От: смяна на сайта и темата ще се отрази ли зле на google?
смяна на сайта и темата ще се отрази ли зле на google?
Здравей, смяната на сайтът и темата няма да се отрази зле на Google, но може да има негативни последици за твоя сайт.
Здравейте, направих сайта си с една тема която в последствие реших да я сменя но направо истрих сайта и наново го направих с новата тема google беше обходил стария сайт и сега му зададох нова sitemap карта стария сайт беше активен около 3-4 дена ,а сега вече от 5 дена е с новия сайт и новата тема , нов съм в сайта и като цяло от много скоро реших да се занимавам с това правене на сайтове + оптимизация ... та ако е възможно да ми дадете някой съвет откъде да започна във validator.w3 ми дава ,че имам следните грешки прикачил съм снимки с грешките
Много ще съм благодарен ако дадете съвет какво трябва да оправя по сайта
Доколкото разбирам от написаното, сайтът с предната тема е бил активен само 3-4 дена, това не изключва възможността през това време да се индексира. В случая, обаче не е бил индексиран. Така, че смяната на старата тема с новата не би следвало да е проблем. Виждам, че индексиране на сайта е имало в деня, в който е била сменена старата тема с нова.
Относно валидацията - не бери толкова грижи. По принцип е желателно да има 0 грешки, но тези поне по мое мнение са незначителни, така че по-скоро се фокусирай върху по-важните фактори, които оказват влияние на класирането и оправи тях.
Когато триеш сайта и го правиш наново има вариант да изтриеш старите урл-та и да ги замениш с нови и без подходящо пренасочване, всичките индексации и ползи от Google ще изчезнат. В случая сайта е нов, урл-тата малко, не са индексирани старите, така че проблем според мен няма в това отношение.
Така като гледам каква тема използва сайта - нещо ми подсказва, че е спамерска. На такава ми прилича. Препоръчвам ти да погледнеш functions.php файла за скрити линкове към спамерски сайтове или въобще към сайтове, към които не си слагал линкове.
Има доста работа по сайта, така че се фокусирай върху нея, а валидирането остави накрая, защото е най-малкия проблем.
Весели празници!