предизборно ли е? темата на деня

testkiwi

Well-Known Member
а, как мислите. тук са почти всички хора интелигентни, не като по сайтовете с новините дето има всякакви луди

http://www.dnes.bg/temida/2011/06/1...-zamiana-za-lazar-kolev.121008#comment-newest

какво мислите за това, и няма ли полиграф в тая държава, че много противоположни мнения. от невинен и набеден, до убиец. толкова ли не може да се подложат на детектор всички и да се види кой крив, кой прав

бойко борисовски ли са последните новини от съда, въпреки че за вчерашното решение се радвам. за оня мутрягата дето уж го убили

сори ако темата не е за този форум, ама може да се побистри и някоя сериозна тема
 
От: предизборно ли е? темата на деня

Детекторът не се признава като доказателство в съда. Освен това никой не може да бъде подложен насила на него. Поне не и в България, доколкото знам.
 
От: предизборно ли е? темата на деня

не знаех, сигурно е за да може да се прибират пари. иначе за 1 ден щяха да са делата и с ясен изход. е то като доказателство нищо ли не може да се ползва в тоя нашия пуст съд, видеозаписите не вървяха май, детектор също. и кво, само си чешат езиците ли там в тоя съд и си дават 13 и 14 заплата за бездействието и некомпетентността си ли?

нали дават за пример сащ, там ги съдят набързо и здраво, няма такива простотии с години да се влачат. чак нямало места по пандизите и шяли да пускат вече затворници, четох вчера някъде :lol:
 
От: предизборно ли е? темата на деня

не знам дали е виновен за всичко или само за част от нещата, но ми е нелицеприятен и гледа гузно...
 
От: предизборно ли е? темата на деня

Е това е най-голямата пародия според мене. Истинския убиец го покриха и сега трябва някой да го отнесе....

Абсолютен цирк.... Делото на два пъти тръгваше в правилна посока и двата пъти хората, които изкарваха доказателствата загиваха мистериозно. Правете си сметка....

А тоя тип е идеалния кандидат за натопяване.
 
От: предизборно ли е? темата на деня

Не вярвайте на глупости

Цял Пазарджик и областта знае кой е истинския убиец на сестрите а именно бившия зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев тъй като са станали свидетели на катастрофата при която синът на Петър Нейчев УБИ 70-годишния Николай Шарланов.

Покриха го комунистическите гадове Стоицев и Главътъ но не за дълго...:twisted:
 
От: предизборно ли е? темата на деня

И аз не знам кой е, но който и да е ще се пърже в ада за това си деяние. Няма нищо не наказано, може да сложите пари на това.

Ще го застигне и него това, което заслужава. Под един или друг начин. Просто е така направен света, че да има баланс. ;)
 
Re: От: предизборно ли е? темата на деня

не знаех, сигурно е за да може да се прибират пари. иначе за 1 ден щяха да са делата и с ясен изход. е то като доказателство нищо ли не може да се ползва в тоя нашия пуст съд, видеозаписите не вървяха май, детектор също. и кво, само си чешат езиците ли там в тоя съд и си дават 13 и 14 заплата за бездействието и некомпетентността си ли?

нали дават за пример сащ, там ги съдят набързо и здраво, няма такива простотии с години да се влачат. чак нямало места по пандизите и шяли да пускат вече затворници, четох вчера някъде :lol:

по принцип детекторите могат да бъда заблуждавани а тълкуванието на данните зависи от контролните въпроси

виж този сайт

http://antipolygraph.org/ хора които са го ччели включително книгата в сащ не ги карат да минават на детектор защото знаят тайната :)

[SIZE=+2]The Lie Behind the Lie Detector[/SIZE]

измаването на детектора въобще не научна фантастика


The consensus view among scientists is that polygraph testing has no scientific basis?
The FBI considered the creator of the lie detector test to be a phony and a crackpot?
The man who started the CIA's polygraph program thinks that plants can read human thoughts?
The foremost polygraph advocate in academia was discredited by a federal judge?
A prominent past-president of the American Polygraph Association is a phony Ph.D., and this premier polygraph organization doesn't consider it an ethics problem?
The longest polygraph school produces newly minted polygraphers in just 14 weeks -- less than half the time it takes to graduate from a typical barber college?
The Defense Academy for Credibility Assessment (the erstwhile DoD Polygraph Institute) suppressed a study suggesting that innocent blacks are more likely to fail the polygraph than innocent whites?
The researcher who developed the U.S. Government's polygraph Test for Espionage and Sabotage "thought the whole security screening program should be shut down?"
The National Academy of Sciences concluded that "[polygraph testing's] accuracy in distinguishing actual or potential security violators from innocent test takers is insufficient to justify reliance on its use in employee security screening in federal agencies?"
Spies Ignatz Theodor Griebl, Karel Frantisek Koecher, Jiri Pasovsky, Larry Wu-tai Chin, Aldrich Hazen Ames, Ana Belen Montes, and Leandro Aragoncillo all passed the polygraph?
One of the most prolific serial killers in U.S. history passed the polygraph and killed again?
Al-Qaeda and Iraqi insurgents know full well that the lie detector is bogus?
You don't have to be a psychopath, go to spy school, or somehow believe your own lies to fool the polygraph? (We'll reveal how it's done.)
 
