Maverick
Well-Known Member
Искам да си затворя тераса която е на последен етаж и няма козирка, няма нищо. Та искам да я затворя от горе и от страни. За целта си начертах рамка, която после да се облече с поликарбонат и пратих чертежа на архитекта който е правил сградата. От него обаче разбрах, че имало някакви нови промени с който не било нужно да имам проект и да го внасям в общината. Разпитах малко, после потърсих в нета и не намерих нищо по моя случай, което да ми даде твърдо основание, че мога да го направя. Обаче намерих друго:
Така, моето не е остъкляване. Но пак е плътна преграда/сенник/слънцезащитно устройство или както прецените, че се води. По пътя на логиката би следвало да не трябва проект и разрешение от общината.
Имам и решение от общото събрание на етажната собственост, че мога да си сложа такова нещо.
Сега знам, че ще ми кажете по-добре си направи проект и го пусни в общината, обаче ми е малко сложно заради работното време. Та интересува ме дали мога да си спестя допълнителните главоболия и ако да с кой закон конкретно!
П.С. Какви глупости говорят тия медии, че не било законно да си остъклиш терасата?
Източник: ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТАНе се изисква разрешение за строеж за:
6. остъкляване на балкони и лоджии;
Така, моето не е остъкляване. Но пак е плътна преграда/сенник/слънцезащитно устройство или както прецените, че се води. По пътя на логиката би следвало да не трябва проект и разрешение от общината.
Имам и решение от общото събрание на етажната собственост, че мога да си сложа такова нещо.
Сега знам, че ще ми кажете по-добре си направи проект и го пусни в общината, обаче ми е малко сложно заради работното време. Та интересува ме дали мога да си спестя допълнителните главоболия и ако да с кой закон конкретно!
П.С. Какви глупости говорят тия медии, че не било законно да си остъклиш терасата?