АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Това е нашият капитализъм, такъв е бил винаги когато сме имали парламентарна демокрация, преди и след 44-та година.

Не ставай смешен! Нима сравняваш ерудирана личност и капиталист като Буров със сегашните олигарси - примерно Пеевски. Ти знаеш ли, че тоя тип беше едно тъпо и шишкаво хлапе и живееше през два блока.
Майка му беше обикновена преводачка. И сега въртят България на пръста си? Дреме им, че всички ги мразят! Това дори ги кефи и храни! И един Буров - учен, природно интелигентен, внимателен с хората и много обичан!

Истински капитализъм не може да има ако няма индивидуални и регионални правила за бизнес! Сегашното положение е нещо като европейска кооперация, а при кооперативите има социалистическа икономика, а не индивидуална, комунистическа единица, която се движи единствено от собствени икономически интереси. Мога да да ви кажа, че в световен план е победил социализЪма, а не капитализма и индивидуалната икономическа стратегия! А съм капиталист, но в момента няма такава система и трябва да се нагаждам

А какво е според теб? Наричат го капитализъм, западните държави го признават за капитализъм, но само нашите местни сини теоритици спорят, че не било капитализъм. Винаги съм го казвал, такива спорове съм имал само с дърти комунисти, които са ми обяснявали, как преди не било комунизъм, щото....Ами приемете, че разните теории и системи не са универсални и не се случват, като по калъп навсякъде по света или пък както пише в дебелите теоритични книжки. Не е сложно да се схване, нали? Имали сме шанс да създадем "истински капитализъм", създали сме това, което е в момента. Това е нашият капитализъм, такъв е бил винаги когато сме имали парламентарна демокрация, преди и след 44-та година.

Ред, абе да не сменям темата - ама в БГ си е чист държавен корпоративизъм, само дето за разлика от онзи на запад и изток тук директно има срастване на монополисти с държава.

Как можеш ми говориш тук имаме капитализъм, като основите на капитализма и реалността в БГ се разминават както деня и нощта. Как можеш да има каквото и да е като нямаш защита на личната собственост и неприксновеност на лична собственост. Как можеш да наречеш капитализъм БГ, като не можеш си защитиш правата и да търсиш справедливост, ако някой възпрепятства правата и най-вече свободата и собствеността ти? Как може да има капитализъм, като навсякъде със закон има създадени монополи. То няма сектор в БГ със съвършена конкуренция, ти ми говориш в БГ има капитализъм - само 1 сектор ми дай само 1 :) Няма! На всякъде лобизъм и ограничение на конкрунция и бизнес. Това може да е всичко, но не е капитализъм ;) Самият факт, че е пълно с регулатори трябва ти светне на секундата, какво е в БГ. За капитализъм гледай Сингапур - те са изградени на принципа на свободна търговия и от над 200 години не са изменили на този принцип ....

Истински капитализъм не може да има ако няма индивидуални и регионални правила за бизнес! Сегашното положение е нещо като европейска кооперация, а при кооперативите има социалистическа икономика, а не индивидуална, комунистическа единица, която се движи единствено от собствени икономически интереси. Мога да да ви кажа, че в световен план е победил социализЪма, а не капитализма и индивидуалната икономическа стратегия! А съм капиталист, но в момента няма такава система и трябва да се нагаждам

Добре, че цялата индустриална революция и промени и революции в научно-технически процес са дело на индивидите търсещи нещо по-добро, за себе си като предлагат нещо по-добро на обществото.

Добре, че цялата индустриална революция и промени и революции в научно-технически процес са дело на индивидите търсещи нещо по-добро, за себе си като предлагат нещо по-добро на обществото.

Еми аз какво казвам, имаше капитализъм едно време, но сега си е бахти социализма

Еми аз какво казвам, имаше капитализъм едно време, но сега си е бахти социализма

Аз не те разбрах - мислих, че имаш тезата, че целият прогрес е дело на колективизма ... Скоро време този малоумен соц. политически модел ще изпофалира, но ще повелече и цялата фиатна монетарна система :)

Малко да върна темата в коловоза.:)

Спомнете си дали има случай наш президент или министър - председател
така да иска сметка от кметовете например, защо в региона им цените на нещо се били вдигнали?

Путин луди ги прави губернаторите и държавните фирми, но е разбираемо,
че не може да огрее навсякъде в тази огромна страна.

Няколко примера:

Тук иска обяснение от губернатора на Кировска област защо се
била качила цената на топлата вода с 40%

[video=youtube_share;W_Nm3xhCI44]http://youtu.be/W_Nm3xhCI44[/video]

Тук пита директно отговорните къде са отишли около 1 млр рубли от бюджета:

http://www.youtube.com/watch?v=BWO0ZNf0OSU

Тук пита какво конкретно са направили с 2 млр.рубли

http://www.youtube.com/watch?v=ZHD74DN0vyk

Тук директно е отишъл в завод в Ленинградска област и
на събранието се кара и на двете страни - на работниците и на собствениците/ръководството на завода

http://www.youtube.com/watch?v=Pm2012zxY6s

Аз не те разбрах - мислих, че имаш тезата, че целият прогрес е дело на колективизма ... Скоро време този малоумен соц. политически модел ще изпофалира, но ще повелече и цялата фиатна монетарна система :)

Всеки изкуствен икономически модел се проваля рано или късно, ЕС е изкуствен икиномически социален модел, аз лично съм против и не го подкрепям

Всеки изкуствен икономически модел се проваля рано или късно, ЕС е изкуствен икиномически социален модел, аз лично съм против и не го подкрепям

Ако ЕС се ограничи до свободно преминаване на стоки, услуги, капитали + хора то е много добре, от там насетне вече се изкривява всичко ....

