питане за сайт за мода

naskobg

Well-Known Member
някой да знае колко би струвало изработката на сайт като replica-moda dot com?
какъв е скрипта някой да знае?нещо къстъм ли е ?
питам защото имам клиент който иска да се изработи подобен сайт.

От: питане за сайт за мода

системата е Джумла
темплейта: най-вероятно къстъм

цена: някои може да го направи и за 200, сериозна фирма - 4-цифрена сума

мерси за помощта
не разбрах защо може да се направи за 200 лв..а ако е фирма 4 цифрена сума.каква е разликата?
системата е Джумла
темплейта: най-вероятно къстъм

цена: някои може да го направи и за 200, сериозна фирма - 4-цифрена сума

мерси за помощта
не разбрах защо може да се направи за 200 лв..а ако е фирма 4 цифрена сума.каква е разликата?

мисля, че първите ще инсталират cms-a и ще сложат темплейта
ако проекта е сериозен - по-добре наеми фирма или човек с опит при онлайн магазините.

Джумла и определено е къстъм дизайн, но не мисля, че кой знае колко къстъм. Виждал съм го, но с други картинки, които реално правят по-големия % от дизайна. Поне визуално. :)

Да, сериозна фирма ще вземе 4-цифрена сума, а някой ентусиаст - 500 или леко под тази сума.

500 са малко и за ентусиаст.

1. Joomla 1.5 инсталиране - 30 мин.
2. шаблон - да приемем, че е готов и безплатен, макар че не е точно така - 15 мин
3. Нагласяне на менюта, позиции и модули - 3 часа.
4. Virtuemart - попълване на категории, търговци, отстъпки, плащания, включване на доп. модули - 3 часа
5. Включване на допълнителни компоненти, плъгини и модули (хроноформс, регистрация, фейсбук и т.н.) - 2 часа.
6. изпипване - 12 часа

И всичко това при положение, че се изключват ноу-хауто (уебмастърът знае точно какво да сложи и нe се лута на празен ход, дори не инсталира през инсталацията), времето, през което клиентът разбира какво иска, времето, през което обяснява това на уебмастъра, и времето, през което уебмастърът асимилира всичко чуто.

Малко са си.

Съгласен на 100%. За това казах ентусиаст. :)

В общи линии има и още, което се крие зад всеки такъв сайт:

1. Нагласяне на разплащателните модули - 2 часа (мин.)
2. Писането на непредоставено съдържание като за FAQ, About us, Terms & Conditions, Privacy policy страниците и други, според спецификата на сайта

Поне само такива случаи слушам. Често се налага да се обогатяват и техните продуктови описания. Да не споменавам, че рядко някой си прави труда, някой клиент като го похвали да вземе референция от него. ;)

Онлайн магазин подобен на този не струва 500лв според мен. Виж, ако се иска сайтът да изглежда точно като този, тогава ще трябва повечко играчка и време, съответно може да се доближим до тази цена. Аз иначе бих го пуснал на Wordpress (от Joomla не отбирам) и за 200лв, ако приемем, че някой друг ще си вкарва продуките.

От: От: питане за сайт за мода

500 са малко и за ентусиаст.

1. Joomla 1.5 инсталиране - 30 мин.
2. шаблон - да приемем, че е готов и безплатен, макар че не е точно така - 15 мин
3. Нагласяне на менюта, позиции и модули - 3 часа.
4. Virtuemart - попълване на категории, търговци, отстъпки, плащания, включване на доп. модули - 3 часа
5. Включване на допълнителни компоненти, плъгини и модули (хроноформс, регистрация, фейсбук и т.н.) - 2 часа.
6. изпипване - 12 часа

И всичко това при положение, че се изключват ноу-хауто (уебмастърът знае точно какво да сложи и нe се лута на празен ход, дори не инсталира през инсталацията), времето, през което клиентът разбира какво иска, времето, през което обяснява това на уебмастъра, и времето, през което уебмастърът асимилира всичко чуто.

Малко са си.

Пропуснал си най-времеизяждащите неща:

- Да разбереш какво точно иска клиента
- Да смените няколко пъти първоначално изработени неща
- Да проучиш и напишеш доста текст, който почти винаги не ти е предоставен от клиента
- Многократни разговори и срещи за донагласяне на нещата
- Време за обучение на тези които ще работят с админ панела или компонента.
- Защита на сайта

И още много други неща, които изникват в процеса на работа. Правил съм сайт с Джумла на клиент за 500 лв и ми излезе през носа. Там 30 минутки, там 1 час. Още повече ако този магазин е Virtuemart , дето всяко второ мнение във форума на Джумла е за проблем или за донагласяне на този магазин.

off:
naskobg - ти не беше ли член на Джумла форума или те бъркам?

Горе