Извинявай ама защо се изказваш неподготвен?малките картинки няма как да ги генерираш с хтмл
всъщност с хтмл нищо не може да направиш - освен: на всички картинки правиш (със някаква програма) тези умалени копия, подреждаш ги в една страница и после по една нова за всяка отделна със по два бутона
Абсолютно е правНе намасвай бекенд-а в чист и прост фронт-енд проблем.
А това е най-лесното решение. Е освен ако не става въпрос за страница с 10-на картинки, която няма да се променя. Тогава няма смисъл от товарене с излишни фреймуърци.@naskobg отвори google и напиши jquery gallery и си избери една от многото, която да ти допада.
Извинявай ама защо се изказваш неподготвен?
Ето ти работещ пример как с чист html една картинка я показвам в три размера.
Сори ама не мога да зацепя каква ти е идеята и каква разлика трябва да има. Освен че и на двете места не е затворен класа в css-абез да гледаш кода, кажи ми има ли разлика между тези двете:
http://jsfiddle.net/bbdbdbd/kUvbL/
http://jsfiddle.net/bbdbdbd/dELa9/2/
Сори ама не мога да зацепя каква ти е идеята и каква разлика трябва да има. Освен че и на двете места не е затворен класа в css-а
@naskobg отвори google и напиши jquery gallery и си избери една от многото, която да ти допада.
ясно, за теб няма разлика..така и очаквах
айде малко пояснение щом не може да се сетиш сам:
ако @naskobg използва първия пример да направи галерия, само за зареждането й ще се изхарчат 40 мб
ако използва втория - около 200 кб + снимките които всеки потребител зареди
ясно, за теб няма разлика..така и очаквах
айде малко пояснение щом не може да се сетиш сам:
ако @naskobg използва първия пример да направи галерия, само за зареждането й ще се изхарчат 40 мб
ако използва втория - около 200 кб + снимките които всеки потребител зареди
nortrant каза:всъщност с хтмл нищо не може да направиш
Някъде да съм казал, че това е правилният начин да се прави? Аз само ти дадох пример, че нещата може да се направят с чист html/css.
Баси и драмата. Човека сам ще си прецени дали да прави thumbs или не.
Въпроса му беше как може с фронт-енд(нищо че пита за html - просто това е чувал, не е нужно да познава терминологията) да направи галерия, а не нещо друго.
@nortrant между дрогото браузърите ползват кеш , така че твоите 40МБ стават там колкото е снимката.
добре, а thumbs как да се направят?
С РНР се правят
И на каква база ги изчисли тия 40МБ?Много по-трудно ще му е да търси jquery gallery - да я редактира, инсталира и настройва
точно 40 мб ще са ако бях намерил различни, но сложих една за по-бързо
Не оставам с впечатление, че човека иска да качва снимки с разделителна способност за отпечатване на билборд. Нормална smush-ната картинка с прилични размери не тежи повече от 100К.сайта е чист html и тип "сайт визитка" .