тая е циганка

От: тая е циганка

Какво значение има каква е по етнос? Важното в случая е дали мъжът ѝ проповядва насилие или е поредното симулиране на дейност от страна на държавните служби. Тя спомена, че неговите проповеди се записвали. По принцип голяма част от религиозните водачи си записват проповедите с цел да достигнат до повече хора. С това искам да кажа, че твърдението ѝ е възможно да е вярно. Ако има такива записи, не е трудно да се съберат тези негови проповеди и да се види какво точно е проповядвал. За разлика от облъчените с политпросвета за "опасните джихадисти", аз съм си направил труда да проуча какво пише в Корана на тема принудителното приемане на исляма. Според Корана "Няма принуда в религията" (Сура 2:256). В Сура 10:100 се обяснява, че според мюсюлманите човек може да повярва само ако Алах позволи това, а в същата суря в 99 има осъдителен реторичен въпрос към тези дето искат да принудят хората да вярват. Аз лично съм християнин и вярвам в свободната воля дадена от Създателя. Всеки има право да вярва в каквото си иска, като всеки си носи съответната отговорност за това (правата вървят с отговорностите в комплект). Естествено, аз вярвам, че аз съм с по-прави убеждения, както вероятно и този отсреща. Ако която и да е религия по идея се налагаше с принуда, явно нейният бог (или божества) е толкова слаб, че досега не е успял да го постигне.

Да бе ама върви това го обясни на неграмотния мангал, който няма и осми клас, а е готов за 10 000 лв. утре да влезе в детска градина и има клане. С тези записи нищо не се доказва, извън тях също може да проповядва опасни течения на исляма. Да си виждал манго да умре за кауза? За пари и от глупост да, но за другото - няма страшно. Ако не се направи нещо в ранен етап, страшно е също така второто и третото поколения на тези, защото те вече израстват и са закърмени с порочни мисли.

Само дето това дето се прави може да се окаже просто разпалване на омраза в района и да се изтълкува от местните като тормоз на верска основа. Когато те нападат (включително и когато си въобразяваш, че те нападат) ти ставаш по-агресивен и си готов на по-крайни действия. Казано с прости думи, може да се окаже, че се генерира несъществуващ досега конфликт.
А иначе простите хора са най-удобните безплатни инструменти без значение от религиозната им принадлежност.

Относно проповедите му:
Ако бяха малко по-умни, вместо да прибързват с акция от типа "МВР Пикчърс", можеше просто да пратят агенти под прикритие с профил "кандидат мюсюлмани, които се интересуват от тази религия и може и да решат да я приемат" и да разузнаят какви неща се проповядват, както и да направят видео и аудио записи.

Сам по себе си циганина не е опасен. Опасни са тези които са успели да го променят до такава опасна степен :wink: Те не са го променили с цел да разбере, че трябва да иде да учи, за да си намери работа...ти кажи какво прави в момента и това работа ли е.

той е виновен за това, че е допуснал да го манипулират
ние сме виновни за това, че не сме успели да намерим начин да ги интергрираме

Какво значение има каква е по етнос?
Ами има много голямо значение. Само факта, че джамията е в циганската махала говори достатъчно.

Защо при толкова мюсюлмани (половин милион) те (спонсорите им) са опрели до мангалите?

От: От: тая е циганка

Защо при толкова мюсюлмани (половин милион) те (спонсорите им) са опрели до мангалите?
И от представителите на властите казаха, че никой не ги (тези мюсюлмани) е спонсорирал, а и те същото твърдят. На какво основание реши, че някой ги спонсорира? Ако не изкарат някакъв запис от някаква проповед съдържаща призиви за насилие, може да се окаже, че това е поредна акция на МВР Пикчърс.

От: От: От: тая е циганка

И от представителите на властите казаха, че никой не ги (тези мюсюлмани) е спонсорирал, а и те същото твърдят. На какво основание реши, че някой ги спонсорира? Ако не изкарат някакъв запис от някаква проповед съдържаща призиви за насилие, може да се окаже, че това е поредна акция на МВР Пикчърс.

Не бе, те без пари или някаква друга "екстра" са станали чалми...
Циганин да си видял да направи нещо без някаква облага?

Събужда се манго една сутрин и си вика: "Бе що не взема да стана един фес, ей така за спорта?"

От: От: От: тая е циганка

Не бе, те без пари или някаква друга "екстра" са станали чалми...
Циганин да си видял да направи нещо без някаква облага?

