Както по-горе казах, препоръчвам ти да избереш някоя от популярните марки - ще имаш достъп до 3rd party разработки, които не знаеш какви чудеса правят.
Сега ще говоря само от гледната точка на моето ползване на мобилния телефон, но с таблета е абсолютно същото.
Купих си Desire HD със СЕНС булшита на HTC, като бях изчел доста ревюта за телефона и основните слаби качества бяха - кофти снимки/клипове и малка издражливост на батерията. Ревютата бяха правилни, но:
1. Рутнах телефона (прави се и на таблет) и му инсталирах къстъм ром
Android Revolution, който имаше къстъм кернел и къстъм драйвъри за камерата, както и опцията за overclock/downclock (което за мен беше особено важно).
2. След това си поиграх стабилно и смених всичко възможно като ром/кернел/радио.
Резултатите при мен бяха главозамайващи, а именно:
1. В момента ползвам MIUI, къстъм ром, вярно китайски, но пък страхотен от към юзър експириънс (ползвам ей това
тук)
2. Телефона харчи по 3-5mA в мързеливия си режим, т.е. когато не се ползваше, докато със СЕНС не ми мърдаха 9-12. Елементарната сметка докарва до тройна разлика в издражливостта.
3. При режим на работа, разхода на батерия е между 200 и 250 mA, докато със СЕНС беше между 400-450 (говоря за четене/писане на писма, браузване в интернет и т.н.) при еднакво количество на осветеност - 70% от възможностите на дисплея.
4. В пъти по-добри снимки.
5. В пъти по-добри клипове.
6. Възможност да възпроизвеждам 720p клипове, което беше невъзможно със стоковата ОС. Добре де, възможно беше, но клипа лагваше, а и винаги имаше разминавка между говор/картина.
7. И куп други.
Специално за такива неща, смятам, че е добре да се заложи на популярното - платформата ползвана от телефона/таблета е отворена, което значи, че практически всеки програмист може да го подобри. За това и избери нещо, което ще бъде ползвано, а и разработвано.