[QUO
TE=blaster;552123]Всеки изкуствен икономически модел се проваля рано или късно, ЕС е изкуствен икиномически социален модел, аз лично съм против и не го подкрепям[/QUOTE]

ПС
Май си ме разбрал наобратно, прогреса е дело на индивидуалния капитал, но сега ЕС не е на този принцип, сега действат централни структури в ЕС, което е кооперативизим, но не и капитализъм. Ако се поощрява кооператива или колективното стопанство, аз не знам дали може да има капитализъм в този случай

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Нещо май не ми стана редакцията на поста, но все пак го виж, ако искаш да поспорим, де да знам....

Нещо май не ми стана редакцията на поста, но все пак го виж, ако искаш да поспорим, де да знам....

Абе на един език говорим с теб :) Да всичко е дело на индивидуалните капитали или събирането на индивидуални капитали за Х проекти. Капитали, които решават сами какво да правят, като разбира се предоставят продукт на обществото, от който продукт правят обществото по-добре, а респективно обществото връща жества и така те стават по-добре. Win Win situation :) Без централни структури, без регулатори, подвластни само на един регулатор, в който те са част - пазара!

Руснаците продължават обучението по границата, украинците заплашват да отговорят със сила...
Обама налага ограничения, Ервопа и тя, изключване от г8 искат. путин и той слага наказания на американци.

На тях не им пука особено за Г8, никога не са се чувствали на място там. Това Г8 е смешен съюз. Там са Франция и Италия а Китай не са там. Боли ги *** за Г8

Последната новина е, че Обама налага икономически санкции на Русия:

Сегодня президент США Барак Обама в 19 часов выступил с официальным заявлением по ситуации на Украине. Трансляция велась из Белого дома.

В своем заявлении президент США сообщил, что он подписал новый указ, который позволит ввести санкции против ключевых отраслей российской экономики.

източник с подробности

----------------------------------------------------------------------------
Този се оля, да видим отговора на Русия какъв ще е.
Според наблюдатели започва Първата световна икономическа война.:rolleyes:

Събиране на капитали, разбирам единствино, когато се цели еволюционен капиталов строеж, ако се цели уеднаквяване и финасов растеж на една компания, за сметка на друга това, според мене е целенасочена бизнес акция, в стил социализъм!!!

Събиране на капитали, разбирам единствино, когато се цели еволюционен капиталов строеж, ако се цели уеднаквяване и финасов растеж на една компания, за сметка на друга това, според мене е целенасочена бизнес акция, в стил социализъм!!!

Е идеята на събирането на капитали е да се вложат в нещо производително. Но капиталовият растеж, е следствие и на добро фин. здраве. Не знам какво влагаш в уеднаквяването. Ако се съберат капитали и единствата им цел е да се запази това статукво, чрез лобизъм съм съгласен с теб, че е стил държавен коропративизъм.

Мисля, че долу горе сме на една вълна и трябва да съберем симпатизанти и да направим партия на предриемача, която ще е единствената капиталистическа в момента

Колеги, кажете кой на кого какви икономически санкции ще налага и какво ще става напред?
Ще засегне ли това ЕС и как ще се отрази на нас?
Според мен играта взе да загрубява...

Тези философски спорове социализъм - капитализъм има време кога да си ги водите.:)

Мисля, че долу горе сме на една вълна и трябва да съберем симпатизанти и да направим партия на предриемача, която ще е единствената капиталистическа в момента

Ако в този про руски и диктаторски форум намериш 100 човека със сходни. като моите и твоите виждания - това ще е цяло чудо. За жалост, масата иска да делегира на нечии други собственият си растеж, вместо да поеме инициативата и да защитава идеите си и да работи за на другитие да си развиват и защитят целите си. То не случайно по цял свят такива партии имат съвсем малко проценти, просто те не са популистки и не искат властта за себе си, а да реформират. Добре, че покрай тези мизерии в политически план в САЩ за последното десетилетии и най-вече след 2008, либератаринаството набира все по силна позиция - Рон Пол е този, който ги прави луди в сената, но и там е жестока борбата срещу него, но всичко е въпрос на време

Колеги, кажете кой на кого какви икономически санкции ще налага и какво ще става напред?
Ще засегне ли това ЕС и как ще се отрази на нас?
Според мен играта взе да загрубява...

Тези философски спорове социализъм - капитализъм има време кога да си ги водите.:)

Тези спорове са точно в темата. Добре е да си зададеш въпроса "какво ще спечели България" при различните обстоятелства. Ако подкрепи Русия и ако подкрпепи Европа, а също и ако запази неутралитет

Горе