пренасочване на домейн

petrov321

Well-Known Member
ще сменям домейна на един мой сайт

има пр1

ако го пренасоча към новия домейн кога и той ще стане пр1 ?

и как да го пренасоча ?

трябва да му взема хостинг и да сложа един .htaccess ?

(домейна е в godaddy ако това има знач)

ще използвам темата да питам ! за да го пренасоча трябва да имам хост ли ? не мога ли да го направя от контролния панел на godaddy ?

другия вариант е да го паркирам при сегашния... но не няма начин защото не го позволяват..

От: пренасочване на домейн

Можеш да го пренасочиш и от домейна на годади, и от хтаксес, и с мета тагове... много начини има.

Пренасочване чрез Godaddy става чрез Forward опцията.

Редирект с мета таг:
Код:
<meta http-equiv="refresh" content="след колко сек. да се редиректне;url=твоя сайт">

Най-простия начин за .htaccess редирект:
Код:
redirect 301 /стариясайт.htm http://www.новсайт.com/индекс.htm

ПР ще хване когато изградиш сайт, натрупаш връзки и посетители и ест. Гугъл направи ПР ъпдейт.

а има ли значение как ще се пренасочва? от настойките или чрез хтаксес ?

и още нещо

имам още един домейн който не мислех да го ползвам.. той е с пр 2, ако пренасоча стария който е с пр1 към този с 2 ще му навреди ли ?

Не знам дали ще му навреди. За пренасочването, най-добре през панела или от .htaccess.

От годеди въпреки че имаше опция за 301 редирект/перманент, реално не е 301! Тествал съм им опцията, лъжлива е. Най добре с хтацес както ти писа Fozy. Там където ти е текущия сайт паркираш домейна и там слагаш/модифицираш хтацеса

добре, остана само това:

ако пренасоча домейн с пр1 към пр2 ще навреди ли на този с пр2 ?

СЕРПа ще се пренесе, ПРа не съм сигурен. Укажи в уебматер туулс за промяната на адрес да знае Г.
Какво ти пука за тоя ПР?

Нека си го има :D

пък и цените на линковете с пр варират доста от другите със същите посещения ....
Това са ПР1 и ПР2 бе човек! Кой ще ти купи линкове от такива сайтове заради ПР-а?
Хората търсят трафик.

Това са ПР1 и ПР2 бе човек! Кой ще ти купи линкове от такива сайтове заради ПР-а?
Хората търсят трафик.

не казвам че съм тръгнал да продавам ... :D

може и повече да стане .. след някой ден .. :)

Горе