Събужда се манго една сутрин и си вика: "Бе що не взема да стана един фес, ей така за спорта?"
Явно не си запознат с народопсихологията на циганите. Те по принцип са много суеверни и се страхуват от магии. В религията те търсят защита от свръхестестествени влияния (лош късмет, проклятия и тем подобни) и грижа за техните нужди (храна, пари, лечение на болести и тем подобни).
А за да твърдите, че някой взел пари е хубаво да представите някакво доказателство. Както въпросните хора, така и от прокуратурата са на мнение, че никой не ги е финансирал. Аз ако вярвам, че да се обличам по даден начин е правилно, най-вероятно ще се обличам точно по този начин. Не всички изповядват религията на мамон (богът на парите).

И от представителите на властите казаха, че никой не ги (тези мюсюлмани) е спонсорирал, а и те същото твърдят.

А за да твърдите, че някой взел пари е хубаво да представите някакво доказателство.

Няма да е лошо и ти да представиш доказателство, че не са взели пари. Щото по същата логика като горната аз твърдя, че са взели.

Ти явно много си запознат с народопсихологията на циганите. Я иди на битака утре да си я припомниш. Кажи на някой да ти продаде евтино, щото ще го омагьосаш.

Искам да се извиня за неправилното си изказване!
Искам да се извиня специално на @Unwise

написал съм:
вижте я на 6:59

осъзнавам, че съм подвел доста съфорумци...истинта е, че НЕ може да я видите :lol:

п.п. друго което ми направи впечатление
първото циганско нещо - златни лайсни по стъклото на вратата
второ - много бърборива е (типично за циганите) Едвам пусна репортера да си тръгне.
трето (това най ме разби) - не е много вярваща, защото НЕСЪЗНАТЕЛНО си изважда ръката за да ръкомаха - това също е много характерно за циганите

Относно третото - трябват още уроци...ехх
но като за първи път пред камерата - добре е! отдавам го на сценичната треска! 5 и 1/2 оценка :|

Няма да е лошо и ти да представиш доказателство, че не са взели пари. Щото по същата логика като горната аз твърдя, че са взели.

Ти явно много си запознат с народопсихологията на циганите. Я иди на битака утре да си я припомниш. Кажи на някой да ти продаде евтино, щото ще го омагьосаш.
Владимир Писанчев - настоящ директор на ДАНС:
Не сме засекли финансиране от ИДИЛ.

Жената на Ахмед Муса (не ѝ разбрах името):
Ще получа от Аллах на другия свят всичко за тази бурка. Не взимам пари.

Само по жълтите медии някой говори за финансиране от някъде си. За да обвиняваш някого за нещо такова ти трябва да имаш доказателство, а не на човек да му се налага да обяснява и доказва, че няма сестра.

А това, че е бъбрива си е нормално за повечето жени. Аз лично нямам нищо против това.

Не виждам да работят нещо тази жена, в тях добре подредено, имат доста вещи, убеден съм че в магазина който продават едва ли плащат данъци, къщата им хубава, говорят че се отказват от материални блага а пък имат лаптопи, и на последно място, радикален ислям е не само да грабне някой оръжие а също постоянно да обяснява че всички трябва да приемат исляма и че всички други са грешни...А, и последно въпросната обясни че била пенсионерка по болест...ти да видиш как се установява това

Не виждам да работят нещо тази жена, в тях добре подредено, имат доста вещи, убеден съм че в магазина който продават едва ли плащат данъци, къщата им хубава, говорят че се отказват от материални блага а пък имат лаптопи, и на последно място, радикален ислям е не само да грабне някой оръжие а също постоянно да обяснява че всички трябва да приемат исляма и че всички други са грешни...А, и последно въпросната обясни че била пенсионерка по болест...ти да видиш как се установява това
Интересни теории развиваш. Хем не работели, пък хем в магазин продават нещо.
Някой явно бърка религиите. Аскетизмът не е ислям. Ако не плащат данъци, това си е вече друго обвинение, което няма общо с твърденията за радикален ислям в България. Това дали е пенсионерка по истинска или фалшива болест също няма общо с радикалния ислям.
Правилно са казали, че в ада българите нямат нужда от пазачи, защото ако някой тръгне да се измъква, другите го дърпат обратно. Забелязвам странна тенденция, която не е характерна само за този случай. Когато някой го нападнат от полицията, почват всякакви теории как бил наркоман, не плащал данъци/осигуровки, имал странни увлечения и тем подобни, което няма връзка с това, за което реално уж го обвиняват. Аз лично чакам доказването на обвиненията. Ако е виновен, нека го накажат, но ако не могат да докажат нищо, значи са некадърници, които си правят пиар за сметка на хората.

Относно радикалния ислям и твоите (E.Ivanov) разбирания за това:
радикален ислям е не само да грабне някой оръжие а също постоянно да обяснява че всички трябва да приемат исляма и че всички други са грешни
Всеки, който следва някакви убеждения/вяра/религия, е нормално да смята, че е неговият път е правилният и да го пропагандира/проповядва, като смята другите за грешни, защото не следват неговата религия. Ако това го смятаме за радикалност, то повечето религии (включително и християнството) излизат радикални религии.

