От: Автобус с израелски туристи се е взривил на летище Бургас
Имах предвид, че не е нужно да се основава на расизъм мисленето ни. Виждал съм и работливи цигани и работливи турци. Нито ги защитавам, нито нищо. Проблема произхожда от това, че хората притежаваме асоциативно мислене и трябва да свързваме нещата едно с друго. Наричаме хората с най-различни прилагателни, за да си ги типизираме и сложим в нужната графа в главата си.
Нещата най-вероятно никога няма да се променят.
Аз съм за равноправието. Не е правилно някои да крадат(ток, кабели, бронз, релси, пари и прочие), а други да трябва да плащат за това, не съм съгласен т.нар. малцинства да получават къщи и издръжка, а аз(от болшинството) да се чудя как да си платя тока, защото иначе ще го спрат.
За лобизма... и това вероятно никога няма да се промени. Да, ние "опеделяме" вота и при масов граждански протест болшинството винаги може да постигне желаните резултати, каквато е идеята на демокрацията, но никой не го прави. Друг е въпроса, че ние сме Конституционна република, а не демократична държава... ама и това няма значение, след като интегрираха Европейското законодателство в конституцията ни, вече и конституция нямаме.
Както ги виждам, пътищата са два. Или всеки се оправя сам и си гледа семейството, което е един наистина добър вариант. Но тук идва въпроса, докато ти си гледаш твоето благо и борейки се да успееш в "системата", кой ще контролира системата и как ще се промени тя за теб, децата ти и т.н.
Другият вариант, българският народ да се събуди от летаргията и не да казва колко велики са били Ботев и Левски, а да бъдат и те велики хора като тях. И когато се постигне едно добро статукво, то да се брани, и то не от технологично, морално и социално развитие, а от чужда намеса и лобизъм.
uni-web не съм казал, че някой е спрял циганите да се развиват. Просто казвам, че някой, на когото му е платено образованието, хранил се е добре, имал е някаква що-годе добра среда да израстне има много по-голям шанс да успее от едно циганче, чийто баща за добро утро му тегли един бой, казва му че никаф *** не става и го праща да проси. Това е, което исках да кажа.
USAF, не съм искал да кажа, че твоите бяха расистки излияния, извинявай, ако така е прозвучало. И гледай филмчето, наистина. Много е добро. Арън Русо е прекрасен режисьор.
blackout то насила хубост не става, нали знаеш. Тя природата си знае работата. Слабите звена се късат и потъват в забрава. Времето поправя всякакви проблеми... и предоставя нови за решаване. Цикъла на живота просто. Майната му. Днеска са цигани, утре са китайци, другиден може и извънземните да дойдат да ни крадат тока. Matrix style! :lol: