от .com към .bg

IBMcho

Member
Здравейте,
имам няколко въпроса. Имам сайт да кажем domain.com и искам да стане domain.bg.
За колко време ще може да излезе в търсачките domain.bg. Малко е общ въпроса ми де...
Обаче искам и двата да си функционират по отделно и да не пренасочвам от .com към .bg някакви работи.
Просто в .bg ще има същото съдържание от .com.

поздрави

Последно редактирано:
От: от .com към .bg

Всъщност, противно на широкоразпространените индийски легенди в нета, правилното е да не се прави с пренасочване. Както и постъпват по-големите сайтове в зависимост от целите, които си поставят. Например, в случая, ако клиентът влиза от български IP - отива на .bg, а ако не - отива на .com. Успешни примери за това - бол. Гугъл няма да сметне това за дублирано съдържание.

А ако не искаш подобен вариант, а само преместване, то coolice e прав - с пренасочване 301.

Ахам, то това с пренасочването ясно, но мен ме интересува самото индексиране на .bg домейна в Г дали ще стане бързо при положение, че в .com съм на добра позиция? И като напиша domain ще може ли пак да се изкачи пак на първо място както е при .com домейна?

поздрави

Последно редактирано:

Едва ли, по-скоро ще го сметне за дублирано съдържание. А при големите сайтове мисля, че работата е по-друга малко.

А ако сложа друго съдържание в .bg страницата тогава ще се вдигне ли пак нагоре?

поздрави

Последно редактирано:
Re: От: от .com към .bg

Всъщност, противно на широкоразпространените индийски легенди в нета, правилното е да не се прави с пренасочване. Както и постъпват по-големите сайтове в зависимост от целите, които си поставят. Например, в случая, ако клиентът влиза от български IP - отива на .bg, а ако не - отива на .com. Успешни примери за това - бол. Гугъл няма да сметне това за дублирано съдържание.

А ако не искаш подобен вариант, а само преместване, то coolice e прав - с пренасочване 301.

и аз ще кажа че ако е направено така няма да има проблем защото бота е с американско ип и винаги ще вижда ком версията...

От: Re: От: от .com към .bg

Не виждам какво се дърпаш от пренасочването, тогава доста бързо ще ти индексира бг-то. Иначе се цакаш сам. Пак ще ти се индексира, ама на 100-тна страница. :)

Горе