От: предизборно ли е? темата на деня

За съжаление правосъдната система не работи добре никъде по света. Хора без пари за скъп адвокат ги осъждат почти без доказателства, а виновни за тежки престъпления се измъкват безнаказано. Пример: онзи О Джей Симпсън в САЩ, който уби жена си и му се размина. Системата е такава, че правосъдие няма.
 
От: предизборно ли е? темата на деня

Спокойно може и да е натопен тоя. Нема толкова тъп човек, дето ще изнасилва и убива а после ще разправя наляво-надясно на дружките си в пандиза, как го е направил. При положение, че те само това чакат. Някой да каже нещо и да го натопят срещу намаляване на присъдата.
И после ДНК тест направили.
Преди месец гледах някакво предаване по телевизията, как съдебната медицина е в плачевно състояние. Инструментите им бяха ножовки, лозарски ножици и касапски ножове. Какъв ДНК тест ще направят с тях не знам. :)
 
От: предизборно ли е? темата на деня

Една статия от 2006г по темата:

Сестрите Росица и Христина Белнейски са били свидетелки на катастрофата в с. Главиница, при която зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев уби пенсионер. Това съобщи вчера читател на в. "Атака" от Пазарджик, който пожела анонимност, защото се страхува за живота си.

Инцидентът, при който Петърнейчев прегази на пешеходна пътека 70-годишния Николай Шарланов, стана на 23 декември миналата година. Според читателя ни, момичетата са били зверски изнасилени и убити в края на януари, именно защото са станали свидетелки на убийството.

Веднага след убийството Георги Петърнейчев е дал на полицаите 1000 лева, за да съставят протокол с невярно съдържание за пътното произшествие. Вътрешният министър Румен Петков, който е близък приятел на Петърнейчев, пък притиснал експертите да запишат, че скоростта на джипа не е била по-висока от 40 км/ч, твърди читателят.

Източникът разпозна сестрите Белнейски по кадрите от видеозапис, публикуван във в. "Атака". Видеото е заснето на 15 януари в курорта "Св. Константин". На него се вижда как две момичета вървят по пътя към мотела на Петърнейчев "Даф Транс". Това бяха Белнейски, те разговаряха и с лифтаджията и ски-учител Димитър Юруков, категоричен е читателят.

Запознати със случая потвърдиха, че след убийството на сестрите, Юруков е бил заплашван и му е било наредено да мълчи, за да не се случи нещо лошо на него или на близките му.

Жестоките насилия и убийството на Росица и Христина пък станали във вилата на Георги Петърнейчев в курорта. Освен мотел, там бившият кмет на Пещера, ексдепутат от левицата и сегашен зам.-министър, имал и вила. Тя е с номер 685 и е в кв. 18 на курорта, добави читателят.

В тази хижа ставали оргиите на Петърнейчев и Румен Петков. Имотът първоначално бил на автомобилния състезател Георги Петров, но после е закупен от Петърнейчев. В тази вила наляха парите, които кметът Петърнейчев открадна от две улици в Пещера, категоричен е източникът.

====================

Малко коментари:

- ТЕЖКО ДА УМРАТ ДЕЦАТА НА СЪДИЯТА, ЕДНО КОПЕЛЕНЦЕ ДА НЕ ОСТАНЕ

- СМЪРТ ЗА СЪДИЯТА ИЗДАЛ ТАЗИ ПРИСЪДА И ОПРАВДАЛ ИСТИНСКИЯ ВИНОВНИК - СИНА НА ГЕОРГИ ПЕТЪРНЕЙЧЕВ. В ТЕЖКИ МЪКИ ДА УМРЕ КУЧЕТО

- Цял Пазарджик,както и ПОЛИЦИЯТА И СЪДА ЗНАЯТ кой е истинският извършител,просто това момче е изкупителната жертва така да кажем.. Извършителят е СИН НА ДЕПУТАТ ОТ ГР.ПЕЩЕРА... Тук играят много ама многоо пари..Смешна държава.

- Браво на Нарковски! Свинкята възпря Лазарчо да издаде съучастниците си, така че остава в най-скоро време да видим какъв ще бъде "естествения" завършек на живота на последния.

- Дали и новото момиченце-хранениче ,мама Фани ще обучи на курвенският занаят????Дали пак Жоро Стоицев ще гушне пак 100 000 за прикриването.....Въпроси,въпроси...

- Край,готово! Осъдиха Лазар Колев.Истинският убиец вече може да е спокоен.Намери се човек да опере пешкира.Човешкия съд го подмина,но другият съд не прощава - справка Манол Велев,синът на Симеон и т.н.Ха да му е честито и да спи спокойно докато му дойде редът да се занимаят с него.
 
Последно редактирано:
От: предизборно ли е? темата на деня

Не знам и аз смятам, че е изкупителна жертва. Толкова пъти почваха спираха, нови доказателства от нам си къде и кога, + доста мистериозни смъртностти, които се случиха. Не знаех за това със сина на Петърнейчев
 
От: предизборно ли е? темата на деня

Полиграфа ,освен че може да бъде излъган , може и да допусне грешка, което става някъде между 5-10% от случаите. Затова и не се използва като доказателство в съда.
А видеоматериалите няма логика да не се използва като доказателство. Винаги може да се разбере дали един клип е подправен или не.
 
От: предизборно ли е? темата на деня

А видеоматериалите няма логика да не се използва като доказателство.
Логиката е, че ако са получени по незаконен начин не могат да бъдат използвани като доказателство.
 

Горе