Слушай, не случайно ги удрят. Точно тези структури на МВР не работят за 20 лв. свити в документите. Работи се по данни, по вътрешна информация, преценено е, че има защо да се действа и тнт. Не си мисли, че едни хора си казали ей така просто да тормозят черната сган. А бай мангал трябва да се бие редовно и с и без причина, той си знае за какво. Стига с терора им и живота тип "бацил".

Слушай, не случайно ги удрят. Точно тези структури на МВР не работят за 20 лв. свити в документите. Работи се по данни, по вътрешна информация, преценено е, че има защо да се действа и тнт. Не си мисли, че едни хора си казали ей така просто да тормозят черната сган. А бай мангал трябва да се бие редовно и с и без причина, той си знае за какво. Стига с терора им и живота тип "бацил".
Да речем, че съм по-запознат с това с каква вътрешна (дез)инфомрация често работят. Една нормална полиция трябва да работи по закон, т.е. извършват се действия с цел събиране на доказателства, а не с цел тормоз. Това, че някой го бият не означава, че задължително си го е заслужил. Ако винаги беше така (да си го е заслужил), всеки пострадал от престъпление щеше да си го е получил заслужено и нямаше да има нужда от полиция и разследвания. Днес могат да бият него (проблем на някой друг), но утре могат да бият теб (твоят проблем влиза в графа проблем на някой друг).
И да, често полицията действа кампанийно. Сега по медиите бъка от новини за Ислямска държава. Каква по-добра реклама за МВР и службите от това да се разбие някаква структура свързана по някакъв начин с това и особено когато има недостиг на пари за МВР. Достатъчно е някой да напише класическият мюсюлмански текст на арабски, че Аллах бил един и Мохамед негов пророк и нашите да се засилят да го арестуват, защото и тези от ИД развявали този лозунг.
Естествено, не изключвам възможността и въпросният проповедник да проповядва призиви към насилие. Всичко е въпрос на доказване. Ако не докажат нищо или са некадърни, че не са могли да съберат читави доказателства или са тормозили невинен човек или и двете. Такива организации най-ефективно се разбиват с внедрен човек под прикритие. В нормалните престъпни структури са много мнителни за новодошлите, но в религиозните общности новоприсъединилите се са повод за радост (увеличава се разпространението на конкретната религия).

Абе, всеки знае, че тия мангали получават от арабеските пари да ходят облечени като пингвини и брадати като козли. Стига си развивал безумни теории.

Абе, всеки знае, че тия мангали получават от арабеските пари да ходят облечени като пингвини и брадати като козли. Стига си развивал безумни теории.

А ти имаш ли доказателства, че ходят облечени като пингвини и брадати като козли? :)

А ти имаш ли доказателства, че ходят облечени като пингвини и брадати като козли? :)
И като имитират рязане на глави и крещене на "Аллах Акбар" всъщност възпроизвеждат сцени от Корана, нали? :lol:

Аиша (Аллах бе доволен от нея) съобщила това на Апостола на Аллах (да бъде мир над него), че се оженила, когато била на седем години, и той я взел в къщата си като невеста, когато тя става на девет, и с нея били куклите, и когато той (Светия Пророк) почина тя била на осемнадесет години.

От: От: тая е циганка

И като имитират рязане на глави и крещене на "Аллах Акбар" всъщност възпроизвеждат сцени от Корана, нали? :lol:

Аиша (Аллах бе доволен от нея) съобщила това на Апостола на Аллах (да бъде мир над него), че се оженила, когато била на седем години, и той я взел в къщата си като невеста, когато тя става на девет, и с нея били куклите, и когато той (Светия Пророк) почина тя била на осемнадесет години.
Въпросната сцена дето толкова се преекспонира всъщност е описана и в Библията. В тази история Авраам (Абрахам) трябва да принесе единствения си и толкова дълго чакан син Исаак в жертва и той (Авраам) наистина посяга да го убие, но ангел го спира. Историята е описана в книга Битие, глава 22, от началото до 14-ти стих.
А това коя жена на Мохамед на колко години се е оженила за него е свързано с тяхни си разбирания. Доколкото знам според ислямските разбирания момичетата от 9 годишни и нагоре и момчетата от 15 годишни и нагоре ги считат за възрастни. Аз лично не подкрепям идеята за женене на толкова крехка възраст. Не случайно не съм мюсюлманин. Просто казвам, че и те са хора и аз като християнин смятам за изконно човешко право свободата на съвестта. Всеки има право сам да определя как да живее и в какво да вярва. Единствено проблем може да възникне когато упражнена нечия свобода навлезе в свободата на друг.

Да те разбирам, че оправдаваш педофилията. Те според ислямските разбирания смятат и момченцата от 9 годишна възраст нагоре за годни за любов :lol:

Горе