърът не се справя с него. Така нямам изненади с цените (в някои облаци се плаща на използвано процесорно време и не е оферта, когато някой скрипт забие) и ми е лесно да си управлявам нещата. Облак бих ползвал ако бизнесът ми супер мега много не може да си позволи минута downtime годишно.
И все пак,
виждали сме и облаци да
падат. Честно казано не мога да си представя причината – май в статиите я пишеше, прочети ако си любопитен. И двете са за Amazon, но все пак всеки би ти препоръчал техните услуги, а афектираните сайтове все още хостват при тях, което е показателно.
Но все пак според мен първо пробвай да се събереш на сървър или на няколко. Естествено, вероятно някой ще каже, че говоря глупости, но това ми е гледната точка след като съм работил и с двете.